Matic

Фінікс (США), Columbus (USA)

Працюю в Matic майже 3 роки.

— цікава співбесіда (не сухий список питань як в більшості компаній)
— чудовий онбординг
— супер адекватний менеджмент (інженерний відділ повністю у Львові)
— адекватні люди, будь хто відкритий до різних запитань, всі розуміють що роблять один продукт і допомогають один одному
— у всіх лідів високий рівень знання проектів і домену в цілому
— маленькі команди (3-7) людей
— можливість комітити в різні проекти
— високий тест кавередж
— на всіх проектах CI/CD, дуже професійна девопс команда

Дуже важливий як на мене момент — кожен може підняти якусь проблему, на будь якому рівні і вона дійсно вирішується.

Matic — це про крутих людей. Тут можна побачити як багато різних індивідальностей розділяють ті самі цінності і пушать вперед складні проекти.
Команда, яка завжди готова допомогти по робочих тасках та й в після робочий час тут не нудно :)
Я був приємно здивований процесом рекрутингу.
Потім мої здогадки підтвердились — тут панує відчуття свободи творити.
Процеси не формальні, все логічно.
Рекомендую Matic як компанію і як круту команду професіоналів та цікавих людей!

Підтримали: Marichka Chaban

Працюю в компанії майже 3 роки. Враження дуже позитивні.

Пункти важливі для мене:
1. Концентрація здорового глузду в колективі.
2. Працівники зі штатів звуться «колегами», а не «кастомерами».
3. Позитивна атмосфера. Рідко щось «горить», «треба на вчора» і тд. Ніхто не розводить паніку, що «все пропало», а намагається конструктивно вирішити проблему.
4. Команди не великі(до 5ти девелоперів, типово 2-3).
5. Процеси на топовому рівні: Тікети і пул-реквести не великого розміру. Якісні Code Review, багато Quality Gates(RSpec, Rubocop, Brakeman, etc). Покриття тестами 99-100%. На стейджингу бігають E2E тести. Регрешини/ролбеки стаються дуже рідко.
6. На всіх проектах Continuous Deployment. Після мерджа пул-реквесту зміни потрапляють на Production за 15 хвилин. Релізи відбуваються по кілька разів на день. Тікети не тягнуться тижнями/місяцями.

Загалом субʼєктивне враження — це одна з найкращих компаній, яку можна знайти на українському ринку.

Підтримали: Marichka Chaban

Перехід в Matic був чи не найскладнішим рішенням в моїй кар’єрі, оскільки пропрацювавши в попередній компанії SoftServe понад 8 років, було дуже важко зважитись на таку зміну.
В перші тижні після переходу я почав усвідомлювати, що попав не просто в рядову компанію, а в місце, де панує атмосфера раціонального перфекціонізму, довіри та підтримки.

Я не зустрічав жодного проєкту чи команди, де б зібралось стільки крутих спеціалістів та досвідчених лідерів, які є в Matic. Крім цього, величезним плюсом є те, що це не просто команда, яка робить дуже важливу роботу на роботі — це дружній та відкритий колектив однодумців, які на ділі розділяють спільні цінності.
Окремим відкриттям для мене стало те, що можна цілком успішно дотримуватись Agile принципів на всіх проєктах, не придумуючи виправдань в дусі «специфічний бізнес-домен, особливіть проєкту, кастомний процес». В Matic, також, по-справжньому панує ’’no-blame" культура і, як наслідок — у нас всяко підтримується бажання експериментувати, помилятися та вчитись на помилках.

Після двох років роботи я впевнено можу сказати, що пишаюсь бути частиною Matic-сім’ї та працювати з такими крутими людьми та цікавими проєктами!

Підтримали: Marichka Chaban

Півтора року тому, коли мені написали про вільну вакансію тут, то я дуже скептично віднеслась до зміни роботи. Але ще не було жодного дня, що я пожалкувала про своє рішення.
Компанія турбується про тебе, підтримує, має прекрасну політику бенефітів.
До твоєї думки прислуховуються, ти частина процесу і ти маєш прямий вплив на те, який буде кінцевий варіант продукту.
Регулярно відбуваються сесії knowledge sharing для всієї engineering team. Конференції, книжки, курси — компанія покриває. Підримується будь яке рішення по впроваженню нових корисних технології. Обожнюю Matic!

