5 січня 2021 16:55
Позаду більше ніж пів року роботи у компанії Intent Solutions Group. Загалом близько 10 років досвіду в ІТ у дуже різних компаніях(SoftServe, Globallogic, Epam і кілька продуктових) тому є з чим порівняти.
Компанія аутсорсер. Власник зі шаттів. Проекти теж.
Загалом виділяю два основні моменти роботи у компаніх
1) Внутрішні процеси, загальна атмосфера, колектив, менеджмент, перпективи
— в перший день все чітко — готують робоче місце, HR менеджер Олена дуже привітна, пояснила всі нюанси по налаштуванні, доступах, внутршніх сервісах, тренінгах і решті загальних речей. Процес онбордінгу чіткий і правильний.
— люди дружниі та приємні, завжди готові допомогти, хоча з цим майжу у всіх все ок.
— технічний рівень досить високий, особливо у джун, джун+ рівня, цього в великих аутсорсерах не було.
— атмосфера — річ яка або ок або ні, тут вона позитивна і це відчувається відразу, люди веселі і не напружені. Що не в останню чергу завдяки директору Георгу, який просто хороша людина і дав нове дихання компанії замінивши попереднє керівництво. Є регулярні вечірки кожну останню п’ятницю місяця, що дозволяє народу більше поспілкуватись на позаробочі теми і кроспроектно. Були виїзди компанією на природу.
— менеджемент. Так як компанія вдіносно невелика, то структура доволі плоска — ліди команд, та Георг як директор. Делівері менеджер в процесі найму. Комунікація без проблем, всі питання вирішуються швидко і адекватно.
— преспективи. Компанія шалено стрімко росте(майже 10 кратний ріст за останній рік), будуються нові скрам команди з нуля, нові вертикалі менеджменту, людей заохочують до підняття рівня та розвитку
— відпустки, сікліви. Просто ок, не супер, а просто середнє по ринку.
— віддалена робота. Проблем немає. При потребі народ працює на рімоуті скільки треба
2) Робочі процеси, проект.
Тут звичайно залежить від проекту, але буду говорити за свій проект, що є найбільшим у компанії — платформа для відеоконференцій.
— процеси організаційні. Тут, напевно, один з найкраще налаштованих Скрам процесів, що зустрічав. Все чітко і структуровано, спрінти, дейлі, пленінги, ретроспективи, пленінг покер та оцінка в сторіпоінтах, все на дуже хорошому рівні.
— процеси технічні. Теж все ок. Вся інфраструктура в AWS. Є 3 енвейремента. Мануал тестування, автоматизовані АПІ тести, автоматизовані EndToEnd. Деплої на продакшин по графіку, а не коли заманеться
— структура команд. Увесь проект розділений на невеликі скрам команди по
— стек технологій. AWS, Java, React, TypeScript, Mobx. На одному старішому продукті є легасі у вигляді Backbone Marionette
— робочий лоад. Теж один з найкращих балансів, що зустірчав. Немає перегинів ні в овертайми, або вічний біг і доганнялки, як і немає халяви, коли народ шариться по пів дня і немає що роботи. Просто правильна, розмірена робота по спринту.
— спілкування англійскьою. Продакт овнери та дев менеджери зі сторони клієнта постійно на зв’язку та можуть комунікувати з усіма членами команди, демки кожног оспрінта проводяться розробниками, кожен показує що він зробив. Відповідно анрглійська ржавіти не буде, швидше розвиватись. Курси ангілйської від компанії теж є.
За останні пів року я рекомендував сюди кілька друзів та знайомих Senior-Lead рівня, які успішно працюють і задоволені. Наразі
Сумарно — я рекомендую Intent, як одну з найкомфортніших компаній, де доводилось працювати!
P.S.Стосовно негативних відгуків нижче, які власне і надихнули на написання такої простині. Все таки треба розуміти людям яка компанія саме зараз. З того що чув, була досить неоднозначна фінансова ситуація стосовно попереднього директора компанії, якого власник звільнив. Один з негативних відгуків відповідно від його дружини рекрутера, що теж працювала у компанії і яку теж звільнили. Також за попереднього директора, атмосфера та процеси були не з найкращих, текучка кадрів мала місце. Відповідно інший комент від FE розробниці швидше всього частково відображає ситуацію 2018 року.