Сьогодні мій останній день в KaaIoT, тому хочу поділитись своїми враженнями. Я приєднався до команди у якості Junior Java Developer, і це був найцінніший перший досвід для мене. Багато чому навчився, мав змогу прийняти участь як в аутсорс, так і продуктовому проектах та навіть мав досвід у розробці на Go. В цілому, дуже скілова команда спеціалістів, яка завжди відкрита до ініціатив її учасників, нових ідей та допомоги у складні моменти. Дуже вдячний команді KaaIoT, бажаю подальшого розвитку та успіхів!

Компанії CyberVision та KaaIoT мають спільне коріння, додав перехресні посилання для спрощення читання відгуків.

Привет, я работал удаленно из Азербайджана. Я присоединился к компании в качестве разработчика Python, а затем стал заниматься различными сферами деятельности компании. Участвовал на стороне DevOps, работал с клиентами, брал интервью у кандидатов, было интересно 🙂 Работал почти 1 и 3 месяца. Я должен быть честным, я сделал большую часть вещей в компании, которые я могу с точки зрения работы и обучения, я не сидел и ждал задач.

Хотя я был далеко от Украины, честно говоря, я этого не почувствовал. Мы всегда помогали друг другу в случае проблемы. Каждый день у нас были стендапы. Компания спокойная, приятные люди и люди пытаются решить проблему методом мозгового штурма. Я многому научился и пытался вернуть это, помогая. Со стороны команды не было никаких ограничений, если у вас были идеи, которыми вы могли поделиться, обсудить или применить изменения, которые вы видите лучше всего.

Поскольку мы работаем удаленно, у меня не было возможности увидеть членов моей команды. Еще один важный момент — зарплата всегда была вовремя.

— что я должен сказать, компания не полностью создана для международной среды, иногда переговоры велись на украинском языке, который мне было очень трудно понять, и плюс для иностранных кандидатов, я думаю, что они должны организовать отдых в стране, в которой они находятся. работающий.

Приятная команда, приятный опыт, приятные люди, хорошая атмосфера, спасибо команде KaaIoT!

Работал С++ разработчиком с января по декабрь 2020.
Остались преимущественно положительные ощущения.

+ Коллеги-разработчики приятные в общении и хорошие в деле.
+ З.п. платится вовремя, с ФОП тоже все четко.
+ В проекте были интересные вызовы, было где развернуться, в общем.
+ После изъявленного мной желания уйти HR сделали все со своей стороны, чтобы я мог уйти раньше положенного, используя неотгулянный отпуск.
+ На карантин ушли организованно, удаленка продуктивна.

± Странный менеджмент. Со мной проблем не возникало, но отзывы слышал разные.
± На проекте были C++11 и специфичные RTOS.

В общем — пробуйте.

P.S. Предыдущий оратор прав — Коля Борисенко крутой :)

Підтримали: Oleksandr Gryniuk

Мой опыт сотрудничества с KaaIoT в качестве sr. DevOps Engineer:
Собеседование проводил Николай Борисенко. Очень положительный человек, который, старался создать максимально комфортную атмосферу. Вопросы были по существу, направленные на то, чтобы понять, как плотно человек работал с конкретной технологией. После собеседования, было понятно с каким стеком технологий придется работать. Да и в целом, с Колей было приятно работать все то время, что я провел в компании. Очень скиловый человек!
В компании приходилось участвовать не в одном проекте. С одной стороны — это постоянный контекст свитч, с другой — позволяло не вариться в одном стеке технологий, на протяжении всего времени работы в компании. Плюс это или минус, каждый решает для себя Сам.
Все проекты были очень разные: и достаточно среднии по «рынку», и интересные, связанные с машинным обучением и аналитикой. На одном из таких проектов, посчастливилось поработать с еще одним очень скиловым спецом (и просто хорошим человеком) — Сашей Полтавцом.
На счет бюрократии — на тех проектах, где участвовал, ее было минимум. Компенсация выплачивалась всегда вовремя.
Важный момент для меня — удаленная форма сотрудничества. Все командировки в Киев, не вызывали никаких проблем, девочки их HR отделе помогали с жильем и переездом.

Підтримали: Lada DancingFire 🇺🇦

Работал 2 года 4 месяца.
(+):
Платят хорошо и вОвремя.
Возможность удалённой работы не только на время каратинов.
Интересная предметная область.
Инициативы, как правило, приветствуются.
Все коллеги, с которыми мне непосредственно пришлось работать — толковые.

