JS Dynamics

до 20 спеціалістів
Київ, Львів

Хочу поділитися враженням від процесу співбесіди в компанії. Перший етап, як було оговорено на початку, — це типу скринінг із задаванням технічних питань, що я і очікував.

Проте під час співбесіди мені запропонували лайвкодинг без попередньої згоди та без чіткого інструктажу. Наприклад, інтерв’юер сказав щось на кшталт:

«А ну поділись екраном, відкрий IDE, зараз зробимо невелике завдання, ну ти ж знаєш, як ділитися екраном, знаєш же?»

Зазвичай рекрутери заздалегідь попереджають про лайвкодинг і питають, чи підходить це кандидату, а не у такий утвердливий спосіб: прямо зараз, відкрий, відкрий, пошарь, пошарь.

Уявіть, якби я проходив цей етап, дзвонячи з телефону, а не з ПК — було б неможливо виконати завдання. В будь-якому випадку я поділився екраном, причому саме потрібен був IDE, а не, наприклад, кодсандбокс.

Пізніше сам інтерв’юер підтвердив, що технічна співбесіда з лайвкодингом буде на наступному етапі.

Також обіцяного фідбеку я досі не отримав, хоча минув уже тиждень після співбесіди.

Підтримали: Vitalii Novokhatskyi

Денисе, дякуємо за ваш зворотний зв’язок.

Нам шкода, що співбесіда залишила неоднозначне враження. Водночас хочемо прояснити кілька моментів.

По-перше, фідбек за результатами співбесіди було надіслано вам ще 12 вересня. Будь ласка, перевірте пошту, можливо, лист не потрапив до основної папки.

По-друге, коротке практичне завдання з демонстрацією коду, це стандартна частина нашого технічного скринінгу.

Дякуємо за участь у процесі та бажаємо успіху у подальших пошуках!

З повагою,
JsDynamics Team.

Подивитись всі коментарі (2)

Доброго дня!
Сьогодні була співбесіда на позицію Strong Junior/Middle Front-end developer (React) на рейт 1200$.

Співбесіда почалась з того що інтерв’юер запізнився. Але інтерв’юер вибачився і далі було все стандартно він розповів про компанію, потім я розповів про свій досвід.

Потім були питання накштаут розкажи про свій останній проєкт? Коли він закінчився? Як довго я на разі знаходжусь без активного проєкту? Коли я це все розказав інтерв’юер мене запитав «А на що ти живеш?» — вважаю це питання максимально не профессійним. Але я відповів йому і на це питання.

Після цього була теза накштаут «у тебе 5 років досвіду, ти зібрав команду на проєкті і хочеш сказати що готовий працювати за 1200$?» На що я відповів — що це правда менше мого ідеального рейту, але ця сума була озвучена тому що саме вона була зазначена на цю позицію. І так, я сказав відкрито, що розглядаю зараз різні варіанти бо мені треба робота. Інтерв’юер запитав який для мене є ідеальний рейт, щоб я себе відчував максимально комфортно? — І я відповів як є. Це 2500 для мідл позиції і 3000 для сіньйор позиції. Мене запитали а в чому різниця? Я відповів в зоні відповідальності.

Після чого мені сказали, що в них тайм і скрін трекер і треба відпрацьовувати по ньому 40 годин на тиждень. Я запитав, чи це окей, якщо ми оцінили скоуп задач на 40 годин і я виконав цей скоуп, то чи треба відсиджувати 8 годин саме перед трекером і чи це контролюється? На що мені інтерв’юер відповів що не думає що я впораюсь з цією роботою. Я запитав, чому він так вважає?(зазначу що інтервью планувалось як технічне на скільки я зрозумів, але жодного технічного питання мені так і не задали) на що він мені відповів, що думає що я не впораюсь з цією роботою. Що я його дурю, що в мене зараз є активні проєкти(нагадаю, активного проєкту у мене зараз немає) і попросив не витрачати його час. Після чого я ще спробував проговорити всі ці моменти, але людина вже на контакт не йшла, сказала що в неї 15 років досвіду і їй видніше і по скоріше хотіла закінчити розмову, все інтервью зайняло хвилин 10.

Насправді, якщо були притензії до мого досвіду, то на що було погоджувати це інтевью(риторичне питання). Також це абсолютно окей, коли кандидат і компанія з якихось причин не підходять одне одному, але завжди слід зилишатись профессіоналом і людиною(тут на жаль я не відчув ні першого ні другого) доводити співбесіду до кінця і вже після надавати зворотній звязок.

Враження від співбесіди і від інтерв’юера залишились неприємні. Людина була не професійна, не тактовна і високомірна. Щиро раджу проходити цю компанію повз та не витрачати на них свій час!

Підтримали: Vitalii Novokhatskyi

Шкода, що співбесіда залишила у вас негативне враження. Ми поважаємо вашу думку і завжди відкриті до зворотного зв’язку.

Водночас хочемо уточнити кілька моментів. Ви подались на позицію з чітко визначеними умовами: ставка $1200, повна зайнятість, робота з тайм-трекером. На співбесіді, замість підтвердження готовності працювати в таких умовах, ви озвучили бажання оцінювати задачі на 40 годин, але працювати менше, а також згадали ідеальний рейт у $2500—$3500.

Ми також отримали враження, що у вас можуть бути інші активні проєкти, і це викликало сумніви щодо вашої залученості.

На жаль, у такій ситуації ми не могли продовжити діалог. Це не питання особистого ставлення, а питання відповідності позиції.

Бажаємо вам успіху у пошуку команди, яка відповідатиме вашим очікуванням.

З повагою,
JsDynamics Team.

Перейти до дискусії

ну у різних компаній різні вимоги, для однієї ти джун а для іншої сіньйор.

Middle/Senior Front-end developer (React) $1000–2000 😂😂😂

— Kyiv, Lviv, relocation, remote