17 вересня 2025 9:36
Хочу поділитися враженням від процесу співбесіди в компанії. Перший етап, як було оговорено на початку, — це типу скринінг із задаванням технічних питань, що я і очікував.
Проте під час співбесіди мені запропонували лайвкодинг без попередньої згоди та без чіткого інструктажу. Наприклад, інтерв’юер сказав щось на кшталт:
«А ну поділись екраном, відкрий IDE, зараз зробимо невелике завдання, ну ти ж знаєш, як ділитися екраном, знаєш же?»
Зазвичай рекрутери заздалегідь попереджають про лайвкодинг і питають, чи підходить це кандидату, а не у такий утвердливий спосіб: прямо зараз, відкрий, відкрий, пошарь, пошарь.
Уявіть, якби я проходив цей етап, дзвонячи з телефону, а не з ПК — було б неможливо виконати завдання. В будь-якому випадку я поділився екраном, причому саме потрібен був IDE, а не, наприклад, кодсандбокс.
Пізніше сам інтерв’юер підтвердив, що технічна співбесіда з лайвкодингом буде на наступному етапі.
Також обіцяного фідбеку я досі не отримав, хоча минув уже тиждень після співбесіди.
Фідбек отримав, my bad
В любому випадку було б чудово якщо попереджали про лайвкодинг хоча б спочатку скрінінгу
Денисе, дякуємо за ваш зворотний зв’язок.
Нам шкода, що співбесіда залишила неоднозначне враження. Водночас хочемо прояснити кілька моментів.
По-перше, фідбек за результатами співбесіди було надіслано вам ще 12 вересня. Будь ласка, перевірте пошту, можливо, лист не потрапив до основної папки.
По-друге, коротке практичне завдання з демонстрацією коду, це стандартна частина нашого технічного скринінгу.
Дякуємо за участь у процесі та бажаємо успіху у подальших пошуках!
З повагою,
JsDynamics Team.