(-):
Очень сильная текучка, в связи с этим —
отсутствие code ownership и соответствущее качество кодовой базы.
Лютый бардак в процессах. Нормальной практикой, одобряемой менеджментом, считаются вещи, которые неприемлимы с точки зрения безопасности, сомнительны с точки зрения этики и которые никогда делать не стоит.

(0):
С рабочим помещением — как повезёт, есть удобные комнаты, есть переговорки, есть опен-спейсы, есть невменяемые проходняки, куда выходят пять дверей — там тоже стояли какое-то время наши рабочие столы.
Для работы выдают десктопы. Можно работать на своей технике.
На этапе планирование выдаются не вполне реалистичные оценки сроков и формируются завышеные ожидания у заказчиков. Наверное так — везде.

Увольняют с уведомлением в две недели.
Деньги за неизрасходованный отпуск обещают вернуть.

Хочу поделиться своим опытом в KaaIoT:
Собеседование проходило достаточно плавно, банальных вопросов небыло, были вопросы про видение процессов автоматизации и их имплементацию. Парочка технических вопросов что б понять уровень кодинга и знание технологий.
Оффер дали быстро и все как было проговорено с HR.
Все HR очень хорошие и доброжелательные (Даша/Богдана)!
ЗП платиться в оговореные сроки и без «сюрпризов».
На проекте юзаюься самые новые AWS технологии, иногда даже те что еще в бета-версии.
Коллектив очень дружный, возрастные группы разные и не имеют значение при решении задач.
График гибкий, гибче некуда!
Любые вопросы решаються быстро. Парковка есть, медецина есть, корпоративы есть...
Как по мне, то КааIoT хорошая, стремильно развивающаяся компания!

Андрей, спасибо за такой приятный отзыв, мы ценим твой вклад в компанию и очень рады быть частью одной команды!

Лучшая компания в которой приходилось работать и в плане профессиональной самореализации, и в плане комфорта, и в целом условий. Сильный продукт в одной из самых динамичных новых индустрий — IoT. Соответственно много креатива, нестандартные проекты, нестандартные клиенты. Если вы устали от унылых СРМов, екоммерсов, легаси саппорта и прочих видов прожигания своего таланта, то тут вас вернут к жизни. Мега позитивная команда, особенно маркетинг и BDS!

Витя, спасибо большое за отзыв! Мы очень рады, что ты часть нашей команды :)

Добрый день. Проходил собеседование на должность Java junior. Работу я не получил, зато получил развернутый фидбек от интервьюера и ценный опыт прохождение ИТ интервью (это было для меня впервые :).
Очень приятная атмосфера в офисе, приятные ребята. Спасибо вам за положительный опыт и желаю удачи во всех начинаниях.

Добрый день, Дмитрий!
Спасибо большое за Ваш отзыв, надеемся, у нас ещё будет возможность поработать вместе :)

KaaIoT == Cybervision.
Мав нагоду працювати в даній компанії на протязі двох років і тепер хочу поділитися своїм досвідом.

Четвер 14 березня, приблизно 19:00 дзвонить мені рекрутер Каа і каже, що сьогодні у мене був останній день в компанії, як і у більшості девелоперів у команді, що проект закривається через проблеми, і компанія оплатить наступні два тижні. Ну ок, що ж я можу сказати? Шіт хепенс. Проте в решти девелоперів останній день був п’ятниця 15-го (мені це здалося дивним).
В п’ятницю вирішив вийти на мітинг й попрощатися з клієнтом та командою, але мітинг був як зазвичай, ніби все ок і команда працює далі. Було обговорення технічних проблем, ніхто не збирався прощатися, тому я сказав, що мені час йти на інтерв’ю та пішов посеред мітингу.
За декілька годин клієнт пише про тех проблеми й просить зідзвонитися та вирішити їх. Я такий: «втф, мене ж вчора звільнили, чому в пт о 8 вечора мене просять ще щось пілити» і тут виявляється, що він навіть не знав, що команду розпустили. При мені він почав дзвонити нашому менеджеру й питати в чому справа, що це означає, а виявляється, що навіть вона не знала, що таке трапилося.
Ну, окей. Тоді в пт, все пофіксили, я в стані звільненого насолоджуюся життям далі. Що там робиться в «менеджменті» зовсім не знаю.
Субота 16 березня ~ 21:20 мені починає дзвонити та ж рекрутер Каа — я не беру трубку, у мене вихідний. Тому вона написала в месенджер, що ще два тижні мені треба працювати. Це просто смішно, бридко, жахливо, непрофесійно. Ці меседжи форварднув колезі, а йому написала інша рекрутерша, яка сказала, що працювати далі буде проект мінімум місяць, а через цей час клієнт отримує якісь інвестиції, транши і тд — навішала лапши, бо ні менеджер, ні клієнт про такі транши нічого не знали.
З понеділка продовжив ще працювати з ними, поки проходив співбесіди. Намагався вибити точну дату закінчення моєї роботи в компанії, згодом домовилися, що працюватиму до 12 квітня й відповідно все буде оплачено.

