8 листопада 2024 15:04
Це якийсь цирк)
Пройшов я технічну співбесіду в цій компанії — не те щоб я дуже очікував, що мене 100% візьмуть, але відгук все ж зумів мене здивувати.
Для довідки: про мої зарплатні очікування мене не запитували, я теж компанії ніяких вимог або ж преференцій не висував. Запитали про можливість релокейту — я повідомив, що це не проблема, бо маємо з дружиною машину. З попередньої роботи мене б теж могли відпустити до місяця часу, якщо не швидше — тут теж наче було все ок, бо рекрутер повідомила, що вони дають біля 3 тижнів на те, щоб звільнитись з попереднього місця праці. Після цього мене скерували до розробника для проходження співбесіди, де я відповів приблизно на три чверті запитань.
Після трьох днів очікування отримую наступне повідомлення: «Ми уважно розглянули вашу кандидатуру і високо оцінили ваші знання та навички. Після ретельного аналізу, ми прийшли до висновку, що ваші навички дещо перевищують вимоги цієї конкретної позиції. Ми прагнемо знайти кандидата, чий професійний рівень максимально відповідає поточним потребам нашої команди та завданням даної ролі. Ми розуміємо, що ваші амбіції та потенціал значно перевищують те, що ми можемо запропонувати в рамках цієї вакансії на даний момент 🙏».
щооооо ахахахха. Я буквально шукаю першу роботу, і мені говорять, що я занадто добре підготувався 😂. Це мало хоча б якийсь мінімальний сенс, якби я відповів на всі до одного запитання. Кого компанія шукає — тих, хто й на половину не відповість? Навіщо?
Або ж, компанія знайшла людину, яка була краще підготована, але не хотіла давати «негативний» відгук. Тільки в такому випадку це взагалі якийсь дитсадок, тому що даючи нечесний відгук людині, ви їй не допомагаєте.
І от тепер, готуючись до наступної співбесіди, мені що, навмисно не давати правильні відповіді, щоб потрапити в «золоту середину»?
I’m speechless now
upd: зі мною зв’язалась рекрутер Анастасія і вибачилась за ситуацію, пояснивши, що попередня рекрутер зробила помилку і відправила фідбек не тому кандидату. Тому дякую за пояснення.
З компанією все ж вирішив не співпрацювати, тому що оплата мене не надто влаштовувала. Хоча тут немає чому дивуватись, зважаючи яка конкуренція на першу роботу у фронтенді)