28 квітня 10:21
Вітаю! Проходила співбесіду на позицію навчальної координаторки в Mate academy і залишилась прикро враженою.
Перед співбесідою я виконала тестове завдання — і воно дійсно продумане і цікаве. Коли йшла на інтерв’ю, то готувалася до того, що ми ще більше заглибимося в розбір реальних кейсів, з якими координаторці доведеться стикатися, в моделювання типових і не дуже ситуацій. Натомість висновки про мою професійність рекрутерка Діана робила на основі шаблонних питань, на кшталт моїх планів на наступні 5 років чи рандомної конфліктної ситуації, яка сталася зі мною 3 роки тому. Наскільки вакансія різнобічна і захоплююча, а питання до мене були неочікувано прісними і клішованими.
Далі, посеред інтерв’ю рекрутерка вирішила перевірити мою англійську. Вважаю загалом це ок, але коли про це попередньо попереджають до співбесіди, щоб дати змогу підготуватися. Задавати питання англійською без попередження — некоректно і нечесно по відношенню до кандидата. Я і так хвилювался на співбесіді, а питання англійською увігнало мене в шалений стрес. На жаль, через нервування я не змогла відповісти так, як мені би того хотілося. Це стало ще однією причиною відмови.
Тож! Плюс — вакансія чудова, мінус — висновки роблять після шаблонних питань, які особливо ніяк не характеризують кандидата.
Привіт, Альоно!
Дякую, що так детально поділилась своїм досвідом. Мені щиро шкода, що співбесіда залишила у тебе неприємні враження.
З мого боку я справді намагалася зробити розмову максимально комфортною і живою, без зайвого тиску. Перепрошую, що досвід виявився саме таким.
Формат інтерв’ю на роль Educational Coordinator у нас включає не лише загальні питання, а й кейси з реальної роботи. Тому частина питань може здаватися типовою, але для нас це спосіб зрозуміти, як людина мислить і діє в ситуаціях, які справді трапляються в цій ролі.
Щодо англійської — ми завжди перед переходом під час інтерв’ю уточнюємо, чи комфортно людині. Якщо кандидати не готові відповідати англійською, це абсолютно окей. У нашій розмові ти підтвердила, що це комфортно, тому ми й перейшли до питання англійською.
Розумію, що співбесіда в будь-якому разі може бути стресовим досвідом, і мені шкода, що в тебе цей стрес посилився. З мого боку я справді хотіла, щоб ти почувалась максимально спокійно і впевнено в процесі.
Щодо рішення: воно базувалося на відповідності ролі. Це означає, що на даний момент не відбувся метч саме по цій вакансії. Саме тому я також повернулась до тебе з детальним фідбеком після інтерв’ю, щоб прозоро пояснити наше бачення.
У будь-якому випадку, дякую тобі ще раз за відвертий фідбек. Я його точно врахую, особливо щодо того, як ми можемо ще чіткіше пояснювати формат інтерв’ю ще до старту розмови.
І щиро бажаю тобі знайти роль і команду, де тобі буде справді комфортно! По задачах, команді й процесах ❤️