21 червня 2023 21:25
Нещодавно проходила співбесіду на вакансію Strategic Marketing Specialist для нового продукту в UK. Рекрутер сама знайшла мій профіль, оцінила, що я підходжу за досвідом і знаннями та запропонувала поспілкуватись.
Всього я пройшла 3 співбесіди, де на різних етапах, обовʼязки та вимоги до цієї посади чомусь змінювались (зовсім різне я почула від рекрутменту та від коуфаундера). На перших двох етапах у мене детально питали за досвід в діджиталі, який виявився абсолютно недоречним до посади вкінці. На усіх трьох зустрічах мене щоразу питали одне і те саме, тому було би добре, якби команда Ліги робила нотатки зі співбесід, щоби не витрачати зайвий час та розмови кудись прогресували.
На фінальній зустрічі з коуфаундером я отримала лекцію про те, що є маркетингом, що ні, а також дуже нетактовне завершення інтервʼю, коли після моєї відповіді, яка не сподобалась коуфаундеру, він усміхнувся та сказав, «тут все зрозуміло, колеги, можемо закінчувати це інтервʼю». Такт і повага до кандидатів має бути присутня завжди, особливо, якщо ці люди на вас ще не працюють.
Тому наполегливо рекомендую подаватись в цю компанію, особливо в відділ маркетингу, більш товстошкірим кандидатам ніж я або окей сприймати таке ставлення та бути готовим витратити свій час.
Сподіваюся, компанія поліпшить свої рекрутмент процеси, краще відсіюватиме непідходящих кандидатів, щоб не витрачатиме ні їх, ні свій час, синхронізує свої вимоги до вакансій, а також додасть трохи ввічливості в спілкування з кандидатами.
П.с. До такту рекрутмент команди претензій не маю.
Добрий день, мене звати Марина, нажаль, ми не знайомі, так як я недавно приєдналась до HR команди, але повністю розумію Ваше розчарування і згодна з Вами, що повага до кандидатів — це фундаментальна якість, яку компанія повинна проявляти в своїй роботі.
Головна мета нашої команди — побудова найкращих процесів, в тому числі і в області рекрутингу, щоб подібні ситуації не повторювалися.
Стосовно проведення та завершення інтерв’ю, я згодна з Вами, що такі моменти вимагають більшої поваги до кандидата. Це важливо як для підтримки добрих ділових відносин, так і для збереження репутації компанії.
Дякую вам за Ваш зворотній зв’язок і впевнена, що в подальшому наша командна взаємодія буде побудована на повазі та професіоналізмі.
Дякую за ваше розуміння і конструктивний внесок у поліпшення нашої роботи.