Intellectsoft

Київ, Львів, Богота (Колумбія), Баку (Азербайджан), Варшава (Польща), Лондон (Велика Британія), Маямі (США), Нью-Йорк (США), Осло (Норвегія)

20 лютого 2022 14:38

Eugene D, Senior React JS в SoftConstruct Ukraine

Проходив співбесіду в даній компанії на вакансію Frontend React. Загалом, що хотілось би відзначити з самого початку — про вакансію дізнався на Джині (надіслали пропозицію), це був іноземний рекрутер, який не говорить ні на Українській, ні на Російській. Я маю складнощі з англійською мовою, тому отримав пропозицію поспілкуватись з іншим рекрутером, який вже розмовляє на інших мовах, погодився.
Написали мені через декілька днів (дівчина-рекрутер, вже не пам‘ятаю ім‘я) про те, що зі мною зв‘яжуться для уточнення деталей та призначення дати співбесіди. Далі пройшло ще декілька днів, зі мною все-ж зв‘язався третій рекрутер (Karina Miroshnichenko). На той час, оскільки пройшов десь тиждень — я обрав вже інший оффер. Домовились що будемо залишатись на зв‘язку на випадок, якщо щось зміниться.

На жаль, я не довго попрацював у компанії яку обрав, тому вирішив повернутись до пошуку роботи. Про що проінформував Каріну, що я відкритий до обговорень. Хоч у них і досі відкрита ця вакансія — Каріна мені ніяк не відповіла на моє повідомлення (негативно чи позитивно). Потім я побачив цю ж вакансію на Джині та вирішив ще раз відгукнутись. На цей раз зі мною зв‘язався вже інший рекрутер — Alexander Ramzhev, доволі швидко та позитивно пройшли перший етап інтерв‘ю та запланували технічну співбесіду.

На співбесіді був лише тімлід. Були дуже узагальнені запитання: «з якими технологіями хотілось би працювати, з якими не хотілось», «яка ідеальна архітектура проекту» (мова йде про реакт вакансію), декілька запитань про TypeScript (що таке абстрактні класи, інтерфейси, generic типи), нічого особливого, та дуже мало запитань про сам реакт безпосередньо (ні про славнозвісний VirtualDOM, ні про хуки та для чого вони, нічого такого), чи щось про JS (хіба що про об‘єкти та примітиви), ще про ООП базово. В кінці сказали що дадуть відповідь протягом декількох годин, або протягом дня. Відповідь отримав в кінці наступного дня. Дали фідбек з оцінками знань технологій по 5-ти бальній шкалі. Де навіть оцінили знання Redux (хоча про нього запитань взагалі не пригадую), також оцінили «sprint complete focus» — це напевно ключовий софтскіл :)

Оскільки оцінки не відповідають їхнім вимогам, тому було відмовлено в подальшій співпраці. Вважаю що над проведенням інтерв‘ю необхідно попрацювати компанії. Бо ці 10+/- запитань аж ніяк не можуть визначити рівень знань (хіба що метою найму є суб‘єктивна оцінка кандидата).

Про роботу компанії нічого не можу сказати, можливо колектив та завдання цікаві, але думаю що мають багато legacy та старі підходи до деплою та розробки (відсутність контейнеризації, лінтерів, тестів). Загалом враження склалось негативне. Надто багато посередників, все затягують, інтерв‘юер, як мені здається, і сам не знав про що йде мова. Відгук несе лише мою думку та мій досвід!

Підтримали:  Ielyzaveta Tanchuk

Євгене, добрий день, мене звати Настя, я Recruitment Team Lead у Intellectsoft.

Дякую за розгорнутий відгук і за Ваш час та терпіння. Мені дуже шкода, що досвід взаємодії виявився негативним і все ж таки, хочу Вас запевнити, що ми щодня працюємо над покращенням наших процесів найму та якістю комунікацій.
Ваше повідомлення я розгляну із командою, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому. Ми працюємо старанно, але іноді цього недостатньо і збої все ж таки трапляються.

З приводу іноземця в команді, ви маєте рацію, у нас працює Пейман, він приїхав в Україну на постійне проживання і вчить українську мову, але поки що рівня володіння недостатньо для швидкого листування, тому, якщо кандидату не зручно спілкуватися англійською — контакт передається іншому рекрутеру. Ми орієнтовані на командну роботу і в майбутньому намагатимемося якісніше супроводжувати такі ситуації.

З приводу технічного інтерв’ю, хочу подякувати окремо за коментар, дуже цінно розуміти, де потрібно приділяти більше уваги.

У нашій компанії зараз багато чого змінюється на краще, ми активно розвиваємося і працюємо над якістю, тому вірю, що у нас ще з’явиться можливість показати Вам себе з кращого боку, порадувати гарним рекрутинг-сервісом та новими цікавими проектами від Intellectsoft.