Lakmus

до 20 спеціалістів
Київ

23 жовтня 2023 19:22

Stanislav Bohatyrov, Front-end Developer (Angular 2+)

Не рекомендую зв’язуватись з цією конторою.

Відправив cv на вакансію, спочатку мені прийшов лист на імейл з питанням по ЗП, я відповів і «овнер\менеджер» пропав... через 7днів мені надіслали ще один імейл ЗРАЗУ З ТЕСТОВИМ ЗАВДАННЯМ.... ні дзвінка, ні подробиць, тупо одразу тестове и можливо тоді з тобою проведуть технічну співбесіду (як мені сказали). До речі менеджерів та HR у них нема, тобі пише «овнер»

Пропозиція була на мідла, в мене 7 років досвіду, терміново потрібна робота, ну думаю гаразд, виконаю тестове, хай буде так, може це нові правила ринка такі :)

Технічна документація тестового була з помилками... вимагали зробити респонс в відповідному форматі, а полів з даними в респонс не добавили, та інше. Формат тестового був як частина їхнього продукту (не здивуюсь якщо вони код з тестового використали в проєкті)

Результатом стало, те що вони не задоволенні що до:
1 — я замість повної генерації GUID НА ФРОНТІ (рілі, нащо бекенд взагалі), зробив рандомайзер та залишив коментар (також продублював це з відправкою коду), що зробив ось так, але для проду будуть інші рішення
2 — вони дали API стороннього сервісу (не їх сервісу), який не приймає запити з localhost, тому я взяв респонс та зробив мокові данні з ними, також залишив коментар (навіть залишив готову реалізацию з сервісом). Але вони відповіли що я міг (ЦИТАТА) — «це можна було обійти наприклад через простенький проксі на ноді, який би міг спілкуватися server-to-server».

коротше кажучи, не гайте свій час на цей цирк, воно того не варте. Навіть навички не прокачаєте з їх тестовими, та «перевірками».

Станіслав, прикро що у вас склалось неприємне враження, прийняли до уваги ваше обурення.
Вважаю за необхідне дати більше детальну відповідь на всі ваші обурення:

1. «тупо одразу тестове и можливо тоді з тобою проведуть технічну співбесіду»
Вірно, після аналізу CV ми запропонували виконати тестове завдання, це є частиною процесу відбору кандидатів.
Але Ви мали змогу відмовитись (що і робили деякі кандидати) або задати будь-які організаційні питання які Вас цікавили, що Ви і зробили. Я надав детальну відповідь на всі Ваші питання. В тому числі надважливе питання під час війни «чи є у нас корпоративи».

2. «Технічна документація тестового була з помилками»
Ви про це згадували в переписці, але не вказали в чому саме. Якби вона дійсно була — отримали б масові скарги від кандидатів про це, але не отримували таких.

3. «не здивуюсь якщо вони код з тестового використали в проєкті»
Звинувачення досить серйозне, але можу вас запевнити що ні. Реалізовувати цілісний продукт на основі тестових завдань є одночасно безглуздою і надскладною задачею.

4. «вони дали API стороннього сервісу (не їх сервісу)»
Здається навіть з домену зрозуміло що сервіс наш.

5. Щодо фінальної відповіді — так, саме таку відповідь надали Вам. Чи маєте Ви право на обурення результатами — звісно так. Але для нас є важливим виконання завдання в повній мірі. І точно можу сказати що кандидати з набагато меншим досвідом ніж у Вас знайшли рішення, тому перевагу в подальшому відборі надали їм.

Менше з тим, дякую за відгук. Це допомогло більш глибоко розуміти потенційні обурення кандидатів, будемо працювати над цим.

Та не дякуйте, тож не для Вас коментар, а для майбутніх людей хто замислиться чи варто витрачати час, чи ні, бо коли я шукав, я не знайшов відгуків

-> «сервіс наш»
-> може відкриємо корси? та нє
-> даємо його для тестових з закритими корсами
-> отримуємо апликейшн з тим самим респонсом, підписками, сервісом, та інш, але в моках, бо корси закриті + реалізацію з сервісом
-> скіпаєм фронтенд кандидата, бо взагалі то міг і підняти свій сервер та робити проксі... ))

це як картинка де їде парень на велосипеді, сує палку в своє колесо, а потім обурений ) не маю навіть уяви над чим з всього цього ви вирішили «будемо працювати», чи то з некомпетентності (як менеджерської, так і технічної), чи то з тз, але це все вже ваше діло

Станіслав,
пропоную на цьому закрити тему. У Вас об’єктивно є досвід, впевнений Ви знайдете бажану роботу шкидко. У нас є задача серед великої кількості заявок обрати 1 кандидата. Відмова кандидату — це найнеприємніша частина процесу. Нажаль Вам вирішили відмовити. Прошу не сприймати відмову як особисту образу.