Meduzzen

Я працював у Meduzzen протягом багатьох років і вирішив завершити співпрацю лише з однієї причини — бажання рухатися далі, розвиватися в інших напрямах, здобувати нові навички, знайомства та досвід.

Не маю жодних негативних емоцій чи зауважень щодо команди або топменеджменту компанії. У Meduzzen працюють спеціалісти з різним бекграундом, поглядами та ідеями, що створює здорове середовище для обміну досвідом. Багато фахівців постійно розвиваються, не стоять на місці та намагаються рухатися в одному темпі з технологічним прогресом, залишаючись актуальними й конкурентними.

Однією з ключових переваг компанії для мене стала ініціатива з проведення кілька разів на рік інтернатур у різних напрямах. Вони дають можливість будь-кому спробувати себе в ролі розробника, сейлс-спеціаліста, тощо, перейти в іншу сферу та отримати відповіді на запитання від менторів і зрозуміти, чи підходить обраний напрям. І найважливіше — за результатами інтернатури є шанс отримати свій перший офер. Це особливо цінно в нинішніх умовах, коли війна та стрімкий розвиток ШІ значно ускладнюють старт кар’єри для джуніорів без комерційного досвіду. Я щиро підтримував цю ініціативу і свого часу сам був ментором на одній з таких інтернатур.

Бажаю Meduzzen подальших успіхів у співпраці з поточними клієнтами та в залученні нових. Робота з цією компанією стала важливим і визначним етапом у моїй кар’єрі.

Підтримали: Anastasiia Shaiuk

Мав чудовий досвід роботи у компанії. Колектив — дружній, проєкти — цікаві, а керівництво — лояльне до своїх співробітників.

За період роботи отримав не лише хороші знайомства, а й суттєве зростання технічних скілів. Компанія має сильних розробників, відкритих до спілкування, котрі активно беруть участь у ментростві та завжди раді прийти на поміч.
Окремо виділю відсутність мікроменеджменту та бюрократії — всі питання вирішуються швидко.

Залишив компанію з позитивними емоціями.
Якщо знаходитесь у пошуках команди однодумців для професійного розвитку — це місце для вас.

Підтримали: Anastasiia Shaiuk

Працював у Meduzzen останні 3 роки, і можу впевнено сказати — це одне з найкращих місць для Full Stack розробника.

Чесно кажучи, навіть шкода, що цей етап закінчився. За 3 роки роботи в Meduzzen я жодного разу не пошкодував про свій вибір.
Тут реально людське ставлення до розробників. Ніхто не стоїть над душою з таймером, головне — результат. Проєкти цікаві, не конвеєрні, є над чим поламати голову (в хорошому сенсі). Дуже круто, що компанія дає працювати з цікавим стеком, а не просто клепати форми.
Окремий респект команді — хлопці та дівчата професіонали, з якими приємно мати справу.

Якщо шукаєте місце без токсичності і з сучасними технологіями — вам сюди.

Підтримали: Anastasiia Shaiuk

Мій досвід у компанії був виключно позитивним. Дружній колектив і прозора комунікація в командах допомагали розвиватися, а проєкти ставили цікаві й складні задачі, що сприяло моєму професійному зростанню. Пішов із новими навичками та теплими спогадами.

Підтримали: Anastasiia Shaiuk

Мій досвід співпраці з компанією залишив вкрай негативне враження.

Проходив відбір на позицію дизайнера. На етапі тестового завдання отримав об’ємну задачу, яка включала повноцінний UX/UI флоу — 5 вайрфреймів та фінальні дизайни веб-сервісу. На виконання пішло 2,5 повних робочих дні.

Завдання виглядало як реальний запит від клієнта. Більше того, з розмов із колегами стало зрозуміло, що тестові завжди різні. Складається враження, що кандидати фактично виконують для компанії безкоштовну концептуальну роботу, яка далі використовується всередині.

У нормальних компаніях завдання такого обсягу оплачуються, оскільки це значний час і зусилля кандидата. Тут же — жодної компенсації.

Після відправлення завдання я спершу отримав шаблонний фідбек у стилі «рівень не підходить», без жодної конкретики. Через тиждень мені все-таки надіслали більш детальний відгук, у якому не було жодного позитивного слова — усе «не так», усе «не те». Очевидно, компанія отримала готове рішення — і на цьому взаємодія завершилася.

Висновок: непрозорий процес відбору, неетичне ставлення до часу та зусиль кандидатів, підозра на використання тестових як робочих задач. Не рекомендую витрачати свій час на цю компанію.

Підтримали: Віктор Коропецький

Вітаємо, Євгене.
Дякуємо, що знайшли час описати свій досвід участі в нашому відборі.

Ми розуміємо, що обсяг тестового завдання міг бути сприйнятий як надмірний для неоплачуваного етапу. Для нас це важливий сигнал і привід уважніше переглянути формат таких завдань у майбутньому.

Хочемо окремо зазначити, що роботи кандидатів не використовуються нами в комерційних цілях або в роботі з клієнтами. Тестові завдання мають виключно оціночний характер і використовуються лише в межах процесу відбору.

