Я дуже задоволений що одного дня прийняв рішення стати частиною команди і зараз можу поділитися своїм досвідом.
На технічній співбесіді була дуже приємна атмосфера, все проходило у форматі відкритої розмови, а не засипанням завчених питань. Відчувався професіоналізм, особливо у моментах, коли на мої помилки чи питання давали розгорнуту відповідь, навіть під час співбесіди я зміг дізнатись багато нового та цікавого для себе.
Першим етапом після співбесіди був тестовий період. Отримав доволі цікаву задачу, що правда, в темі доволі сильно плавав, але вирішив розбиратись, та не покладати руки. Доволі порадувала підтримка та залученість СТО на цьому етапі. Зацікавленість у процесі розробки цього рішення. Завжди був на зв’язку, та радий допомогти, прояснити технічні деталі. Так на середині виконання, я зрозумів що не замічав очевидного вирішення, так вдалось зменшити/спростити код десь у два рази використовуючи базові архітектурні принципи які я просто не помічав
За час роботи отримав безліч приємних емоцій, та змогу попрацювати над цікавими та складними проєктами. Особливо хочу подякувати Техлідам та СТО що не залишать у біді та допоможуть знайти вирішення навіть на власний погляд у безвихідній ситуації.
Не люблю писати негативні відгуки, але тут прям не можу не написати. Історія про те, як НЕ треба робити на рівні топ-менеджменту/C-Level, або як отримати ОФЕР, отримати після нього ТИЖНЕВЕ тестове і... не пройти🤯
Все починалось дуже добре. Подалась на вакансію Junior Full Stack dev на Джинні, поговорили з рекрутером. Далі було тестове, формочка з базовими питаннями по компетенції, теж норм. Далі була чудова співбесіда з тех лідом Михайлом(дякую йому) і ОМРІЯНИЙ ОФЕР) варто зазначити, що офер прийшов по верху очікуваної вилки. Була дуже щаслива від того, хоч і трошки смутило в офері формулювання «тестовий тиждень, який не оплачується якщо ви його не пройдете», але подумала, ну буває, перевірка на адекватність, може там перевірка на «бойових» задачах...
Почався тиждень) виявилось що тестовий тиждень = ще один прихований етап співбесіди ПІСЛЯ оферу, де тобі просто дають ТЗ на тиждень(фулл стак застосунок, не складний але і не TO DO) і кажуть «роби»
Завдання було виконане в строки, частково навіть перевиконане. Код чистий, але, очевидно що джунівський. Прийшов час захищати перед CTO... І отут почалась майже двогодинна прожарка ледь не КОЖНОГО рядку ПРАЦЮЮЧОГО і не поганого(очевидно не ідеального, але і вакансія на джуна) коду з довгими розказами що «є не так на кожну дрібницю» і як воно мало б бути на великому проекті... і якби я була не з 6ьма місяцями досвіду, а, мабуть, з трьома роками, хто зна...
По результатам(ще раз, ВИКОНАНОГО завдання з додатковими «бонусами». Не буду казати, що все було прям ІДЕАЛЬНО зроблено, були дійсно недоліки, але знову ж, 6 місяців чесного досвіду, ОФЕР НА МАКСИМУМ вилки) мені відписали що нажаль "слабувато"🤷🏻♂️
Ну що ж. Бажаю всім іншим шукачам вакансій в ці часи не гаяти час і оминати це місце стороною, якщо, звісно, ви не готові до таких приколів)
Богдано, нам щиро прикро, що взаємодія з нашою компанією залишила у вас саме такі враження. Хочемо пояснити кілька важливих моментів.
Формат тестового тижня не є прихованим етапом: ми детально обговорюємо його під час співбесіди та додатково письмово фіксуємо в офері. Ми прагнемо залишатися максимально відкритими щодо того, як відбуваються всі процеси працевлаштування та з якою метою вони проводяться.
Щодо тестового завдання, яке ви виконували протягом тестового тижня. На етапі погодження умов ми детально розповідаємо про те, що під час захисту тестового завдання необхідно буде пояснити логіку роботи коду, а також аргументувати вибір підходів і рішень, застосованих під час його виконання.
