Я співпрацюю з компанією Kinggro приблизно рік. До цього більша частина мого досвіду була пов’язана з роботою на західний ринок — США та Канаду, де я працювала як управлінець, менеджер, а також як художник та аніматор. Саме тому я можу порівнювати різні формати організації роботи та підходи до управління командами.

Процес найму та онбордингу
З перших етапів взаємодії я отримала дуже позитивний досвід.
Найм відбувся швидко, без обтяжливих і багатоступеневих перевірок, що є типовим для багатьох західних компаній.
Процес складався з конструктивної співбесіди з HR, артдиректором і лідом, а також перевірки технічних і художніх навичок. Така модель дає відчуття поваги до спеціаліста та дозволяє швидко включитися в роботу.
Онбординг_ від 2-3 місяців, , я мала два_ і спокійну змогу робити проект від стартового дизайну до фінального Polishing і Сutting.

Арт-команда та робочий процес
Команда художників достатньо сильна та збалансована, щоб виконувати складні й різноманітні художні задачі.
Важливо, що немає перевантаження робочими годинами — обсяг задач співмірний з очікуваннями, а внутрішні процеси залишаються лояльними.

Система апрувів — це окрема перевага компанії. Зворотний зв’язок будується не для контролю заради контролю, а для розвитку:

підтримує команду,
допомагає зростати художникам,
формує здорову взаємодію між лідами та керівництвом.

Культура взаємодії та атмосферa
Арт-процес побудований на креативі, гнучкості та високому рівні довіри до художника. Питання, що виникають у роботі, завжди можна оперативно й спокійно вирішити як з лідом, так і з артдиректором.

За якістю процесів і ставленням до команди я можу зазначити, що рівень компанії вищий, ніж у багатьох західних аналогів, — це стало для мене ключовим аргументом на користь співпраці.
Особисто для мене надзвичайно важлива вільність у творчому русі, довірлива комунікація та дружня атмосфера в колективі — і все це я тут знайшла.
Моменти для покращення
З мінусів можу відзначити лише одне: інколи хочеться більш чіткої структури щодо внутрішніх дедлайнів.
Втім, у порівнянні з надмірною бюрократією американських компаній, такий формат формує здоровий рівень особистої відповідальності спеціаліста та не створює зайвих обмежень.

Побажання на майбутнє
Щиро сподіваюся, що компанія й надалі розширюватиметься, зберігатиме високий художній рівень та продовжуватиме створювати крутий український арт попри всі зовнішні обставини.

Працював у компанії kinggroup — QA web. Для початківців це мабуть одна з найкращих компанії в Україні, гарний офіс, соцпакет, цікавий продукт з постійними змінами і можливість швидко навчатися. Може не дуже висока з/п, але дружній колектив. Насправді дуже прикро залишати цю компанію. Нажаль лише 1 день ремоут, це стало вирішальним, бо відчуття безпеки вийшло з чату останнім часом. Хочу подякувати командам розробки та тестування. Ви круті. Дякую Оксані HR за підтримку під час роботи.

Працював тут як Game Developer майже рік. Було приємно працювати, адже команда зібралася чудова

Працювала в компанії дизайнеркою трохи більше року.

На старті все виглядало перспективно. Під час співбесіди домовились про один віддалений день на тиждень — це було важливо для мене з огляду на ситуацію в місті після обстрілів. Керівниця, яка мене наймала, підтримала це, але після її звільнення новий керівник скасував домовленість. Всі робочі дзвінки відбувались через Slack прямо з офісу — тобто ту ж саму роботу я могла спокійно виконувати з дому, але для дизайнерів така можливість була недоступна.

Паралельно з цим нас пересадили з окремого кабінету до шумного опенспейсу. Деяких співробітників навмисно розмістили на некомфортні місця — це виглядало як покарання за ініціативність чи незручні фідбеки. Атмосфера у відділі дизайну була доволі напружена: часта зміна лідів, відсутність чіткої ієрархії, системності та підтримки. Арт-директор був майже не залучений до процесів, займався сторонніми речами й ігнорував запити команди. Попри загальний фідбек про небажання працювати з токсичною колегою, керівництво ніяк не відреагувало. У певні моменти замість діалогу звучали претензії щодо рівня зарплат.

У місяць, коли я звільнилась, команду залишило ще четверо дизайнерів. Це, як на мене, показовий сигнал.
Атмосфера скоріше підійде тим, хто комфортно почувається в умовах постійних змін, нестабільності та мінімальної структурованості.

Я справді люблю те, чим займаюсь, і саме тому залишаю цей відгук. Вірю, що конструктивна критика має сенс для нашої сфери, бо її залишають ті, кому не байдуже. Байдужі просто йдуть і не озираються.
Сподіваюся, компанія з часом зможе враховувати такі сигнали й покращувати внутрішні процеси.

Пропрацювала в цій компанії на посаді графічного дизайнера майже рік (11 місяців), враження цікаві. Почну з плюсів: гарний офіс, хороша техніка для роботи, в принципі зручна локація. Є обіди (компанія компенсує 75% вартості), кава, чай, солодощі — все є. Декілька разів на рік всередині офісу влаштовують святкування з кейтерінгом. ЗП виплачується стабільно та прозоро — жирний плюс. Всі заявлені умови щодо лікарняних та відпусток відповідають дійсності, є медична страховка (після 6 місяців роботи, що для мене, якось довго чекати), всілякі корпоративні знижки (в тому числі на бензин).
Щодо іншого. Абсолютно провалена комунікація між керівництвом та працівниками, незацікавленість керівників у зростанні своїх підлеглих, за рік так і не побачила свою карту зростання, тому що вона банально відсутня. Рівень твоєї позиції абсолютно не визначений — як себе назвеш, так і будеш — джун, мідл, сеньор — обирай шо хочеш, пиши собі у слак будь-яку посаду — це ні на що не вплине))) Для того щоб зрозуміти свою кар’єрну перспективу, йти до арт директора немає ніякого сенсу — будеш вислуховувати півгодинний монолог про те, що ви всі дістали зі своїми амбіціями, ви всі г"вно й взагалі багато просите. Декілька разів приходила із запитами до артдира й всі розмови були АБСОЛЮТНО беззмістовні. Монолог в нікуди.
Віддалених днів немає (хоча спочатку був раз на тиждень), тому що керівництво не вірить, що люди працюють вдома))
Щодо якихось екстра запитів (підписка на софт чи ще шось) — треба довго й нудно пояснювати й аргументовувати нашо воно тобі, яка вигода від цього компанії — тому краще купити за свій рахунок й не псувати собі нерви.
На екзіт інтерв’ю HR з розумінням поставилася до мого рішення піти з компанії, бо під керівництвом артдиректора працювати можна або якщо тобі взагалі пофіг на ментальне здоров’я або якщо ти ВИПРОСИВ собі якісь обіцянки на майбутнє.
Хоч мені й дуже подобалася саме моя команда й задачі, які ми робили (продукти дійсно якісні й цікаві) але останній день перед звільненням був найщасливішим))
Хочу сказати, що ця компанія може стати хорошим бустом для джуніор-спеціалістів, тому що темп роботи швидкий й треба багато чого схоплювати на льоту. Як для мене, це теж можна віднести до плюсів. Ну й стрессостійкість дуже прокачується.