11 липня 2025 13:26
Працювала в компанії дизайнеркою трохи більше року.
На старті все виглядало перспективно. Під час співбесіди домовились про один віддалений день на тиждень — це було важливо для мене з огляду на ситуацію в місті після обстрілів. Керівниця, яка мене наймала, підтримала це, але після її звільнення новий керівник скасував домовленість. Всі робочі дзвінки відбувались через Slack прямо з офісу — тобто ту ж саму роботу я могла спокійно виконувати з дому, але для дизайнерів така можливість була недоступна.
Паралельно з цим нас пересадили з окремого кабінету до шумного опенспейсу. Деяких співробітників навмисно розмістили на некомфортні місця — це виглядало як покарання за ініціативність чи незручні фідбеки. Атмосфера у відділі дизайну була доволі напружена: часта зміна лідів, відсутність чіткої ієрархії, системності та підтримки. Арт-директор був майже не залучений до процесів, займався сторонніми речами й ігнорував запити команди. Попри загальний фідбек про небажання працювати з токсичною колегою, керівництво ніяк не відреагувало. У певні моменти замість діалогу звучали претензії щодо рівня зарплат.
У місяць, коли я звільнилась, команду залишило ще четверо дизайнерів. Це, як на мене, показовий сигнал.
Атмосфера скоріше підійде тим, хто комфортно почувається в умовах постійних змін, нестабільності та мінімальної структурованості.
Я справді люблю те, чим займаюсь, і саме тому залишаю цей відгук. Вірю, що конструктивна критика має сенс для нашої сфери, бо її залишають ті, кому не байдуже. Байдужі просто йдуть і не озираються.
Сподіваюся, компанія з часом зможе враховувати такі сигнали й покращувати внутрішні процеси.