Join.To.IT

Київ

7 грудня 2022 17:14

Anastasiia Palii, PMP Project Manager

Мій попередній відгук — сухі факти, які я розповіла аби потенційні кандидати у тому числі розуміли реальний стан речей.
Яка була реакція компанії? Офіційно — жодної, однак на різних платформах мій відгук дуже «чудово» оцінили як у мою сторону, так і у сторону колишніх колег... з боку Дар’ї Костенко. Нагадаю, Head of HR.

Дар’я особисто не написала мені жодного повідомлення, але вирішила зробити хід конем і запостити все в інсті, у сторіс, а також написати колишньому працівнику що саме вона думає про його лайк :). Короткі витримки зі сторіс:
Я — криса, бо я написала відгук нижче. Мене звинувачують у брехні, але ж вибачте, яка брехня, де саме?
Люди, що поставили лайки ще гірші ніж я, бо мають таку саму думку. Цікаво.

Далі — цікавіше. Виявляється, що я хабалка і потвора, бо звернулась до Дар’ї коли ще працювала в компанії з питанням щодо невчасного переоформленого документу з боку компанії стосовно мат. цінностей та того, що техніка досі була закріплена за мною, хоча нею вже певний час користувалась інша людина. Техніка залишилась в офісі бо почалась війна і потім вже перейшла до іншого працівника, бо інша техніка перестала працювати.

Коли я попросила найближчим часом переоформити документи мені сказали, що я хамка і взагалі ставлю завдання, да і тон в мене якийсь не такий.

Окрім цього переписка з Дар’єю була відправлена і СЕО компанії, він мене завірив, що ця ситуація буде врахована, а куди і як — чорт його знає. Досі не знаю, певно нікуди і ніяк.

А ось сторіс. На момент публікації (пройшло декілька днів з моменту сторіс) акаунт був відкритим — тому вільний доступ до інформації.
drive.google.com/...​y8IVUIvQ/view?usp=sharing
drive.google.com/...​OayTzPi1/view?usp=sharing
drive.google.com/...​1ULO22O8/view?usp=sharing
drive.google.com/...​-SU8rNyw/view?usp=sharing
drive.google.com/...​Bx6-lHVF/view?usp=sharing

В мене питання: куди дивиться менеджмент та чому Дар’я працює в HR, якщо має таке відношення до людей навколо і у своїх соц. мережах висловлює думку офіційно з боку HRD? І транслює таку свою позицію у соц. мережах публічно.

8 коментарів

Почитала Ваш коментар та глянула скріни з інстаграму — дякую Вам, що написали такий відгук. Цю компанію я ніколи не буду розглядати як протенційну. Це просто крінж коли HR виносить таке на публіку та дозволяє собі ображати працівника, максимально дитяча та не зріла поведінка. Взагалі не розумію куди дивиться керівництво і як таке можна було допустити.

Ого, в галері техніка з’явилась, при мені навідь рфід був один на трьох ;). Я колись прохав видати на перед частину зарплатні котру я вже відпрацював, і за проблем з житлом, про те у відповідь мене запевнили:
1) СТО запевнив що в Києві у 2019 році можливо було зняти квартиру за 3к грн, та що в зимку мені куплять масляний радіатор
2) СЕО запевнив що в моєму віці жив як собака
3) Таж HRD запропонувала мені місяц харчуватися макаронами з 300 грн бюджету що залишалось

Чесно кажучи, яб не радив розглядати цю контору взагалі, бо час минає, а відношення до працівників не змінюється. Як ще тоді в конторі співробітники були «росходниками» так і зараз.

А з приводу рабських контрактів, не бійтесь консультуватися у юриста до підписання договору і перед його розірванням, бо більшість договір в іт можливо помножити на 0

Підтримали: Anastasiia PaliiAnastasiia Shandruk

Анастасія, ще раз вітаємо!

Просимо звернути увагу, що ваш відгук про нашого Head of HR вже є переходом на особистості та не має відношення до відгуків про компанію.
Якщо вас якимось чином стосувались особисті сторіз в Instagram нашого співробітника, то вам необхідно вирішувати свої питання безпосередньо з ним в особистих повідомленнях.

Гарного дня!