Протягом цього періоду ще вірішив дізнатися чи будуть виплачені відпускні та скільки їх взагалі лишилося у мене. Так ось, минулого літа за певних причин мені не дали оплачуваної відпустки, тому брав її за свій рахунок. І... ці дні вирахували з оплачуваної відпустки і не нарахували гроші за них — доводилося ще з цим розгрібати та доводити, що та відпустка була за мій рахунок. Відпускні, які лишилися в результаті виплатять.
Ще хочу згадати, що за лютий у мене було 56 годин овертаймів, а заплатили за 42 й сказали, що решту не апрувнув клієнт — Каа сказало які дати і що в ці дні були вихідні. Це було смішно, бо це була ніч з понеділка на вівторок, де ми до 6 ранку працювали разом зі всією командою на дзвінку з клієнтом, а потім до півночі наступного дня. Коли запитав у менеджмента, що за фігня, мене просто проігнорували. Рахуй просто вирішили не платити, вірно?

З 9 на 10 квітня вночі менеджер написала, що з клієнтом розірвали контракт та попросила підключитися на кол з клієнтом 10 квітня, де він все пояснить і ми зможемо попрощатися. Все минуло добре. Пізніше сказали, що треба буде ще підписати нам інвойс та розірвання контракту в кінці місяця.
В пт 12 квітня о ~20:00 мені знову дзвонить рекрутер Каа і каже, що нам оплатять лише до 9 квітня, бо в той день розірвали контракт з клієнтом, сказала: «Дякую за розуміння». Ага, вона мала на увазі, що компанія ще раз просто плюнула нам в обличчя і її абсолютно не хвилює життя цих рабів («Деньги дороже договора»). Отже, в результаті мені недоплатили 14 годин + 3 дні (багато чи мало — неважливо, головне факт).
26 квітня — ти такий вже й забув про цю хрінь, минуло декілька тижнів, нарешті розпрощався, вже навіть не в Україні — й тут тобі дзвонять з Каа просять репорт, бо в бухгалтерії зп порахувати не можуть.

А тепер можна і сказати про компанію вцілому. Думаєте, я єдиний, кому недоплатили чи з ким траплялася така фігня? Звісно ні, тут це корпаративні традиції.
Були випадки, коли доводилося збирати команду сіньор девів (пряма вимога клієнта), а рекрутери пхали тобі джунів і казали, що вони «перспективні». Я відмовлявся проводити співбесіди з ними і вони відправляли їх до девів з інших проектів, щоб ті співбесідували до нас на проект. Звісно ж, я не лишав їхніх намагать поза увагою і давав про це знати абсолютно всім в команді та менеджерам. А найсумніше, що на інших проектах це працює — джунів заявляють сіньорами.
Каа — місце, де на кухні ти будеш обідати разом з тарганами та мурахами, які там постійно тусуються на продуктах загального вжитку.
Дана компанії не має headquarters, тут є «хедквотер» (такий собі «батя»), який і робить ось рішення типу «звільнити всіх», «нахрен платити, нехай рекрутер-палач скаже, що компанії шкода», «го продамо цього джуна за сіньора», «беремо, а клієнту заявляти поки не будемо» — всі кому неподобалася ця політика покинули компанію або вона прямо зачепила їх. Часом Його воля абсурдна аж до сміху. Одна з таких, це коли він просив працівників дізнатися кому й скільки можна заплатити, щоб видалити коментарі на dou.ua по Cybervision та KaaIoT.

Це мій чесний внесок у ринкове ціноутворення =)

Здрастуйте, Олександре.

