Magnetics.io

Київ

14 червня 2024 19:14

Анастасія Максимова, Linkbuilder в Opentowork

Проходила собеседование на позицию Linkbuilder/Seo Assistent. Смутил момент, что рекрутер Сергей в начале нашего общения предупредил о том, что одним из финальных этапов перед принятием решения о выборе кандидата, будет запрос с предыдущего места работы о вас, как о работнике. Говорю просто как факт, вдруг кого-то (как и меня) это поставит в тупик и сформирует негативное впечатление о компании, как о потенциальном работодателе. Лично я отказалась дальше продолжать, так как считаю это неуместным, как и то, что компания будет делать выводы обо мне, как о кандидате, на основе чьих-то субъективных суждений. А вы что думаете?

Підтримали:  Дмитрий Шуляк

Анастасіє, доброго дня! Збір рекомендацій від попередніх роботодавців не є основним критерієм відбору кандидатів до нашої компанії. Це додатковий етап, який допомагає нам зібрати додаткову інформацію, щоб прийняти фінальне рішення.

Ця практика застосовується в багатьох передових компаніях і, зазвичай, не викликає негативу від кандидатів. Ситуації бувають різними, і ми не приймаємо рішення тільки після висновків 1-ї людини про результати вашої роботи, адже прагнемо отримати правдиві результати рекомендацій, які б не сформували в нас хибне враження про результативність того чи іншого спеціаліста.

Ми цінуємо час наших кандидатів та надаємо перевагу прозорому процесу відбору та комунікації загалом, тому розповідаємо про те, як влаштований наш відбір на початкових етапах спілкування.

Дякуємо вам за час, який ви приділили нашій компанії та за наданий фідбек!

Підтримали: Eka Gubeladze

Мария, здравствуйте! Ваш коллега Сергей, кстати, уточнил, что этап сбора обратной связи с предыдущего места работы — финальный, перед принятием окончательного решения о приеме кандидата на работу. Представьте, вы прошли все предыдущие этапы, все хорошо и тут получаете отказ из-за субъективного мнения. Как по мне, то рекомендации у бывших коллег стоит запрашивать хотя бы на первом — втором этапе отбора. Так будет честнее по отношению к соискателю, чтобы он не надеялся зря.

Якщо ми отримуємо негативний фідбек про кандидата, ми беремо ще пару рекомендацій, щоб це не була думка однієї людини. Таким чином, ми уникаємо подібних ситуацій. Етап збору рекомендацій проводиться саме в кінці по тій причині, що це є додатковий метод відбору, а не основний. Якщо у кандидата є підозра, що саме цей керівник не зможе надати коректну рекомендацію, він завжди може попередити нас про це і ми знайдемо рішення, як отримати коректну інформацію з інших джерел.