21 квітня 2023 13:50
Отличная компания для новичков и для тех, кто не уверен во вложении средств в успех.
Хорошие преподователи, менторы, прочее.
Есть и проблемы:
— Плохо настроена программа обучения: всё важное подаётся поверхностно, вскользь;
— Менторы не самые квалифицированные участники учебного процесса, ваши работы могут отклонять потому что «я так вижу»;
— Вас прослушивают в чататх и созвонах. Всегда и постоянно. Любая критика или предложение будет воспользовано против вас и никак иначе.
В остальном — чудесное место для тех, кто хотел себя найти в тихом омуте высоких зарплат. Многие мои друзья закончили эти курсы («заткнув язык в жопу»),. Но это ТОЛЬКО благодаря их вложениям.
Если готовы прогибаться под корпоративный прессинг и угнетения ради достижения цели — вам дорога открыта. Вас ждём успех.
P.S. (Увидел среди комментаторов множество менторов, не удивляйтесь если мой отзыв будет в минусас)
В мене подібна ситуація. Вигнали без ніякого попередження. просто сказали шо екзамени здав добре і сказали гудбай. Потратив багато місяців. Короче ставлення до студентів дійсно як до холопів. Шо можна сподіватися якшо Анна Апостол навіть свого чоловіка називає задротом в публічних відео.Тому вірю шо Олександру нічо не пропонували а просто без попередження вигнали. На менторах явно почали економити. Тому деякі зовсім ніякі. Ясно шо неприємно шо читають твої чати і потім перевертають все тобі в негатив. хоча там по різному можна трактувати.Раджу нічо в чатах не писати, з менторами не дискутувати взагалі. мовчати в тряпочку в любому випадку. Треба розуміти шо Ментор там всьо а ти нічо. І не звертати увагу шо Ментор оцінює роботу як йому захочеться а не по чек лісті. І списувати як всі а не старатися винайти велосипед. Також треба розуміти шо роботу найдуть далеко не всі, далеко не таку зарплату, далеко не за
1. сказали шо екзамени здав добре і сказали гудбай — не логічно, сумніваюсь, що прям так і було
2. Анна Апостол навіть свого чоловіка називає задротом — до чого це і як впливає на причину відрахування?
3. Ментор оцінює роботу як йому захочеться а не по чек лісті — на оцінку роботи також впливає досвід ментора і окрім чеклісту він може звірятись з тим як працюють на реальних проєктах, чи це не круто, коли твій ментор дає приклади з реальної роботи?
4. Також треба розуміти шо роботу найдуть далеко не всі — звичайно не всі, тому що не всі хочуть виходити з зони комфорту і відправляти кожного дня купу резюме, контактувати з рекрутерами і проходити інтервʼю
5. набирають туда тих шо вже багато з комп’ютерними дипломами — у мене в групі не було жодної людини з дипломом, тим паче більше половини вже працюють і почали шукати роботу якраз на початку війни
6. таке галопом по європам мало шо запам’ятається — а тут цікаво, може це якраз і причина, чому ти вже не студент?
1. прям так і було. я зробив всі задачі на двох екзаменах. на першому десь половина всіх не зробила, на другому засекретили результати. англійська тест сі1 сі 2 . кодворс топ 3%.
2. це показує ставлення до людей. Вона відповідає за відрахування.
3.ментор оцінює хто кому як подобається. комусь прийме одне а комусь то саме накатає кучу реквестів. наприклад на мене накричали шо єдина група перевелася на укр. мову. Хоча я нічо не писав про мову в фідбеку.
4.купа людей відсіюється підчас курсу і купа не находить.
5. на джаві було до 70% але то не показник бо наші універи нічо не вчать може.
6. причина якраз скорше навпаки в тому шо я пояснив ментору чо синтаксичний цукор так називається а можна було і здогадатися).
