Kharkiv IT Cluster

до 20 спеціалістів
Харків

12 липня 2024 10:23

Yuliia Ukrainets, Test Automation Engineer в SoftServe

Вітання усій спільноті DOU!
Хочу поділитися враженнями від свого річного стажування у Харківському ІТ Кластері.
Дуже вдячна усій команді Харківського ІТ Кластера за теплу атмосферу та простір для професійного розвитку. Протягом цього періоду я мала можливість працювати над неймовірними проєктами для розвитку харківської ІТ галузі та здобувати нові знання та навички.

Під час стажування я долучились до розробки матеріалів для сертифікаційного тестування та організації сесій тестувань для IT-початківців з QA, JavaScript, Python, Java та Project Management. Це дало мені чудову нагоду глибше зануритися у технічні аспекти роботи та підвищити свої компетенції.

Я також брала активну участь в організації кар’єрних консультацій для студентів-випускників ІТ-курсів та студентів-випускників ЗВО від провідних ІТ-фахівців з компаній Харківського ІТ Кластера. Допомагала розробляти базу майбутніх IT-талантів «FutureTech Talents». Це дозволило мені зробити свій внесок у розвиток професійного ком’юніті джуніор-рівня.

Також, я долучалась до розробки та створення профорієнтаційного курсу для ветеранів та ветеранок «RazomTech: Вступ до ІТ та вибір професії» в межах проєкту побудови екосистеми ветеранського Tech ком’юніті. Харківський ІТ Кластер виступає провайдером змін у суспільстві в питаннях реінтеграції ти адаптації ветеранів до цивільного життя, і я рада, що змогли зробити свій внесок в цю соціально важливу ініціативу.

Крім того, я створювала навчальний контент для каналу IT Student, допомагала організувати та провести англомовний курс з циклу проєкту «Teachers2IT» для викладачів університетів, а також проводила англомовні спікінг-клуби на різних проєктах. Це стало чудовим досвідом у сфері управління проєктами та освітніми ініціативами. До того ж, я мала чудову можливість покращувати свою бізнес-англійську, бо я активно співпрацювала з освітньою командою у перекладі заявок на гранти та сертифікатів англійською мовою.

Цей досвід був надзвичайно цінним для мене, оскільки я змогла розвинути свої комунікаційні та технічні навички, здобути нові знання та стати частиною професійної спільноти. Я бажаю Харківському ІТ Кластеру подальших успіхів та процвітання! Щиро вдячна за цю унікальну можливість.