23 жовтня 2025 22:04
Проходив співбесіду на позицію Video Editor у квітні 2025 року.
Після тестового завдання HR запросила на наступний етап — інтерв’ю. Здавалося, все йде добре, але на самій зустрічі професійних питань майже не було. Замість цього — стандартні HR-шаблони типу «ким ви бачите себе через рік?».
Для мене дивно, коли на технічну позицію оцінюють не навички, не мислення, не підхід до монтажу, а здатність фантазувати про своє майбутнє. Я не мрійник, я працюю з конкретними цілями, результатами і дедлайнами. І саме це їм не сподобалось.
Замість конкретного фідбеку отримав шаблонну відповідь: «шукаємо кандидата, який розуміє, куди хоче розвиватись». Складається враження, що компанія більше цікавиться узгодженістю з «портретом ідеального кандидата», ніж реальними професійними якостями.
Після цього залишилось відчуття, що процес відбору у них радше формальний, ніж по суті.
Владиславе, привіт!
Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.
Дякую, що поділилися своїм досвідом. Щиро шкода, що спілкування та процес найму залишили після себе такі враження.
Для нас справді важливо не лише оцінити навички, а й краще зрозуміти людину — її бачення, мотивацію, цілі та напрям розвитку. Саме тому інтерв’ю з рекрутинг-командою, окрім перевірки професійних навичок, сфокусоване також на «софт» аспектах — цінностях, комунікації, підході до роботи.
Щиро дякуємо, що знайшли час поділитися фідбеком. Ми обов’язково врахуємо його, щоб ставати кращими та вдосконалювати наші процеси. Бажаємо вам подальших успіхів і натхнення у ваших наступних проєктах 💫