IdeaSoft.io

Київ, Харків, Львів, Варшава (Польща), Лісабон (Португалія), Прага (Чехія)

27 березня 2025 5:31

Vladislav Prikhodko, System Administrator

Хочу поділитися своєю думкою про компанію, де я працював. Загалом, я був задоволений роботою, але є кілька моментів, які, на жаль, так і не вдалося вирішити, будучи лідом команди системних адміністраторів.

Одним із головних недоліків є те, що вас можуть звільнити без зрозумілих причин. Це може статися, наприклад, через те, що чиясь відповідь або контраргументи не сподобались. Саме так сталося і зі мною: за майже 6 років роботи я отримав «бонус» у вигляді звільнення без жодних чітких пояснень. Мої спроби з’ясувати, чому так сталося, не принесли результату, і мені було надано перелік «проблем», які, на мою думку, не є критичними.

Наприклад, згадували, що не був відправлений монітор з пилом хоча співробітник був проінформований та відправлено було за його згодою, або що я не видав ноутбук з потрібними харакреристиками, хоча на це був апрув від CTO і лідера команди. Крім того, обов’язки, які мені закидали, не входили до моїх функціональних обов’язків, і багато разів я запитував у компанії чіткий список обов’язків, але мене ігнорували.

Особливо хочу відзначити HR Юлію, яка, на мою думку, не мала достатнього розуміння роботи команди системних адміністраторів і часто втручалася в процеси, які не повинні були бути її відповідальністю. Це створювало додаткові труднощі в роботі команди.

Якщо ви системний адміністратор і плануєте подавати своє резюме в цю компанію, подумайте двічі. Є ризик, що ваші зусилля не будуть оцінені, а якщо щось піде не так, вас можуть звільнити без чітких пояснень і підстав.

Владислав, дякуємо за відкритий відгук.
Ми щиро шкодуємо, що твій досвід завершення співпраці з компанією залишив по собі негативні емоції, попри майже 6 років спільної роботи. Ми цінуємо твій внесок у розвиток команди й компанії протягом цього часу.

Кожна ситуація звільнення в IdeaSoft — це складне й багатоетапне рішення, яке ніколи не приймається імпульсивно чи без обговорень. Ми завжди опираємося на факти, регулярний фідбек від колег, лінійного менеджера, результати перформанс-оглядів і внутрішні процедури, які однакові для всіх ролей, зокрема й лідерських.

У твоєму випадку, перед ухваленням рішення компанія неодноразово надавала фідбек, організовувала зустрічі для обговорення складнощів, включно з воркшопами, ван-ту-ванами та письмовими фідбеками. Ми щиро прагнули покращити комунікацію та спільну роботу, однак, на жаль, очікування сторін все більше розходилися, особливо щодо ролі та відповідальності лідера.

Причини завершення співпраці були озвучені особисто лінійним менеджером, а також надані письмово на твій запит — із прикладами повторюваних ситуацій, звернень колег та невиправданих очікувань. Ми розуміємо, що ти можеш не погоджуватись із цими причинами, але для нас важливо було дати чіткий фідбек.

Щодо коментарів про HR — хочемо зазначити, що HR-функція в компанії полягає не лише в адмініструванні, а й у забезпеченні здорової взаємодії між командами, особливо коли з’являються сигнали складнощів у процесах чи комунікаціях.

Ми не сприймаємо цей діалог як конфлікт, а як можливість бути прозорими для всіх, хто розглядає співпрацю з нами. Усі компанії проходять складні моменти росту, і ми щоденно працюємо над тим, щоб забезпечити чесні, відкриті й конструктивні умови для кожного члена команди.

Щиро бажаємо тобі подальших успіхів у професійному житті та команду, яка максимально відповідатиме твоїм цінностям і стилю роботи.

Підтримали: Tamara Mitiagina

Дякую за ваш відгук та побажання. Я ціную можливість працювати в команді протягом майже 6 років і приємно чути, що мій внесок був помічений.

Проте, мушу зазначити, що протягом усього періоду співпраці мені не надавали регулярного фідбеку, який міг би допомогти мені краще орієнтуватися в своїй ролі і розуміти очікування з боку компанії та колег. Лише наприкінці, коли було ухвалено рішення про моє звільнення, я отримав причини, і то тільки після моїх настійливих запитів. Це викликало певне непорозуміння та, як наслідок, негативні емоції з моєї сторони.

Я погоджуюсь, що кожна ситуація — це складне рішення, і вважаю, що конструктивний фідбек на ранніх етапах, а також регулярна комунікація, могли б допомогти уникнути розбіжностей і забезпечити більш ефективну співпрацю.

Незважаючи на це, бажаю компанії подальших успіхів та сподіваюся, що процеси комунікації та підтримки співробітників будуть вдосконалюватися в майбутньому. Дякую за досвід і бажаю всьому колективу успіхів.

Підтримали: Nazar KernytskyiOleh Sanin