Нам прикро, що формат нашої взаємодії залишив у вас негативне враження. Ми цінуємо час і зусилля кандидатів та враховуємо цей фідбек під час вдосконалення процесу рекрутингу.

Бажаємо вам успіхів у подальшому розвитку і дякуємо за відвертий зворотний зв’язок.

Перейти до дискусії

Контактував з цією компанією. Сказали що треба пройти два тести. Думав це щось технічне, ну ок. Скинули посилання. Тест вимагав робити скріншоти мого екрану без попередження. Закрив. Про це мене не попереджали. На цьому наше спілкування скінчилось. Не рекомендую.

Вітаємо, Сергію.
Дякуємо за ваш відгук і за те, що поділилися досвідом проходження відбору.

Хочемо пояснити, що для цього конкретного проєкту та позиції одним з етапів відбору є психо-математичний тест. За правилами тесту він проходить із увімкненою камерою, без сторонніх осіб поруч. При цьому система не робить скріншоти екрана.

Такий формат тестування є вимогою конкретного клієнта, а не загальною практикою нашої компанії. Для інших проєктів і позицій подібні тести не застосовуються.

На співбесідах ми намагаємося заздалегідь проговорювати всі етапи відбору, їх тривалість та формат. Водночас визнаємо, що інформація щодо особливостей цього тесту, зокрема використання камери, була донесена недостатньо чітко, що могло спричинити дискомфорт. Перепрошуємо за це.

Кандидат має можливість відмовитися від проходження такого етапу, однак у такому разі ми, на жаль, не можемо продовжувати розгляд саме на цей проєкт, оскільки проходження тесту є важливим критерієм для клієнта.

Ми взяли ваш фідбек до уваги та зробимо комунікацію щодо формату і вимог тестів більш прозорою вже на початковому етапі.

Дякуємо за відгук і бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності.

Перейти до дискусії

Мала позитивний досвід співбесіди з Анастасією. Максимально відповідальна і ввічлива дівчина. Фідбек надала наступного ж дня.

Підтримали: Anastasiia Shaiuk

Писав на пошту Meduzzen. Запропонували бесіду. З Anastasiia Shaiuk поговорив 5-го серпня. Звичайна хороша бесіда. Позитивно пройшло. В кінці повідомила, що назначить тех бесіду на тій неділі (5 — 9е число). Ще перепитав, чи мені на тій неділі назначать. Підтвердила. Очікував тех. бесіду.
8-го серпня спитав апдейт. Спам перевірив. Відповіді не було. Без поняття, що сталось.
Компанія близько 100 людей. Роблять замовлення, співпрацюючи з клієнтами США, Європи. Думаю, можна цікавий досвід отримати. Є Бек-енд, Фул-стак позиції. Python, і навіть Go♥ пробують. Та авжеж Js є.
В мене склалась така комунікація. Рухаюсь далі

Вітаємо, Олександре.
Дякуємо, що звернули увагу на цю ситуацію і поділилися своїм досвідом.

Ми визнаємо, що після первинної розмови з нашого боку була допущена помилка в комунікації. Подальший крок у вигляді технічної співбесіди був озвучений, однак через людський фактор та втрату контакту на нашій стороні процес не був продовжений належним чином.

Розуміємо, що відсутність зворотного зв’язку могла виглядати як ігнор або неповага до вашого часу. Нам прикро, що так сталося, і ми визнаємо цю помилку.

Цей кейс став для нас внутрішнім уроком, і ми працюємо над тим, щоб подібні ситуації не повторювалися.

Дякуємо за сигнал і бажаємо вам професійних успіхів надалі.

Перейти до дискусії

Не знаю як сама компанія, але рекрутинг просто жахливий. Надали зробити тестове завдання, казали чим швидше зробите, тим швидше отримаете фідбек чи офер, тому що їм ДУЖЕ потрібен працівник. Зробив завдання на наступний день, але фідбеку протягом декількох неділь так і не отримав. Я більше скажу, що навіть мою роботу ніхто не дивився (в Figma є можливість переглядати список юзерів, що дивилися). Як мінімум не рекомендую виконувати від них тестові!

Вітаємо, Максиме.
Дякуємо за те, що поділилися своїм досвідом участі в рекрутинговому процесі.

Ми визнаємо, що у цьому випадку з нашого боку стався збій у комунікації, і фідбек за тестовим завданням був наданий із затримкою. За умов, коли кандидату озвучуються стислі терміни та висока потреба в спеціалісті, така пауза справді може виглядати як знецінення вкладеного часу.

Тестове завдання було переглянуте командою, однак через високе навантаження на етапі рекрутингу ми не повернулися з фідбеком вчасно. Це наша помилка, і ми її визнаємо.

Ми вже працюємо над тим, щоб процес надання фідбеку був більш передбачуваним і зрозумілим навіть у періоди великої кількості кандидатів.

Дякуємо за ваш коментар і бажаємо успіхів у подальшій кар’єрі.