14 лютого 2024 12:27
Вітаю!
Проходила співбесіду на посаду методиста курсів. Поділюся своїми враженнями. Можливо, комусь стануть у нагоді.
Рекрутерка структуровано вела мене як кандидата аджендою дзвінка. Темп розмови був доволі інтенсивний, проте не залишилося вражень (як іноді буває), що це кандидат випитує інформацію в рекрутера та пропонує дізнатися бодай щось про себе.
Та в певний момент рекрутерка перетворилася на вчительку і почала давати мені математичні задачки 🫠 (помножити число на число, знайти % від числа). Я переконана, що уміння множити чи ділити усно (а також реакція на таку «перевірку») не визначає кандидата жодним з дотичних до роботи чином.
Важливо давати завдання на «логіку та спосіб мислення» в інклюзивніший спосіб: дати вибір між кількісними та якісними завданнями, а також попрацювати над комунікацією. Адже я зазначила, що почуваюся некомфортно, проте рекрутер продовжила випитувати відповідь як у школяра біля дошки. Задумка, може, й робоча, проте виконанання максимально дивне та нетактовне.
Фізичний онбординг у Києві на посаду, яка передбчає 100% віддаленої роботи в діджитальний час, видається необґрутнованим. Варто запропонувати таку опцію, проте її обов’язковість для кандидатів з інших міст аж ніяк не нагадує цінності people first. Про таку політику варто попереджати в описі ролі або перед дзвінком, аби мінімізувати марну трату часу на співбесіду.
В цілому процес найму справляє враження добре вибудуваного, проте кандидатам варто бути готовим до дійсно екстра ресурсу та цікавих кульбітів для перевірки проф придатності)
Привіт, Богдано!
Дякуємо за твій час та детальну оцінку наших процесів)
Ми дотримуємося структури співбесіди, про яку зазначали на початку інтерв’ю. Розв’язання арифметичних прикладів є однією зі складових співбесіди. Перепрошуємо, що це створило для тебе незручності.
Посада, на яку ти відгукувалася, передбачає гібридний формат роботи, що було вказано в описі вакансії. Проте дякую за твій коментар, ми будемо акцентувати на цій інформації додатково. Щодо фізичного онбордингу, ми проводимо його для полегшення адаптації та знайомства новачка зі спеціалістами з різних команд. Для того, щоб цей процес не викликав додаткових фінансових навантажень, ми компенсуємо квитки та проживання в готелі на цей період.
Але ще раз хочу сказати, що твій фідбек цінний для нас!
Ми обов’язково врахуємо його, щоб наші процеси не викликали схожих вражень у майбутніх кандидатів.