Join.To.IT

Київ

13 серпня 2022 0:28

Lidiia Kriuchenkova, Business Analyst

Спілкувалася з рекрутером Мариною стосовно позиції джуніор БА. Доволі приємні враження після співбесіди, швидко відповідає на повідомлення.

Однак, потім мені відправили тестове завдання, де однією із задач було розробити прототип цілого додатку. Опис додатку — два абзаци. На моє зауваження, що навіть UX спеціалісту потрібно витратити на це кілька робочих днів я отримала відповідь, що для цього і дається на виконання тестового аж три дні, і, взагалі, усі в компанії виконували подібні завдання і не скаржилися.
А це було лише одне із завдань.

Якщо компанія дійсно не намагається отримати безкоштовну робочу силу, а хоче знайти хорошого спеціаліста, то варто переглянути такий підхід до найму. Таким чином ви зможете знайти лише людину, у якої не все добре з естімейтами, або яка береться за будь-яку роботу на шкоду собі і потім вигорить.

Доброго дня, Лідія!
Дякую Вам за відгук. Мені також було приємно із Вами познайомитись 🙂
Дуже шкода, що ми так і не змогли продовжити із Вами співпрацю. Як я зазначила раніше на нашому скрінінг-інтервю, у Вас хороший потенціал.

Задля справедливого процесу найму, в нашій компанії створені рівні умови проходження усіх етапів інтерв’ю для кожного кандидата. На позицію Business Analyst у нас передбачено виконання тестового завдання, що складається із двох частин. Ми піклуємось про емоційний стан наших співробітників, а також наших кандидатів. Тому задля створення комфортних умов виконання ТЗ — ми пропонуємо кандидатам 3 робочі дні, незалежно від вихідних. Виходячи із індивідуальних особливостей кожного кандидата — ми пропонуємо найбільш зручний варіант по дедлайну. Попередньо, ми із Вами домовились на 6 календарних дні. Попри це, я пішла Вам на зустріч та запропонувала ще більше продовжити дедлайн — на жаль, Ви відмовились.

Дане ТЗ допомагає нашим фахівцям зрозуміти спосіб мислення (наявність аналітичного мислення)/ логіку та Ваше бачення. Після виконання тестового завдання у кожного кандидата є можливість презентувати свою роботу на фінальному інтерв’ю, як я Вам і пояснювала. Такий флоу проходження інтерв’ю допомагає нам в цілому не лише сфокусуватись на теоретичних навичках, а й побачити Ваші здібності на практиці, Ваші вміння презентувати та відстоювати позицію.

Сподіваюсь, Ви знайдете омріяну компанію та все ж таки зможете реалізувати свою мрію про переїзд до Києва.
Бажаю Вам успіху!

Підтримали: Alena Mikh