Привіт, Георг.
Реакція на події — це нормально, але я хочу звернути твою увагу на те, що офіційно, тут, з боку компанії не було жодної відповіді до сьогоднішнього вечора. На коментар, який не мав нічого образливого, а лише описав те, що дійсно відбувалося у компанії, була відповідь тими сторіс, що не показують людину з професійного боку. Нагадаю, що ми живемо у часи де платформи за допомогою яких ми спілкуємося зі своїми підписниками і т.д. — ще й не у закритому форматі, можуть бути переглянуті будь-ким. Я думаю Дар’я це розуміє.
Але вона, розуміючи наслідки, написала все те, що написала.
Яке враження в мене мало скластися?

І нащо говорити про якусь помсту і руйнування іміджу, якщо реального навіть адекватної відповіді не було? Не було саме до того моменту.
На твою думку ми не можемо писати реалістичні відгуки, а можемо лише ті, що виставляють компанію або людей у них в гарному світлі?

Які наслідки? Що ти будеш викладати скріншоти сюди, щоб усі побачили?

До речі, про тебе прямої мови у них не йшло. Там десь є твоє ім’я? Там є назва компанії? 🤔 а що думають інші працівники — це вже не повинно тебе переймати. Таких конфліктів у нас точно не буде 😉
З моїм відношенням до людей, це безпрецедентний випадок. Дякую за досвід!

Ми живемо в вільній країні, де є свобода слова. Та те, що я HRD не диктує мені умови як себе вести у своїй соціальній мережі чи у себе вдома.
Також додам, що дивно з твого боку слідкувати за моїм інстаграмом, не будучи підписаною та з таким відношенням до мене. Ти щось хочеш там ще знайти? Це вже переслідування.

А от ти себе виставила не в дуже гарному світлі, що все це спровокувала. Повела себе, м’яко кажучи, не дуже гарно. Я тобі поганого нічого не зробила взагалі, тому залиш мене у спокої.
А відповідь на твій відгук про компанію ми обов’язково надамо. Не треба через це так переживати.

Свою думку залиш при собі та перестань нав’язувати кому і як потрібно себе вести. Твоя критика не доречна та усе, що ти пишеш — обурливо.

Щасти!

Отже це публічний дискус, і я хочу сказати пару слів. Анастасія, ми з тобою знайомі, і сухі факти, викладені в минулому відгуку я вже знайшов досить образливими для компанії і особливо Дар‘ї, якій вірено слідкувати за публічним обличчям компанії. Тому я написав свій розвернутий відгук, за тих же умов (мене попросили піти після взаємних недомовленностей), все що стосується компанії, на більшій дистанції з мого погляду. Його можно прочитати у комментарях до попереднього відгуку.

Але те, що там було сказано в публічній зоні саме в Адресу Дар‘ї — це просто не припустимо, вкрай образливо, не правдиво та жахливо. Сторіз інстаграму приватного — це ще нормальна емоційна персональна реакція. При тому, що Дар‘я займає посаду в компанії, це може сказатися на її теперішньому, на роботі, на відношенні співробітників, на успіхах її відділу, на подальшій кар‘єрі лише тому, що тобі захотілося поділитися власними суб’єктивними враженнями?

Навіщо принижувати людей, і чекати що вони це просто проковтнуть, і будуть сидіти з болем та кривдою намагаючись вести себе професійно та гідно — всьому є край!

Дарья ще стримує себе, що не намагається руйнувати тобі імідж робочий, не сказала ні слова про твої професійні якості, її дії не мали ніякого эффекту на твій власний простір, за те твої короткі висновки стосуються на пряму всього її простору, як робочого, так і персонального, і мають на них реальний вплив.

