3 листопада 2024 21:25
Всім привіт!
— Почати певно треба з того, що до проходження курсу від Mate Academy не мав технічної освіти — 10 років працював у морі помічником капітана.
— Курс DevOps Engineer
— Нещодавно отримав офер у велику компанію, куди хотів потрапити ще на половині шляху проходження курсу. Цікаво, що із цією компанією відбулася моя перша технічна співбесіда і одразу офер — я думаю єдиний цей факт вже гарно характеризує рівень підготовки від Mate =)
— По строкам проходження курсу — почав я 15 Січня, закінчив останній модуль 5 вересня, офер отримав 18 жовтня.
— Доєднався до курсу через кілька місяців після його створення: хоча на момент початку десь третина тем з кінця була не готова повністю — коли дійшла черга до них вони вже були готові)
— Із минулого тезиса послідовно виходить момент із невеликими помилками в теорії та завданнях, про які ми із іншими студентами-першопроходцями справно доповідали менторам та адміністраторам курсу, після чого все виправлялось із часом
— Окремо хочеться відзначити, що за цей рік сама платформа значно покращилася:
— з’явився окремий модуль із пропопозиціями для покращення, де в роботу активно беруться найкращі (методом голосування), тож активні студенти буквально бачили як їх ідеї втілюються в життя
— Вартує згадати, що в курсі є безкоштовний модуль Python Basics, котрий я пройшов не приділяючи йому особливої значущості уже після покупки курсу, але порадивши цей курс знайомому отримав від нього фідбек — «я спробував пройти вищезазначений модуль і зрозумів, що це не моє — не зміг опанувати завдання, хоча з математикою в школі все було чудово =(». Тож цей модуль виконує свою задачу — дозволяє потенційному студенту зрозуміти чи вартує витрачати гроші.
— Для всіх майбутніх студентів хочу порадити організовано підходити до навчання та використовувати для систематизації отриманих на платформі знань програми накшталт Obsidian та Notion. Особисто я використовую SiYuan
Хтось може сказати: нашо переконспектовувати уже розкладену по поличкам теорію — Особисто мені програма дозволила:
— індивідуально структурувати матеріал у зрозумілий для мене спосіб
— візуалізувати зв’язки між темами
— постійно доповнювати особистими висновками та матеріалами, що знайшов деінде
— тут доречі порада адміністраторам курсу радити використовувати подібні програми студентам з самого початку
— Десь четверта частина курсу присвячена мові програмування Python. При чому фінальна частина із «Уже» необов’язковою темою FastAPI, що ссилається на теми із поглибленого курсу Python (недоступі для DevOps студентів), гарно розвиває вміння навчатися самостійно, шукати та працювати із документацією, корректно будувати запити до Chat GPT, та боротися із депресією, ахах =))
— Нестандартне виконання завдань, або навіть аргументована девіація від пунктів задачі щиро вітається та заохочується менторами, звісно якщо ви показуєте цим повне розуміння засвоєного матеріалу.
— Після проходження етапу пошуку роботи можу сказати, що матеріал курсу як-раз покриває очікування роботодавців від шукача Junior DevOps енжинера
— MateAcademy не влаштують вас на роботу, але нададуть вам вичерпні знання та розуміння як її шукати, хоча треба згадати що є цілий Партнерський відділ, що може порадити вашу кандидатуру, але далі все залежить від вас. Під час усього періоду пошуку роботи ви буквально будете відчувати підтримку вашого Employment координатора, за що велике дякую!