14 грудня 2023 23:29

Kateryna Mukomela, Legal Counsel в SoftServe

Хочу поділитися своїм досвідом з компанією Lextensio. Будучи молодим спеціалістом в пошуку нової роботи, я відгукнулась на вакансію Junior Business Development Manager. Хоча винагорода була дуже маленька, менше 300$, але вирішила спробувати, бо зацікавила сфера діяльності компанії. Далі в LinkedIn зі мною зв’язалась рекрутер цієї компанії Анастасія та запропонувала ближче познайомитись на інтерв’ю. Домовились про зустріч, інтерв’ю пройшло нормально, тому очікувала зворотній зв’язок та інформацію про подальші кроки. Через кілька днів отримала повідомлення із запрошенням на тех.інтерв’ю з керівницею департаменту Мариною. Інтерв’ю теж пройшло нормально, обговорили мій попередній досвід та обов’язки на даній позиції. Етапи з інтерв’ю були пройдені, тож очікувала на фідбек і звичайно ж офер. Зовсім скоро отримала офер. Тривожним дзвіночком для мене стало, що компанія не надає на випробувальний період робочу техніку. Та це був лише початок. Обдумавши офер, я вирішила погодитись, про що написала рекрутеру Анастасії. Рекрутер прочитала моє повідомлення, але кілька годин воно було без відповіді. Пізно ввечері я отримала від неї повідомлення, що вони вирішили відкликати мій офер після того як я його прийняла через те, що на нараді з топ менеджментом компанії вони нібито вирішили призупинити процес рекрутингу молодшого спеціаліста (як виявилось потім це виявилось абсолютною брехнею!)
Також в повідомленні було, що мовляв, твої контакти залишаються в нашій базі і ми з тобою зв’яжемося щойно поновимо найм на цю позицію. Мало того, що це дуже погана практика в IT, так ще й мені це повідомили після того як я прийняла офер і звільнилась з попереднього місця роботи, про що я написала рекрутеру.
А далі просто ігнор, жодних вибачень. Більш того, через тиждень після цього інциденту я побачила свіже оголошення на сайті з пошуку роботи про найм на цю ж позицію, але звісно ж зі мною ніхто не зв’язався (як вже зрозуміло у компанії нормальна практика відкликати офери та недотримуватися обіцянок!)
Тому мій досвід з цією компанією був вкрай негативним і не раджу людям у пошуку роботи працювати на такого ненадійного роботодавця!

Катерино, дякуємо за ваш витрачений час для підготовки відгуку. Вказані вами пропозиції були враховані при подальшому відборі кандидатів. Бажаємо вам кар’єрного розвитку та гарного дня!