1 травня 2025 9:19

Kateryna Razghonova, Marketing Analyst в Uklon

HOLYWATER — мій особистий рекорд з найкоротших співбесід.
Спілкувались по вакансії Product Analyst ще в грудні 2023.
Поспілкувалася з рекрутеркою, виконала тестове. Отримала інвайт на зустріч з менеджментом проєкту. Мало бути дві людини, але другу я не дочекалась: підключився Anatolii Kasianov (СТО) і одразу почав розмову російською. На моє обурення, відповів, що «у нас всє абщаюца как каму удобна» і «магу пєрєключіца на англійскій, єслі ета прінципіальна» 🫠 На тому дзвінок і закінчився.
Рекрутерка одразу запропонувала оплатити тестове, аби згладити ситуацію, що виникла. Тим не меньше, вона ніяк не попередила мене про те, що співбесіда російською, бо проєкт наймає білорусів, попри офіційну позицію Genesis 🚩🚩🚩. Хоча я одразу дала зрозуміти, що для мене важлива відсутність співпраці з країнами-агресорками у будь-якому форматі.

Катерино, привіт! Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.

Дякуємо за зворотний зв’язок і дуже шкода, що у вас залишився такий досвід після спілкування з нашою командою.

Ми цінуємо кожного кандидата і дотримуємося чіткої позиції щодо етики, мови спілкування і принципів роботи, включно з тим, що не співпрацюємо з росіянами та жителями країн-агресорок загалом, у т.ч. Білорусі. Компанія завжди спілкується українською — як у внутрішніх, так і в зовнішніх комунікаціях, і для нас важливо, щоб це відображалося на всіх етапах роботи, включно з рекрутингом. Ми ніколи не толеруємо використання російської мови в робочих процесах, зовнішній та внутрішній комунікації від імені компанії. Такі кейси можуть мати індивідуальний і винятковий характер від самої людини, і ми будемо намагатися унеможливити подібні ситуації в майбутньому.

Щиро дякуємо, що поділилися. Нам важливо чути такі відгуки — ми дуже цінуємо вашу відкритість і небайдужість.

Артеме, дякую за відповідь, але вона, нажаль, не відповідає реальності :)
«Ми дотримуємося чіткої позиції щодо етики, мови спілкування... Ми не толеруємо використання російської мови в робочих процесах...» — це не коли наприкінці 2023, за майже 2 роки з початку повномасштабного вторгнення, С-level українського проєкту проводить спібесіду російською та газлайтить кандидатів за принципову відмову від такої співбесіди.
Щодо білорусів, зручне уточнення про «жителів Білорусі», адже, судячи з LinkedIn, ваші співробітники релокейтнулись, та це ніяк не виправдовує примушення українців до толерування «общепанятного».