Василю, вітаю
Ми зацікавлені в успіху кожного мейтівця, тому створюємо умови та надаємо необхідні ресурси, аби розвивати потенціал студента. Проте в своєму успіху має бути зацікавлений і сам студент, а відтак — бути готовим багато працювати. Саме тому перед стартом курсу ми завжди попереджаємо, що навчання повного дня — це інтенсивний формат, який має свої правила і вимагає концентрації не тільки на hard-скілах, а і на soft. Інформуємо, що також можуть бути і відрахування.
Стосовно чатів вже прокоментувала моя колега Марія. А щодо згаданого вами «списування» — це також суперечить реальній картині. Натомість статистика наших випускників, які отримують оффер та працевлаштовуються в ІТ, доводить, що наша команда розуміється на реаліях ринку та знає, як підготувати студентів.
Повертаючись до вашого випадку, ще у вересні минулого року ми багато працювали з вами 1:1, давали вам поради з акцентом на soft-скіли та зазначали на важливості здорової комунікації. Проте, нам прикро, що зрештою постало питання про ваше відрахування. Аргументований зворотний зв’язок я надала вам ще тоді.
Вітаю. То шо єдина група перевелася на укр мову. і я в тому винуватий, хоча я якраз не писав по тому, це важко назвати здоровим спілкуванням. Ви явно не еталон здорової комунікації).Ваші викладачі з англійської наприклад важали шо ліпшого спілкування ніж в мене вже не найдеш.Ше дякували мені за спілкування і допомогу іншим студентам. Як і інші студенти з групи. Які поради? не писати нічо в слеку?. А нашо просити відгуки). Чи реагувати. Не пригадую шоб мене попереджали чи якусь роботу вели 1 на 1. Сказали не писати нічо в слеку я не писав. Сказали шо можна писати я писав про проблеми технічні і питання.
Хотеться багато чого написати, але хай за мене пишуть студенти, життя яких мейт змінив на краще) іх на щастя дуже багато)
Більше половини працюють це дуже добре. Половина це рахується від тих шо лишилися до кінця? (скільки вигнали, відійшло? половина чи третина з тих шо починали?) скільки з тих шо найшло знаходилось закордоном? половина чи менше? Скільки довго не пропрацювали чи влаштувалися на низеньку зарплату?
Привіт! В моїй групі відлетіло всього три людини протягом навчання. Більша частина вже знайшла роботу. Низенька зп, це реалії ринку та що саме для тебе низенька зп?
Олександре, вітаю.
Ми зацікавлені у тому, щоб випускники Мейту, навіть попри високу конкуренцію на ринку праці, знаходили роботу в ІТ. Це було б неможливо без якісної підготовки. За перші три місяці 2023 року майже 300 випускників Мейту працевлаштувались. Це дає нам підставити вірити, що навчальна програма та робота менторів синхронізована з вимогами ринку праці. Проте, ми постійно вдосконалюємось і, щоб ставати ще краще, завжди відкриті до конструктивного фідбеку.
Є процеси, які ми можемо змінити, тож завжди намагаємося дослухатися до порад та побажань наших студентів. У цьому нам завжди допомагають фідбек форми, а також зідзвони зі студентами. З порадами, які ми отримували від вас, на жаль, працювати не могли, адже, як і пояснювали, такий стиль роботи, який ви радили, навпаки б уповільнював процеси.
Щодо «прослуховування» — студенти Мейту об‘єднані формальними і неформальними чатами, які створює координатор на самому початку навчання, аби організувати навчальний процес групи та познайомити усіх. Проте, студенти можуть створювати стільки чатів на будь-яких майданчиках — скільки їм захочеться, і, звісно, з будь-яким складом учасників.
Нам справді прикро щоразу, коли розмова заходить про відрахування. Не секрет, що рішенню про відрахування передує серія попереджень про можливий розвиток подій, і що робити, щоб цього не сталось. Якщо ж відрахування неминуче — ми завжди аргументуємо причини. Як було і у вашому випадку.
P.S. Часто трапляється, що чесний зворотний зв’язок дозволяв студентам зробити роботу над помилками та вступити до нас повторно. І, зрештою, для них все завершувалось оффером.
9 коментарів