27 червня 2021 20:20
Змінити професію і стати програмістом, не маючи жодного досвіду і профільної освіти в наш час, на перший погляд, не так вже і важко. Оскільки вся необхідна інформація є у вільному доступі, то основана проблема полягає в самоорганізації, дисципліні і розумінні, яка саме інформація є актуальною і найбільш необхідною. Я на перших етапах для себе вирішив, що варто спробувати свої сили самому, без курсів, і з порадами хорошого друга, який також «увійшов в айті» сам кілька років тому. Проте дуже швидко я зрозумів, що саме дисципліни і самоорганізації мені критично не вистачає, тому навчання в Mate стало для мене вирішенням цієї проблеми, і в якомусь сенсі я сприйняв це як квиток в один кінець — отримати роботу. Звичайно, не за один день я прийняв рішення, було багато сумнівів стосовно «схеми» оплати і т.д. Тим не менше, в кожного є свої обставини, причини і мотивація. Я своєї цілі добився — знайшов роботу в сусідньому місті вже на третьому місяці навчання. І повірте, в процесі навчання я зрозумів, що ціна результату полягає не в тому, скільки відсотків треба буде виплачувати із з/п (насправді про це набагато легше думати, коли вже отримав роботу, і вже зовсім по-іншому до цього ставишся), а втому які зусилля необхідно буде докласти, щоб пройти курс, підготуватися до пошуку роботи, витримати цей шалений темп і не здатися на півдорозі. Особисто для мене МА — це найкращий спосіб досягти результату в найкоротші терміни, отримати всю необхідну і, найголовніше, структуровану інформацію, практику (дуже багато практики), і просто знайомство з класними людьми. Моя порада тим, хто все ще сумнівається: визначте для себе пріоритети, зважте всі «за» і «проти», і якщо ви готові працювати над собою кілька місяців non-stop, то вперед до цілі, ви точно не пошкодуєте! ;)