14 серпня 2025 12:23
Мій досвід співпраці з компанією залишив вкрай негативне враження.
Проходив відбір на позицію дизайнера. На етапі тестового завдання отримав об’ємну задачу, яка включала повноцінний UX/UI флоу — 5 вайрфреймів та фінальні дизайни веб-сервісу. На виконання пішло 2,5 повних робочих дні.
Завдання виглядало як реальний запит від клієнта. Більше того, з розмов із колегами стало зрозуміло, що тестові завжди різні. Складається враження, що кандидати фактично виконують для компанії безкоштовну концептуальну роботу, яка далі використовується всередині.
У нормальних компаніях завдання такого обсягу оплачуються, оскільки це значний час і зусилля кандидата. Тут же — жодної компенсації.
Після відправлення завдання я спершу отримав шаблонний фідбек у стилі «рівень не підходить», без жодної конкретики. Через тиждень мені все-таки надіслали більш детальний відгук, у якому не було жодного позитивного слова — усе «не так», усе «не те». Очевидно, компанія отримала готове рішення — і на цьому взаємодія завершилася.
Висновок: непрозорий процес відбору, неетичне ставлення до часу та зусиль кандидатів, підозра на використання тестових як робочих задач. Не рекомендую витрачати свій час на цю компанію.
Вітаємо, Євгене.
Дякуємо, що знайшли час описати свій досвід участі в нашому відборі.
Ми розуміємо, що обсяг тестового завдання міг бути сприйнятий як надмірний для неоплачуваного етапу. Для нас це важливий сигнал і привід уважніше переглянути формат таких завдань у майбутньому.
Хочемо окремо зазначити, що роботи кандидатів не використовуються нами в комерційних цілях або в роботі з клієнтами. Тестові завдання мають виключно оціночний характер і використовуються лише в межах процесу відбору.
Нам прикро, що формат нашої взаємодії залишив у вас негативне враження. Ми цінуємо час і зусилля кандидатів та враховуємо цей фідбек під час вдосконалення процесу рекрутингу.
Бажаємо вам успіхів у подальшому розвитку і дякуємо за відвертий зворотний зв’язок.