На жаль, під час захисту тестового завдання вам не вдалося пояснити принцип роботи коду та обґрунтувати обрані рішення. У межах цього етапу це не дозволило успішно завершити тестове завдання.
Ми щиро вдячні вам за інтерес до нашої компанії та за час і зусилля, які ви інвестували в участь у відборі. Бажаємо вам якнайшвидше знайти команду, у якій ви почуватиметесь упевнено й комфортно, та сподіваємося, що цей досвід буде корисним для вашого подальшого професійного розвитку.
Коли я сюди прийшла, я зовсім не мала досвіду в IT і лідогенерації, але мене повністю навчили всьому необхідному. Особливо вдячна нашому Sales Manager, саме завдяки її підтримці, та професіоналізму я швидко адаптувалася.
У компанії панує тепла, людяна атмосфера. Тут завжди можна звернутися з питанням, й відчути справжню командну підтримку.
Тому нічого поганого сказати не можу, від самого початку проходження співбесіди, навчання і до щоденної роботи в компанії, лише позитивні емоції та хороші враження.
Я нещодавно отримав роботу в компанії і хотів би розповісти про мій досвід проходження співбесід.
Варто одразу сказати, що на кожному етапі: співбесіда, тестове, випробувальний — я постійно відмічав для себе, що отриманий цінний досвід.
Співбесіда з техлідом була жвавою і емоційною. Напередодні я проходив іншу технічну співбесіду, на якій годину просто відповідав на питання. І це було складно. І не зважаючи на отриману пропозицію, лишалось відчуття змарнованого часу, якоїсь порожчені. Тут же навпаки. Техлід був включений, він підмічав слабкі сторони, дискутував, десь пояснював — я відчував підтримку протягом всього часу і вийшов зі співбесіди добряче заряджений позитивом)
Після тестового мав зустріч з СТО. Я півтора року досліджував одне питання і був дуже втішений своєю обізнанестю в цьому плані, навіть робив воркшопи для колег. 10 хвилин розмов з СТО змусили мене засумніватись в своїх знаннях. Мені було запропоновано подискутувати в майбутньому за потреби, а також направлено посилання в підтримку власної позиції. З однієї сторони відчувалась експертиза, а з іншої відкритість до нових ідей. Я не можу сказати, що по цьому питанню я тут же перевзувся, але я вже не такий категоричний, тепер я дивлюсь ширше і дуже за це дякую.
Пройшов деякий час, як я стала частиною команди і хотіла б поділитись своїм досвідом
— На технічній співбесіді оцінювали не лише знання, а й спосіб мислення. Особливо цінним для мене було те, що розмова з техлідом Артемом проходила у форматі відкритого діалогу: правильні відповіді доповнювалися новими знаннями, а там, де чогось бракувало, я отримувала пояснення та практичні приклади. Це перевершило мої очікування — я змогла показати свій рівень і водночас отримати новий досвід
— Під час тестового періоду СТО Сергій не просто «приймав завдання», а уважно слідкував за тим, як я приходжу до рішень. Питання «А чому саме так?» допомагали глибше аналізувати свої кроки
— Окремо хочу відзначити швидку та чітку комунікацію з HR Вікторією: швидкі відповіді, зрозумілі строки та своєчасні апдейти зробили увесь процес максимально комфортним
— І тепер у щоденній роботі, коли виникають труднощі чи запитання, я завжди отримую відповідь і навіть кілька альтернативних підходів, що не просто покривають питання, а ще й трохи з запасом)
Звісно аутстаф дає можливість отримати різноплановий досвід, що класно впливає на розвиток, навіть на спосіб мислення. Але головний досвід я отримую від команди: техліди та СТО справді сильні спецалісти, і з ними завжди є, куди рухатися далі
Приєднуюсь до попереднього відгуку. Співбесіда з CTO компанії була вкрай непрофесійною та залишила негативне враження. Інтерв’юер спілкувався зверхньо, робив категоричні заяви, які не відповідають реальності, ігнорував пояснення та відповіді. Замість конструктивного діалогу — постійні спроби принизити кандидата та «підловити» на дрібницях.
Співбесіда почалася із запізненням на 15 хвилин без жодних вибачень. Атмосфера була ворожою й нагадувала допит, а не відбір фахівця. Такий підхід свідчить про відсутність поваги до кандидатів і ставить під сумнів корпоративну культуру компанії.