1. Damage control — це, певно, те, з чим ще не доводилось мати справу. Окей.
Ти говориш про те, що на твій особистий інстаграм підписано багато працівників — фактично ти транслюєш свою позицію робочу і туди у тому числі. Тобто у будь-який момент, будь-який працівник на твій розсуд може стати хабалкою, ти можеш його послати за російським кораблем. А як же професіоналізм? Має бути здоровий глузд у будь-якому разі не переходити на особистості, що ти успішно і зробила. У тебе є чудова можливість прикріпити сюди нашу з тобою переписку, та чи зробиш ти це? Бо вона у мене є, і там чітко видно хто кому каже за хамство, звинувачує у тому, що наче тикає як кота носом у щось.. Ти серйозно?
А стосовно лайків вибач, але я частину людей навіть не знаю, може вони колись і працювали у цій компанії, але до мене явно. :) Якщо людина не хоче ставити лайки то, напевно, і не поставить. Хіба якщо я б людей змушувала до того...
2. Я за пів року не раз чула і бачила твоє відношення у тому числі у корпоративних чатах, і як все треба терміново і т.д. Тому мені тут більше нема що коментувати.
3-4. От саме тут і виявляється, що ти перша починаєш говорити про конкретних людей, які фігурували у моєму відгуку. Ба більше, поливати їх брудом у прямому сенсі цього слова. Чи бачиш ти у моєму відгуку щось схоже на те, що ти писала у своїх сторіс чи деінде?
І жахливо — це дозволяти собі на фоні якихось емоцій писати екс працівнику/ про екс працівників речі, які HR не має писати.
5. Просто треба пруф переписки, будь ласка:). І все чітко встане на свої місця. Коли ти профакапився в рамках своїх обов’язків критика — це нормально, здорова критика допомагає розвиватись. І я навіть не кажу, що там була міскомунікація з твого боку, але й ще й з боку того, хто техніку взяв собі. Я за здорову критику. Адекватний діалог, який задовольнить обидві сторони — це прекрасно, але цього не трапилось, бо ти не чуєш іншу сторону. А моє питання не стосувалось дат корпоративу, а саме таке питання могло почекати, а стосувалось доволі серйозного питання — матеріальної відповідальності. І я маю повне право просити, щоб мої права не порушувались і на мені не було чужих висякік, а говорити про те «ти ж не думаєш, що Х зламає ноутбук, чого ти так поспішаєш» — недоречно.
6. Я щось тебе не бачу в заблокованих у себе, може ти по-іншому підписалася — не знаю \о/.
7. З чого ти взяла, що я пів року виношувала цей відгук? Абсурд. Коли в мене з’явилось бажання та можливість — я написала. Чи твоя реакція була би якоюсь іншою якби я написала через 2 тижні після звільнення? Чи може у відгуку є
строк придатності? Сумніваюсь.

Анастасія, привіт.

1. Мої соціальні мережі — це мій особистий простір, де я можу писати що завгодно. На мене підписано багато наших працівників, деякі з них підтримали моє обурення. Чому? Яку би посаду ти не обійняв, це не означає, що можна себе вести як завгодно.
Також прошу помітити, що я не прошу їх ставити мені «палець верх». Та не зговорююсь ні з ким. Я доросла людина, а ти влаштувала дитячий садок, щоб «захейтити» того, на кого ти ображаєшся пів року.
2. До наших працівників я ставлюсь доброзичливо та з повагою. Таких, авжеж, кейсів як з тобою ще не було. Конфлікти бувають у всіх людей будь з ким, але виносити це на загальний огляд... це показує тільки тебе як людину. А я імен не називала.
3. Ти та Олег — вже давно не наші співробітники. Я не пишу в інтернеті на загальний огляд відгуки про вас як спеціалістів, а тим паче не роблю скріншоти ваших особистих справ.
Тому навіть не знаю хто в якому світлі залишився.
4. Моє повідомлення Олегу — також моя особиста справа, яка не має ваги на загальному огляді. Те, як поступив Олег — жахливо, враховуючи добре ставлення до нього.
5. Я тебе хамкою не називала. Це брехня. Я запитала чому ти мені хамиш. Чи я не маю права на посаді HRD питати людину, яка відверто пише мені по-хамськи? А до цього на кухні мені посміхалася за кружкою чаю? Дуже дивна поведінка. Ти зірвалась на мені, не сподобалось як я тобі відповіла — звідти весь хейт в мій бік.
Ти до мене звернулася, я тобі нормально відповіла, що все зробимо, дійсно багато задач. Ти була вже розлючена та вирішила зі мною посваритися. Перейшла дійсно на хамське спілкування.
6. Якщо у тебе є претензії до мене — пиши мені в Телеграм (в якому ти мене заблокувала), а не посилайся на особисті сторіз, щоб «люди побачили».

Дуже дивно взагалі. Ти звільнилась в червні, а моє питання «чому ти мені хамиш?» не дає тобі спокою вже пів року. Та на що ти тільки не пішла, щоб показати це усім. Твоя справа.

Підтримали: Ярослав Зінченко