Давайте дещо з’ясуємо ситуацію і поговоримо про чесність.
CyberVision — материнська компанія KaaIoT, і наскільки нам відомо, Ви працювали двічі саме в компанії KaaIoT. Перший період роботи — 15.05.17 — 23.03.18, після чого Ви пішли в іншу компанію, досить відому, але... через 2 місяці вирішили повернутися в KaaIoT. Другий період роботи — 11.06.2018 — 9.04.2019. Вдруге Ви працювали віддалено, компанія пішла на зустріч, оскільки Ви були цінні як співробітник.

Багато компаній звільняють без пояснення причин, просто виплачуючи за контрактом, ми ж поставилися до цього більш лояльно. Ви знаєте більше причин, ніж написали, в тому числі, чому закрився проект.

Ситуація «0»: «Проте в решти девелоперів останній день був п’ятниця 15-го» — ні в однієї людини з компанії останнім днем не було 15-е число. А якщо в цілому: менеджер була в курсі і пересилала всі листи від клієнта, де було зазначено, на скільки часу потрібен був кожен із співробітників. KaaIoT не робила нічого в примусовому порядку, всіх співробітників просили підлаштуватися під клієнта і питали про можливість зробити це. Один з листів надійшов у суботу, тому зв’язалися з Вами одразу ж, щоб попросити приступити з понеділка (+ Ви постійно працювали віддалено).

Ситуація «1»: проблема з днями Вашої відпустки (яка була на другий тиждень роботи, тому за власний рахунок) полягала в невірному написанні листа. Ми підняли акт виконаних робіт за перший місяць роботи і відразу вирішили це питання, вказавши правильну кількість днів, тоді нічого ще не було нараховано, тому не довелося нічого «вибивати». Овертайми — проблему потрібно вирішувати одразу і на тому рівні, на якому можуть її вирішити.

Ситуація «2»: наскільки я пам’ятаю, Ви увійшли в становище і сказали, що розумієте, в чому полягає проблема, бо після 9-го числа тасок вже не було, після чого почули фразу «Дякую за розуміння», яка висловлює вдячність і повагу, а не байдуже ставлення. Репорти потрібно відправляти за кожен місяць, відповідно до правил віддаленої роботи в компанії.

Ситуація «3»: людина не стане повертатися в компанію, де їй настільки «не подобається». Джун? Компанія і справді дає можливість розвиватися, Ви і самі працювали з колегами, яких в KaaIoT найняли ще Джунами, проте зараз вони можуть дати фору не одному сіньйору, а то і архітектору. Але без відома клієнта ніхто не заявляв їх на проект, та Ви і самі знаєте, в наскільки сильних командах працювали обидва рази. Комахи — проблема існування кількох компаній в одному офісному приміщенні, яка вже давно була вирішена. Платити за видалення відгуків? :D Цікаво, про які відгуки йде мова? Про той, що рекрутер не дав фідбек, чи про той, що Senior DevOps задоволений роботою в компанії?

P.s .: рекрутери виконували свою роботу, це ніяк не відбивається на тому, як вони виконують її в інших аспектах.

Дуже дякуємо за відгук, зробимо все для того, щоб подібних непорозумінь більше не траплялося.

На все добре, сподіваємося, Ви знайдете роботу своєї мрії :)

Компания, которая позволяет раскрыть свой потенциал!
Решение нестандартных и интересных задач позволит забыть о скучной рутине и изучить новые технологии. Здесь важно ваше мнение — всегда есть возможность сделать проект и мир лучше(с учетом сферы деятельности компании).
Я счастлив работать в своей команде — это команда профессионалов с отличным техническим бекграундом, каждый человек которой, отлично понимает и знает что, и для чего он делает.
Один из неоспоримых плюсов — четкая и прозрачная организация рабочего процесса, обозначение зон ответственности каждой из команд и ее участников.

Отзывчивый менеджмент и PMы высокого уровня делают работу максимально комфортной.

Резюмируя текст выше — описанные достоинства выше и признания компанией результатов вашего труда, позволяет разработать действительно качественный проект.
Надеюсь, дальше будет только лучше.

Саша, спасибо большое за отзыв! Мы очень ценим твой вклад в компанию, рады работать вместе! :)

Прошел все три этапа собеседования около месяца назад, никакого решения от компании так и не услышал.

Артем, приносим извинения за доставленные неудобства.