Не рекомендую витрачати час на співпрацю з цією організацією.
Костянтин, дякуємо, що поділилися своїм досвідом. Нам дуже шкода, що співбесіда залишила у вас такі неприємні враження.
Для нас справді важливо, щоб кожен кандидат відчував себе почутим та отримував конструктивний і чесний діалог.
Щиро перепрошуємо за негативний досвід і дякуємо, що знайшли час відверто написати відгук, саме завдяки такому зворотному зв’язку ми можемо ставати кращими.
Бажаємо вам подальшого розвитку і успіху в кар’єрі.
Це ж наскільки треба зазнатись техліду щоб порекомендувати сайт learnjavascript розробнику з
До рекрутера питань нема, швидка комунікація.
Галино, дякуємо за відгук.
Нам дуже шкода, що досвід співбесіди виявився для вас неприємним — ми завжди намагаємось проводити технічні інтерв’ю максимально коректно та конструктивно.
Водночас хочемо трохи пояснити нашу позицію щодо окремих пунктів:
— Наша компанія має певні технічні вимоги до кандидатів і наш технічний спеціаліст оцінює відповіді на співбесіді, відштовхуючись від того, з чим доведеться працювати на наших проєктах. Саме це стало причиною того, що ми не змогли запропонувати продовження процесу.
— Рекомендація ознайомитись із learnjavascript не мала на меті образити чи знецінити. Це один з дійсно якісних і доступних ресурсів, яким ми щиро радимо скористатися тим, хто хоче систематизувати знання з JavaScript.
— Щодо питання про структури даних — розуміння базових понять, таких як масиви, списки, черги, стеки, є фундаментом для багатьох завдань у розробці. Незалежно від стеку, такі теми допомагають мислити алгоритмічно, ефективно працювати з інформацією і краще розуміти, як працює код «під капотом».
Ми поважаємо кожного кандидата, і щиро шкодуємо, якщо наше інтерв’ю вами було сприйнято негативно. Це точно не те, чого ми прагнемо. Ми відкриті до комунікації і завжди раді, після покращення навичок, спілкуватись із кандидатами повторно.
Бажаємо вам подальшого розвитку і успіху в кар’єрі. Дякуємо, що поділилися своїм досвідом, для нас це цінно.
Перш за все, потрібно відзначити дружній колектив, де кожен готовий відкласти свої справи й допомогти колегам у разі потреби. Пріоритет на якість розробки та відсутність мікроменеджменту є великими плюсами. Компанія добре ставиться до своїх працівників, пропонує власні бенефіти, має налагоджені процеси й прозору систему відпусток, лікарняних та відгулів. Серед неоднозначних моментів можна зазначити, що аутстафф значно відрізняється від продуктової розробки, але загалом компанія відкрита до перемовин, якщо є бажання перейти на іншу сторону.
Компанию MaybeWorks могу охарактеризовать исключительно с положительной стороны. Дружный коллектив, отзывчивое руководство, комфортный офис в самом центре города и интересные задачи. Учитываются пожелания касательно стека технологий с которыми хочешь работать. То есть при желании есть возможность поработать с чем хочешь. Можно подтянуть уровень английского, так как в компании 2 раза в неделю занятия с преподавателем. Компы мощные с двумя мониторами. СТО, тимлиды и другие разработчики всегда помогут если у тебя возникла проблема. После работы в компании осталась масса положительных эмоций и ценный опыт:)
Проработал в MW почти 4 года. Компания дала очень большой буст в развитии, приходится изучать и использовать кучу технологий и моментов с которыми раньше не приходилось работать, так как проекты совершенно необычные и интересные предстоят перед тобой! Очень удобное месторасположение, комфортное оборудование и большой офис.
И Все так же, каждую среду ШаваДей ))
За весь период работы получил кучу положительных эмоций и опыта!
Спасибо большое за теплые эмоции и атмосферу!
Проработав в компании 1.5 года, могу отметить очень доброжелательное отношение к сотрудникам. Дружный коллектив. Если нужна помощь, тебе помогут или другие разрабы или СТО. К СТО обращался только в критических ситуациях и каждый раз поражался квалификации. Очень крутая компания особенно для начала карьеры.
