22 квітня 2025 14:38

Serhii Korol, Lead Software Engineer в YouBega Marktplace GmBH

Контактував з цією компанією. Сказали що треба пройти два тести. Думав це щось технічне, ну ок. Скинули посилання. Тест вимагав робити скріншоти мого екрану без попередження. Закрив. Про це мене не попереджали. На цьому наше спілкування скінчилось. Не рекомендую.

Вітаємо, Сергію.
Дякуємо за ваш відгук і за те, що поділилися досвідом проходження відбору.

Хочемо пояснити, що для цього конкретного проєкту та позиції одним з етапів відбору є психо-математичний тест. За правилами тесту він проходить із увімкненою камерою, без сторонніх осіб поруч. При цьому система не робить скріншоти екрана.

Такий формат тестування є вимогою конкретного клієнта, а не загальною практикою нашої компанії. Для інших проєктів і позицій подібні тести не застосовуються.

На співбесідах ми намагаємося заздалегідь проговорювати всі етапи відбору, їх тривалість та формат. Водночас визнаємо, що інформація щодо особливостей цього тесту, зокрема використання камери, була донесена недостатньо чітко, що могло спричинити дискомфорт. Перепрошуємо за це.

Кандидат має можливість відмовитися від проходження такого етапу, однак у такому разі ми, на жаль, не можемо продовжувати розгляд саме на цей проєкт, оскільки проходження тесту є важливим критерієм для клієнта.

Ми взяли ваш фідбек до уваги та зробимо комунікацію щодо формату і вимог тестів більш прозорою вже на початковому етапі.

Дякуємо за відгук і бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності.

гм. а якщо клієнт поставить вимогу, щоб розробник голий сидів і стрімив відео весь робочий день, ви теж з такими будете працювати?

морозитись на вимоги клієнта це...