Працювала в компанії дизайнеркою трохи більше року.

На старті все виглядало перспективно. Під час співбесіди домовились про один віддалений день на тиждень — це було важливо для мене з огляду на ситуацію в місті після обстрілів. Керівниця, яка мене наймала, підтримала це, але після її звільнення новий керівник скасував домовленість. Всі робочі дзвінки відбувались через Slack прямо з офісу — тобто ту ж саму роботу я могла спокійно виконувати з дому, але для дизайнерів така можливість була недоступна.

Паралельно з цим нас пересадили з окремого кабінету до шумного опенспейсу. Деяких співробітників навмисно розмістили на некомфортні місця — це виглядало як покарання за ініціативність чи незручні фідбеки. Атмосфера у відділі дизайну була доволі напружена: часта зміна лідів, відсутність чіткої ієрархії, системності та підтримки. Арт-директор був майже не залучений до процесів, займався сторонніми речами й ігнорував запити команди. Попри загальний фідбек про небажання працювати з токсичною колегою, керівництво ніяк не відреагувало. У певні моменти замість діалогу звучали претензії щодо рівня зарплат.

У місяць, коли я звільнилась, команду залишило ще четверо дизайнерів. Це, як на мене, показовий сигнал.
Атмосфера скоріше підійде тим, хто комфортно почувається в умовах постійних змін, нестабільності та мінімальної структурованості.

Я справді люблю те, чим займаюсь, і саме тому залишаю цей відгук. Вірю, що конструктивна критика має сенс для нашої сфери, бо її залишають ті, кому не байдуже. Байдужі просто йдуть і не озираються.
Сподіваюся, компанія з часом зможе враховувати такі сигнали й покращувати внутрішні процеси.

Пропрацювала в цій компанії на посаді графічного дизайнера майже рік (11 місяців), враження цікаві. Почну з плюсів: гарний офіс, хороша техніка для роботи, в принципі зручна локація. Є обіди (компанія компенсує 75% вартості), кава, чай, солодощі — все є. Декілька разів на рік всередині офісу влаштовують святкування з кейтерінгом. ЗП виплачується стабільно та прозоро — жирний плюс. Всі заявлені умови щодо лікарняних та відпусток відповідають дійсності, є медична страховка (після 6 місяців роботи, що для мене, якось довго чекати), всілякі корпоративні знижки (в тому числі на бензин).
Щодо іншого. Абсолютно провалена комунікація між керівництвом та працівниками, незацікавленість керівників у зростанні своїх підлеглих, за рік так і не побачила свою карту зростання, тому що вона банально відсутня. Рівень твоєї позиції абсолютно не визначений — як себе назвеш, так і будеш — джун, мідл, сеньор — обирай шо хочеш, пиши собі у слак будь-яку посаду — це ні на що не вплине))) Для того щоб зрозуміти свою кар’єрну перспективу, йти до арт директора немає ніякого сенсу — будеш вислуховувати півгодинний монолог про те, що ви всі дістали зі своїми амбіціями, ви всі г"вно й взагалі багато просите. Декілька разів приходила із запитами до артдира й всі розмови були АБСОЛЮТНО беззмістовні. Монолог в нікуди.
Віддалених днів немає (хоча спочатку був раз на тиждень), тому що керівництво не вірить, що люди працюють вдома))
Щодо якихось екстра запитів (підписка на софт чи ще шось) — треба довго й нудно пояснювати й аргументовувати нашо воно тобі, яка вигода від цього компанії — тому краще купити за свій рахунок й не псувати собі нерви.
На екзіт інтерв’ю HR з розумінням поставилася до мого рішення піти з компанії, бо під керівництвом артдиректора працювати можна або якщо тобі взагалі пофіг на ментальне здоров’я або якщо ти ВИПРОСИВ собі якісь обіцянки на майбутнє.
Хоч мені й дуже подобалася саме моя команда й задачі, які ми робили (продукти дійсно якісні й цікаві) але останній день перед звільненням був найщасливішим))
Хочу сказати, що ця компанія може стати хорошим бустом для джуніор-спеціалістів, тому що темп роботи швидкий й треба багато чого схоплювати на льоту. Як для мене, це теж можна віднести до плюсів. Ну й стрессостійкість дуже прокачується.