5 вересня 2023 13:39

Natalia Gordubey

Розумію, що зараз часи artificial intelligence, тож, можливо, моє спілкування з Marta Stopets по позиції Chief People Officer мало певні особливості через те, що вищеназвана Марта насправді — робот? 😳😁
Відгукаюся на вакансію. Отримую негативну відповідь, тому що в мене «трохи замало досвіду». Це при тому, що я пропрацювала більше 15 років на керівних ейчарських посадах, більше 5 років з них — в IT всіх видів і родів, майже 3 роки — у великій іноземній компанії на посаді Chief People Officer.
Пишу про це Марті. Отримую відповідь: «У вас великий досвід, буду рада поспілкуватись в майбутньому, проте для цієї посади ми шукаємо кандидатуру з дещо іншим скілсетом».
Оскільки тут вже включилася спортивна цікавість, питаю, а який самий цей скілсет, бо ви ж викидаєте мене з перегонів за вакансією моєї мрії ще на самому початку — тож I am all ears. Отримую наступне: «Ми цінуємо вашу зацікавленість даною позицією. У вас гарний досвід, проте ми зробили вибір на користь інших кандидатів, чий досвід і скіли здалися нам трохи більш відповідними для цієї позиції». Порочне коло...
Якщо це і справді робота AI, то йому є, куди вдосконалюватися. Якщо людини, хотілося б не автоматизму за шаблоном, а чітких і по суті фідбеків — ви ж формуєте життєвий шлях кандидата і враження про свій HR-бренд на кожному етапі спілкування.

5 коментарів

Наталіє, вітаю.
Дякуємо за ваш фідбек! Мене звати Дарія, Senior Employer Brand Specialist MacPaw.

Нам дуже прикро, що ви зіштовхнулися з такою ситуацією. Зворотний зв’язок, який ви отримали, дійсно суперечить цінностям нашої компанії та не дає розуміння, чому ми вирішили надалі рухатися з іншими кандидатами.

Позицію, на яку ви подавалися, веде представник рекрутингової агенції. Ми вже розбираємось з ситуацією та проконтролюємо, щоб подібна комунікація з кандидатами не повторювалася. Крім того, сьогодні наш рекрутер повернеться до вас в особисті повідомлення із детальним зворотним звʼязком.

Перепрошуємо за цю ситуацію та сподіваємося, що вона не вплине на ваші враження від MacPaw.

Підтримали: Nataliia Hen'

«Немає такого поняття, як успішна людина, яка жодного разу не припустилася помилки. Є тільки успішні люди, які після помилки змінили свої плани, ґрунтуючись на цих же помилках...» (Стів Джобс)
🤷‍♀️😉

Чекаю.

Підтримали: Viacheslav Borysovskyi

Цікавий кейс. Вакансія досі відкрита. Тобто «зробили вибір щодо іншого кандидата» не відповідає дійсності?

Підтримали: Natalia Gordubey

Шукають єдинорога, мабуть.🤷‍♀️

Підтримали: Viacheslav Borysovskyi

Я в шоці, вони навіть під цим коментарем не відповіли. Якщо вони не будуть спроможні обґрунтовано та по суті відповісти на мій email, то мій досвід з цією компанію може вийти в широкий live on the social media 😀