Працюю більше 3х років, прекрасна компанія, все на вищому рівні
Люди — дуже круті, у кожного свої фішки :) Тут можна знайти як професіоналів у роботі, також — любителів кави, настільних ігор, гострої їжі, психологів, любителів побігати 40+ км ...
Офіс — чудовий, в офісі можна ходити без взуття, 1 із найгарніших, серед яких я працював :)
Розробка — гнучка, де можна втілювати всі найкращі, або власні ідеї, які тільки можна придумати, всі інженери дуже висококваліфіковані. Ніякого легасі коду. Всі проєкти покриті юніт тестами з кавереджом більше 95% (був проєкт з 98%+)
Проєкти — можна міняти
У цій компанії дуже високо розвиваються професійні навички, дуже цінуються knowledge sharings.
Компанія дуже швидко розвивається, дуже швидкий темп розробки
І ще одне з самих важливих пунктів — не має бюрократії
Мінуси можна знайти, але вони не суттєві, все можна покращити і люди готові до змін :)

Quality, Transparency, Fun — основні цінності компанії

Підтримали: Marichka Chaban

Чудова компанія і чудові люди. Все на топовому рівні починаючи розробкою, закінчуючи вечірками. Це місце в яке хочеться повернутись після важких вихідних і спокійно попрацювати)

Підтримали: Marichka Chaban

На цей час працюю у Matic місяць, компанія склала дуже позитивне враження ще на етапі рекрутингу: приємне живе спілкування не по шаблонах із рекрутером, достатня кількість комунікації на кожному із кроків, дуже чітко мене зорієнтували по часу кожного із кроків, адекватне до позиції тестове завдання. Оскільки я повністю працюю віддалено, мене дуже вразила чіткість і розпланованість онбординг плану, завдяки чому початок роботи у Matic пройшов безстресово.

Будьте дуже обережні, компанія любить і може кидати на гроші.

Перепрошую, але ми з вами ніколи не спілкувалися і не співпрацювали. Виглядає так, що ваш профіль та допис фейкові.

Компанія склала позитивне враження ще на етапі рекрутингу, була можливість задати безліч запитань та отримати швидку відповідь на них.
Завдяки детальному онбордингу швидко зрозумів про те як функціонує компанія та познайомився зі значною кількістю працівників.
Крутий та дружній колектив, кожен радий допомогти при винекненні будь-яких труднощів.
Розробка проводисься злагоджено та відповідально, в пріорітеті не швидкість виконання роботи, а якість.
Компанія сприяє особистому і технічному розвитку
Комфортний офіс, проте можна працювати й з дому 😊

Головна цінність компанії це люди. І справді люди тут зібрались досвідчені, відкриті, талановиті, кожен майстер своєї справи.
Надзвичайно деталізований онбординг.
Шикарна документація: Confluence це дійсно джерело знань про все все, а не декілька ознайомчих статей.
Всі процеси і корпоративна культура на високому рівні.

Спілкування на linkedin з рекрутеркою Iryna Sulatska приносить задоволення. Ввічливе і цікаве представлення позиції. Відмовився через можливий релокейт у майбутньому.

Підтримали: Mariana MarchyloIryna Sulatska

Продуктова компанія з США. Всі інженерні рішення приймаються в Україні. Продуктові рішення — приблизно 40/60 (Україна/Штати).
Продукти написані на Ruby і React. Є проект на Elixir.
Супер-пупер технологій немає, але розробка — на високому рівні.
Інженери поділені на так звані сквади: 2-3 розробника, QA, продакт менеджер. Кожен сквад сам вирішує, як будувати процеси, але, збільшого, вони однакові.
Динамічна розробка в спрінтах по 1-2 тижні, планування, ретроспективи і т.д. Робота, в основному, в офісі, але є можливість інколи попрацювати віддалено.
Цінується самоосвіта: компаніє фінансує конференції, книжки, онплайн курси.
Колеги — прекрасні!

Ніякого легасі. Велика увага до якості коду і покриття тестами. Вся команда ревюває твої пулреквести. На всіх проектах, тест кавередж більше 95%.
Компанія дає свободу в пробуванні нових технологій, підходів. Якщо хочеться попробувати, щось нове — велкам. Є декілька внутрішніх продуктів зв’язаних між собою. При бажанні можна легко помінятись з кимось проектом і попрацювати в іншій команді, набратись нового досвіду. У компанії сильний технічний стаф. Інженери компанії мають досвід 5+ років: якщо ви чогось не знаєте або потрібна порада, ви можете зайти в сусідній кабінет і вам з радістю допоможуть. Атмосфера в компанії прекрасна — люди легкі і позитивні. У компанії ти відчуваєш себе частинкою чогось, що допомагає людям.

З першого дня кар’єри мріяла про роботу в продукті і, нарешті, приєдналась до одного з них. Шукати в Matic розробників не соромно :) Невелика, гнучка команда, де кожен має достатньо простору для змін, прийняття рішень, неформального впливу. Відсутність бюрократії, розбіжностей між трансльованими цінностями і реальністю. Сильна технічна команда, жодних обмежень у виборі технологій (окрім ринку і здорового глузду). Комфорт, свобода, довіра, але, при цьому, особиста відповідальність і відчуття реального впливу на успіх компанії. Взаємоповага, готовність допомогти, можливість сказати свою справжню думку — це саме про нашу команду.