2 травня 2024 13:18
Маю негативний досвід комунікації з Senior рекрутеркою Христиною.
Відгукнувся на вакансію цієї команії на Work.ua, після чого Христина написала мені в Linkedin і запропонувала одразу перейти в телеграм. Я відмовив, бо робочу комунікацію звик вести поштою або в робочих соціальних мережах. Наступним етапом мало бути коротке інтерв’ю на 10 хв і чомусь мо мобільному зв’язку. Я запропонував Google Meets, бо міт в календарі дає можливість обрати часові слоти і за них потім не забути, що, на мою думку, є значно зручніше. Але Христина все ж наполягла на зідзвоні по мобільному. І я погодився, бо мені було дуже цікаво задати декілька питань про компанію і почути відповіді на них від живої людини.
1 питання — рік заснування компанії. На Clutch, Upwork, Linkedin сторінках компанії різні роки заснування — 2018, 2019, 2015 відповідно. Логічно було б переглянути інформацію про юридичну особу, щоб дізнатись рік заснування. І тут ми переходимо до 2 питання — юридична інформація в публічному доступі відсутня, що є підозріло.
Але ці питання я поставити не зміг, як і власне поспілкуватись про вакансію, бо Христина відмінила дзвінок, написавши про це в Лінкедіні через 2 хв після домовленого часу початку інтерв’ю. І це при тому, що ми домовились за час дзвінку на день раніше. Аргументувала це тим, що в них вже достатньо багато кандидатів, які проходять інтерв’ю/виконують тестове. І звісно ж, вибачень я також не почув)
Це перший випадок у мене, коли рекрутер відміняє інтерв’ю вже після його початку. Вважаю, що такий підхід до відбору кандидатів є щонайменше непрофесійним, враховуючи той факт, що цей етап для більшості потенційних працівників і формує перше враження про компанію.