Hue & Machine

Працюю в компанії понад рік. Обираючи місце роботи, я насамперед орієнтувався на можливості для професійного зростання — і саме тут вони реалізувалися повною мірою. Завдяки різноплановим проєктам щоразу з’являються нові задачі, а разом з ними привід освоювати щось нове й рухатися вперед.

Одна із сильних сторін компанії — це команда, яка готова поділитися досвідом і підтримати як у робочих питаннях, так і в людському плані. Тут не залишають наодинці зі складним завданням: завжди є з ким обговорити рішення й до кого звернутися за порадою.

Не менш важливо, що тут відкриті до ініціативи. Пропозиції справді чують, а ідеї отримують простір для втілення. До того ж компанія амбітна й динамічна: не стоїть на місці й постійно розвивається.

Протягом тривалого часу я співпрацювала з цією компанією як freelance-рекрутер. Від самого початку ми чітко узгодили очікування, процеси та принципи роботи, що дозволило побудувати справді ефективний рекрутинг. Усі етапи найму проходили прозоро, з відкритою комунікацією та взаємною довірою, а співпраця була успішною без жодних проблемних моментів.
Для мене якісний рекрутинг, насамперед про партнерство. Саме такий підхід ми й реалізували разом, результатом чого стали успішні найми.

З радістю рекомендую компанію до співпраці як надійного та професійного партнера.

Прийшов у hue&machine в кінці 2025-го на бізнес-сторону — до того працював в інших компаніях, тому є з чим порівнювати.

Перше, що помітив: тут реально швидко приймають рішення. Немає тижневих погоджень на кожну дрібницю, немає зайвих мітингів заради мітингів. Є задача — зібрались, обговорили, зробили. Для мене це було дуже помітно.

Друге — команда дизайну тут сильна не на словах. Я бачу, як клієнти повертаються після першого проєкту, і це не випадковість. Коли 9 з 10 клієнтів приходять знову — це говорить більше, ніж будь-який відгук.

Є й те, що поки в процесі. Компанія росте і деякі внутрішні процеси ще формуються — ERP, систематизація sales-процесів, документація. Це не мінус, а реальність компанії, яка масштабується. Хто приходить сюди з очікуванням, що все вже побудовано і треба просто сісти в крісло — буде розчарований. Хто хоче будувати — буде в кайф.

Ще один момент, який для мене важливий: тут немає показухи. Ніхто не робить вигляд, що все ідеально. Якщо щось не працює — це обговорюється відкрито, без полірування. У багатьох компаніях я бачив зворотне, тому ціную.

Працюю дизайнером у hue&machine біля двох років. З головних плюсів: цікаві проєкти, прозорі робочі процеси та відкритість менеджменту до нових ідей. Також радує хороший work-life balance та можливість постійно навчатися й пробувати нові напрямки.
Радий бути частиною команди й розвиватися разом із нею. 😀

Співпрацювала з компанією як фриланс-рекрутер на контрактній основі. Закрила дві вакансії — отримала оплату, претензій до якості роботи і підібраних кандидатів не було.
Далі компанія самостійно звільнила одного з найнятих спеціалістів через внутрішні причини і одразу звернулась до мене з повторним запитом на ту саму позицію, я взяла в роботу вакансію і перш за все запропонувала сильну кандидатку з попереднього фіналу — людину, яку компанія вже знала і могла обрати раніше, але не обрала. Вийшла на контакт, перевірила актуальність, організувала фінальний дзвінок, кандидатка підписала оффер. Вакансія закрита в максимально короткі строки, без додаткових витрат часу і ресурсів компанії.
Компанія відмовилась платити, пославшись на те, що кандидатка вже була у попередньому процесі — хоча наш договір не містить жодних умов про безкоштовні заміни і була домовленість про відкриття нової вакансії та оплату за її закриття після підписання оферу кандидатом. Жодної спроби знайти компроміс зі сторони компанії не було. Був запит від компанії закрити вакансію — я його виконала якісно і швидко, кандидатка та бухгалтер компанії підтвердили, що оффер підписаний — але керівництво компанії за закриту вакансію мені заплатити відмовились.
Всі мої письмові звернення з аргументованою позицією проігноровані. Комфортна атмосфера на старті співпраці не гарантує порядності в спірних ситуаціях — це і є справжній показник ділової культури і відсутності бізнес підходів в компанії. З точки зору ділової етики і базової професійності — така поведінка говорить сама за себе.

