23 лютого 0:53
Компанія письмово підтвердила, що отримує та обробляє персональні дані кандидатів від сторонньої компанії-клієнта, без підтвердження правильності ідентифікації особи.
Водночас вони відмовляються розкривати джерело даних, посилаючись на конфіденційність клієнта, і перекладають відповідальність за правомірність передачі даних на самих клієнтів.
Будьте обережні: це має ознаки порушення Закону України «Про захист персональних даних» (ст. 6, 11, 12).
Вітаю!
Додамо уточнення, щоб уникнути неправильного трактування ситуації.
У межах надання рекрутингових послуг ITExpert обробляє персональні дані кандидатів виключно на законних підставах, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» та умов договорів із клієнтами. У деяких проєктах клієнти можуть надавати обмежену інформацію (наприклад, ім’я та прізвище) для технічної звірки кандидатів, які вже перебували у них у процесі відбору. Така обробка здійснюється в межах договору та з дотриманням вимог законодавства.
Передача персональних даних кандидатів з боку ITExpert можлива лише конкретному клієнту, у межах окремої послуги з працевлаштування, і за умови попереднього інформування та згоди кандидата. Дані не передаються іншим клієнтам і не використовуються для сторонніх цілей.
Кожен кандидат має право звернутися до нас із запитом щодо уточнення, обмеження обробки або видалення своїх персональних даних з наших систем. Ми завжди готові надати роз’яснення та діяти в межах і порядку, передбачених законодавством.
Ірино,
Ви вже третій місяць свідомо уникаєте відповіді на пряме і конкретне запитання.
Фактична поведінка, на жаль, не відповідає публічним заявам.
У листі від 23.02.2026 компанія відмовила у розгляді мого запиту, посилаючись на «невідповідність вимогам закону», але без зазначення, яким саме вимогам і в чому полягає порушення.
Такий підхід складно назвати прозорим.