В компании есть неограниченные возможности для профессионального развития в рабочее время.
Максимально дружный и весёлый коллектив. Даже спустя год немного скучаю по тем временам.
Руководство в лице СЕО и СТО открытое для идей и пожеланий. Про СТО говорили много хорошего, и я не останусь в стороне: это человек, который всегда поддержит дельным советом, что для новичка очень важно. MW — хорошее место для старта карьеры! При этом, есть немало людей, которые работают по многу лет и продолжают совершенствоваться с MW.
Соглашусь с Русланом: если бы мне пришлось выбирать свою первую компанию еще раз, я бы с радостью выбрал MaybeWorks.
Проработал в MeybeWorks почти 3 года. С каждым годом компания развивается все больше и больше. Просторный офис в центре города, метро прямо под дверью. Рабочие места укомплектованы достаточно мощными машинами с двумя мониторами. Коллектив очень дружный, любой опытный сотрудник, особенно СТО=), поможет новичку решить проблему.
Касательно технологий, при желании за пару лет можно попробовать себя в большинстве вещей. Компания способствует развитию и учитывает пожелания сотрудников касательно стека технологий.
Менеджеры топ! Я работал с большинством из них, отличные ребята, всегда идут навстречу разработчику и помогают решить все недопонимания с клиентом.
Из минусов только размер компании, но это временно.
Ушел только для того чтобы попробовать себя в больших проектах.
За весь период работы в MeybeWorks получил кучу опыта и положительных эмоций!
Проработал разработчиком почти 3 года. Впечатления отличные. Считаю идеальным местом для старта карьеры разработчика, стек технологий с которым вы будете знакомы после
Если и есть какие то негативные моменты в работе, то разработчикам они малозаметны. Возможно вам будет здесь некомфортно, если вы недостаточно коммуникабельный человек.
Компания активно развивается, условия работы становились все лучше за время моей работы.
Минусы связанны в основном с тем, что компания небольшая и молодая.
Если бы мне пришлось выбирать свою первую компанию еще раз, я бы с радостью выбрал MW еще раз. И в этот раз, доделал бы Гексапода вместе с CTO)
P.S.: Дня шаурмы уже нет :(
Проработал в MW 2 года и могу сказать, что для начинающих разработчиков это отличное место для старта карьеры (первая или вторая галерка).
Из плюсов:
— отличный коллектив. Другие ребята из опенспейса готовы помочь даже тем, кто проходит тестовое задание. Поэтому поддержка и приятное общение в компании — это гарантировано.
— проекты, на которых есть только один путь — к саморазвитию, что прям очень круто позволяет расти вне зависимости от уровня, с которого начинаешь.
— так же, вне зависимости от того, ты фронтэнд или бэкэнд — ты станешь фулл-стэком и выучишь недостающую технологию. И это отлично скажется на дальнейшей карьере.
— СТО — крутейший мужик, который готов прийти на помощь любому специалисту в компании. Его стремления вызывают уважение.
— регулярные, хоть и однообразные корпоративы (посещение которых обязательно, если хочешь расти материально. По крайней мере именно то, что я не хожу пить со всеми, послужило причиной отказа мне в должности Lead PM).
— из плюсов всё.
Из минусов:
— спустя
— можно не ждать поддержку от проджект менеджеров ибо ребята, в большинстве своём, очень слабы либо в техническом плане либо с плохими коммуникативными навыками (бывает и то и то). Из-за специфики работы, пмы обладают малым влиянием на проекты и по большей мере, бесполезны.
— нет никакой мотивации к обучению помимо основной работы. Вэбинары, сертификации, курсы — всё за свой счёт и только личная инициатива.
— очень слабый sales отдел с очень субъективным мнением к каждому из людей. Если не «подмазался» к якобы ’старшему’ сейлзу, то сложно рассчитывать на хороший проект (это касается ПМов).
— много «кабинетных игр» у руководства, которые, по правде говоря, на разработчиков никак не влияют.
Подводя итог, хочу сказать, что Maybe Works — отличное место для старта и реализации своей мотивации пока ты этим горишь и деньги не играют решающую роль.
P. S.: а ещё каждую неделю есть День Шаурмы :)