Дякуємо, що поділилися своєю позицією. Ми завжди відкриті до конструктивного зворотного зв’язку та готові аналізувати власні процеси. Водночас вважаємо важливим надати додатковий контекст, оскільки викладена оцінка ситуації не відображає повного фактичного контексту.

Компанія в повному обсязі виконала всі фінансові зобов’язання за два погоджені рекрутингові процеси — Junior Sales Manager та Project Manager (PM). Після завершення цих процесів послуги були оплачені, і жодних претензій щодо якості співпраці між сторонами не виникало.

Співпраця з першочергово найнятим PM-спеціалістом протягом двох днів роботи була припинена за погодженням обох сторін і ми розглядали можливість нового пошуку з Вами, який, звичайно, за умовами Договору вважався б новим assignment з відповідною винагородою. Однак Ви повідомили, що зможете розпочати його лише через тиждень, і самостійно запропонували спробувати тим часом повернутися до кандидатки з уже сформованого попереднього пулу. При цьому, Компанія не висувала вимог про «безкоштовну заміну» — ні усно, ні письмово.

Спроба кваліфікувати коротку координацію контакту з кандидаткою, яка вже проходила попередній процес і була відома Компанії, як окреме повноцінне «закриття вакансії» з повторною оплатою, не відповідає фактичному обсягу наданих послуг. Додатковий пошук кандидатів, нові етапи відбору чи новий погоджений рекрутинговий цикл не проводилися. Остаточне рішення, офер та подальша комунікація з кандидаткою здійснювалися Компанією самостійно. Більше того, друга кандидатка з цього пулу так і не розпочала співпрацю з Компанією через особисті причини, тому результат, який подається як окреме «успішне закриття», не призвів до реального закриття потреби бізнесу: після оплаченого PM-процесу та подальшого повторного звернення до кандидатки з того самого пулу Компанія фактично залишилася без закритої PM-позиції.

У цій ситуації немає підстав для нарахування нового success fee, оскільки новий рекрутинговий процес не був погоджений сторонами і фактично не проводився. Відповідно, усі фінансові зобов’язання за погодженими процесами були виконані в повному обсязі, що також зазначено у самому Вашому відгуку.

Також хочемо зазначити, що твердження про повне ігнорування звернень не відповідає дійсності. Ми розглянули Вашу позицію та надали відповідь по суті.

У цьому контексті Компанія розцінює відгук не як конструктивний опис досвіду, а як публічний тиск з метою отримання повторної оплати, яка не була погоджена сторонами та не випливає з фактично наданого обсягу послуг.

Нам шкода, що ця ситуація стала предметом публічної дискусії. Ми цінуємо партнерські відносини, виконуємо взяті на себе зобов’язання та завжди відкриті до конструктивного діалогу.

Перейти до дискусії

Працюю в hue&machine майже 2 роки. Найважливіше, що я тут отримала — це можливість розвиватись в різних аспектах професійної діяльності. Компанія дала мені можливість доволі швидко вирости, і я цьому неймовірно вдячна.
Також приємним бонусом для мене стала дружня атмосфера та можливість в будь-який момент звернутись за порадою, а не відчувати себе покинутою напризволяще з проєктом.

Дуже радий бути частиною цієї команди. Проєкти тут дійсно різноманітні й динамічні, нудьгувати не доводиться, а планка якості продукту постійно зростає. ✨

Головний плюс для мене — це внутрішня культура. У нас панує справжня атмосфера підтримки, де твою ініціативу завжди почують, а колеги підтримають на будь-якому етапі. Це саме те місце, де працюєш без зайвого стресу та отримуєш кайф від процесу.

Якщо хочеться знайти «свою» команду для душі та спільного руху вперед — тобі точно до нас! 🙌

Працюю в huemachine з самого початку, коли все тільки запускалось. Пройшов з командою весь шлях і за цей час виріс до ролі старшого дизайнера. Було цікаво бачити, як ми змінювались — від перших кроків до того, ким стали зараз. Команда росте, зʼявляються нові, різноманітні проєкти, приходять класні дизайнери, які вчаться, пробують, розвиваються разом із нами 🙌
У нас багато всього приємного: оплачуване навчання, фідбек без токсичності, зрозумілі процеси, нормальний work-life баланс. Є можливість зростати, пробувати нові напрямки.
Якщо шукаєш команду, де можна не просто виконувати таски, а реально рости й отримувати задоволення від процесу — welcome😉