Мала нагоду пройти декілька етапів співбесід на позицію Senior/Lead Product Designer у компанії INFOBUS, і цей досвід залишив лише позитивні враження. Під час процесу спілкувалася з багатьма топ-менеджерами компанії.
Час на співбесідах пролітав як кілька хвилин — а це, як на мене, чудовий показник взаємної зацікавленості та комфортної розмови. Коли не треба щось вигадувати, щоб розмова хоч якось клеїлася, а спілкування йде легко та невимушено. Не люблю ці всі шаблонні інтервʼю які заставляють тебе нервувати.
Наразі, наша співпраця вже триває 4 місяці, можу впевнено сказати, що увесь колектив — це злагоджена, відкрита та професійна команда, де кожен готовий допомогти у вирішенні робочих питань. Тут панує атмосфера поваги, співпраці та взаємопідтримки, що є надзвичайно важливим у щоденній роботі.
Вкрай негативний досвід співбесіди в INFOBUS
Проходив співбесіду на посаду Комерційного директора. Перше враження було позитивним — рекрутери виявилися компетентними та ввічливими. Проте на основному інтерв’ю з операційними директорами ситуація кардинально змінилася.
Початок співбесіди — хаос і неповага
Операційні директори підключилися із запізненням у 10 хвилин. Замість обіцяних двох осіб у розмову без попередження увірвалося п’ять людей. Ніхто навіть не потрудився представитися.
Агресивна та непрофесійна поведінка
З перших хвилин почався грубий допит, без жодної структури та поваги. Запитання сипалися хаотично: розкажіть про себе, про свій досвід — без будь-якої конкретики. На прохання уточнити, що саме їх цікавить, літня жінка відповіла, що я «ДОЛЖЕН продати себе так, щоб вона мене купила». Це просто абсурд.
Підсумок
Після цього цирку я негайно покинув співбесіду.
Компанії, де «тіпа» топменеджмент дозволяє собі таке ставлення до кандидатів, демонструють свою неспроможність і токсичність із перших хвилин. INFOBUS — яскравий приклад непрофесіоналізму та неповаги до людей.