14 лютого 2024 12:27

Bohdana Rozhalovska, L&D Coordinator, Training Manager

Вітаю!
Проходила співбесіду на посаду методиста курсів. Поділюся своїми враженнями. Можливо, комусь стануть у нагоді.

Рекрутерка структуровано вела мене як кандидата аджендою дзвінка. Темп розмови був доволі інтенсивний, проте не залишилося вражень (як іноді буває), що це кандидат випитує інформацію в рекрутера та пропонує дізнатися бодай щось про себе.

Та в певний момент рекрутерка перетворилася на вчительку і почала давати мені математичні задачки 🫠 (помножити число на число, знайти % від числа). Я переконана, що уміння множити чи ділити усно (а також реакція на таку «перевірку») не визначає кандидата жодним з дотичних до роботи чином.
Важливо давати завдання на «логіку та спосіб мислення» в інклюзивніший спосіб: дати вибір між кількісними та якісними завданнями, а також попрацювати над комунікацією. Адже я зазначила, що почуваюся некомфортно, проте рекрутер продовжила випитувати відповідь як у школяра біля дошки. Задумка, може, й робоча, проте виконанання максимально дивне та нетактовне.

Фізичний онбординг у Києві на посаду, яка передбчає 100% віддаленої роботи в діджитальний час, видається необґрутнованим. Варто запропонувати таку опцію, проте її обов’язковість для кандидатів з інших міст аж ніяк не нагадує цінності people first. Про таку політику варто попереджати в описі ролі або перед дзвінком, аби мінімізувати марну трату часу на співбесіду.

В цілому процес найму справляє враження добре вибудуваного, проте кандидатам варто бути готовим до дійсно екстра ресурсу та цікавих кульбітів для перевірки проф придатності)

Підтримали:  Alex V Yelyzaveta Prokopova

Привіт, Богдано!
Дякуємо за твій час та детальну оцінку наших процесів)

Ми дотримуємося структури співбесіди, про яку зазначали на початку інтерв’ю. Розв’язання арифметичних прикладів є однією зі складових співбесіди. Перепрошуємо, що це створило для тебе незручності.

Посада, на яку ти відгукувалася, передбачає гібридний формат роботи, що було вказано в описі вакансії. Проте дякую за твій коментар, ми будемо акцентувати на цій інформації додатково. Щодо фізичного онбордингу, ми проводимо його для полегшення адаптації та знайомства новачка зі спеціалістами з різних команд. Для того, щоб цей процес не викликав додаткових фінансових навантажень, ми компенсуємо квитки та проживання в готелі на цей період.

Але ще раз хочу сказати, що твій фідбек цінний для нас!
Ми обов’язково врахуємо його, щоб наші процеси не викликали схожих вражень у майбутніх кандидатів.