3 червня 2023 10:00

Vitalii Skomskyi, Team Lead | Frontend developer в Split

Коли я визначався з школою, в мене були сумніви чи ці відгуки реальні, бо не можливо, щоб все було так чудово.
Сьогодні я пишу відгук без прикрас, через місяць після отримання оффера, і якщо у вас такі ж сумніви, ви можете знайти мене на LinkedIn, і запитати особисто про мій досвід в Mate.
І доречі, мене ніхто не заставляв писати цей відгук, і не пропонував знижку на майбутні курси, як це роблять деякі школи.
Якщо коротко: я знайшов роботу — це і є найкращим результатом навчанням.

Про напрям:
Моїм курсом був Frontend, вечірня программа, де я навчаюсь самостійно коли хочу і як хочу. Я вам рекомендую саме цей тип навчання бо по перше це значно дешевше ніж платити відсоток декілька років (зараз вже три), а по друге ви маєте вільний графік навчання і власний темп, де ніхто не підганяє, і якщо щось не зрозуміло, можна перепроходити тему хоч сто разів (мені здається саме це я робив коли проходив TypeScript). Були думки про те, що у такому випадку Мейт не буде вмотивованим тебе працевлаштувати, але це не так. Курс, де є відсоток, підходить для тих хто не має можливості оплатити все і одразу. Дуже крутим плюсом є те, що в курс додається щось нове, і за це не треба додатково платити. Тобто коли я купував його там з фреймворків був лиш Реакт, а коли я закінчував додався Vue і Angular.

Про саме навчання:
Формат відео+задачка класний. Тобто ви дивитесь відосики і йдете вирішувати завдання. Я навчався російською мовою, але знаю що мейт займається записом нових відео українською (можливо вже все перезнято), тому це один з мінусів з яким я стикнувся. Весь час в вас є доступ до чату де ментори намагаються швидко відповідаюти, з цим було декілька разів пару нюансів, коли довго чекаєш відповіді, або ж отримуєш незрозумілий фідбек, але загалом все було ок. Ментори допомагають, якщо щось не зрозуміло, є відеодзвінки.

Про англійську мову:
Мені відразу продали курс з англ мови, і він класний, я купив його вже 2 рази (по три місяці), і планую купити третій. Всім рекомендую його бо там є англійська для IT, також англійська для роботи, і спілкування з native спікерами. З мінусів, була одна викладачка яка не сподобалась, але можливо це мої особисті причини. Якщо хтось не подобається, ти вибираєш іншого і на цьому все. Також інколи важко записатись на урок, бо багато студентів, і може бути все зайнято.

Про платформу Мейт:
Вона крута, в ній все є, вона постійно модифікується. Але найкрутішою фічою є можливість пошуку вакансій. Платформа сама тобі їх підбирає, і процес пошуку роботи спрощується в рази. Ще хотів би щоб в мобільний додаток додали календар, де можна відслідковувати на коли в мене що заплановано.

Про процес працевлаштування:
Тут все супер. Ти проходиш пробні співбесіди українською та англійською, пробні технічні співбесіди, лайвкодинг, щотижневі відеодзвінки з координатором, де ти розказуєш що зробив, тобі дають фідбек що треба зробити і куди далі рухатись, допомагають скласти CV і CL.
Тут я хотів би згадати свою координаторку Анастасію Сметану. Не знаю чи вона колись це прочитає, але: я тобі вдячний за все, я завжди відчував підтримку, щирі переживання за мене і радість від отримання оферу, це сталось завдяки нашим спільним зусиллям, і твій вклад в моє працевлаштування неймовірний, дякую!
Ще крутим кейсом є те, що я почув на щотижневих мітингах, що якщо в тебе не вийде на пробному періоді, повертайся до нас, будем шукати далі, і це супер!

Це все що я хотів сказати, можливо я щось і забув, тому хто шукає найкращу школу для старту в IT, або у вас лишились питання, можете написати мені особисто.
Я дякую всьому Мейту, за те, що ще рік тому я не знав взагалі нічого про іт, а зараз я вже місяць працюю в компанії і отримую задоволення!

Mate academy — найкраще що зі мною сталось за останній час! Люблю вас!

Підтримали:  Nadiya Martynets