5 вересня 2022 14:00
Бачу з відгуків, що питання про відсутність фідбеків на тестові вже піднімалося. Після чого за пару днів з«явилася ціла низка відгуків з позитивним досвідом — явно на противагу до закидань про «Как-то это все похоже на мошенничество. Не стоит тратить свое время на эту контору.» Але йде час, а зневага до кандидатів продовжується...
Ви просите виконати тестове завдання. Ну, це круто — це свідчить, що ви профі та підійшли до відбору серйозно. Але далі ви поводитесь не як профі...
Ви ж чітко розумієте, що на виконання тестового кандидат витратить свій час — багато часу, особливо кандидати з малим досвідом, які йдуть на інтернів. Та коли отримуєте тестове, то не вважаєте за потрібне бодай якось віддячити людям за їх роботу — надати хоча б мінімальний фідбек.
Це відверта неповага до кандидатів! Особливо до новачків, яким так потрібен зворотній зв"язок — порада, зауваження, підказка — щоб працювати над помилками та ставати кращими.
У коментарях на зауваження про мовчання у відповідь бачу виправдовування про нестачу часу. Але ж ви перевіряєте всі тестові і маєте певний перелік критеріїв для оцінки? Витрачаєте на перевірку не по одній хвилині, а уважно переглядаєте функціонал, якість коду, використані технології та підходи — вірно? То витратьте ще 5 хвилин і дайте коротеньке пояснення, що саме було не так. Або якщо вважаєте що час ваших фахівців незрівнянно дорожчий за час кандидатів, то хоча б додайте в умови тестового завдання ЧІТКИЙ перелік критеріїв — в такому разі буде хоча б приблизно зрозуміло, в чому можна було не дотягли до ваших очікувань. Бо інакше абсолютно непрозоро, що саме ви оцінюєте і як — чи кандидат помилок наробив, чи у перевіряючого настрій був поганий...
Така ж ситуація, пройшов тиждень, і навіть не написали «Дякую, отпримали ваше ТЗ»
Не розумію, мабуть іх так вчать там, бо знала особисто їх рекрутера раніше, на вигляд була розумна і кмітилива дівчинка, хоча зовсім без досвіду в рекрутингу та айті.
Скоріш за все, всі ці фактори впливають на рейтинг компанії. Бо я вважаю, що НR та рекрутер, також є обличчям компанії.
Якщо комусь цікаво, можу розповісти, яке я отримала «ТЗ», якщо його можна так назвати.
Раджу обходити строною цю компанію, як початківцям так і досвідченим фахівцям.
Сподіваюсь, мій коментар не видалять))