В компанію прийшла на посаду Creative marketing manager, не маючи подібного досвіду роботи до цього. Онбординг був дуже зрозумілим і легким, завжди було відчуття, що мені готові допомогти з будь-яким питанням, поділитися досвідом і підсапортити в разі чого.
В першу чергу мені цінний HW за людей, з якими я працюю. Тут всі максимально відкриті, готові ділитися своїм досвідом, що дуже бустить тебе як спеціаліста. Культура відкритого фідбеку дає можливість зростати, що дуже цінно.
Також мені дуже імпонує компанію за гнучкість в підході. Твою ідею завжди почують, тебе вислухають, і будь-які перешкоди сприймаються як точки зросту.
Дуже рада, що попала саме сюди! І дуже вдячна за всі відкриті можливості, які надає HW
Компанія бурного розвитку, що надає можливості проявити себе на різних позіціях, спробувати суміжні професії та знайти те що приноситиме макс користь. За цим всім саме круте в цій компанії — це люди! Дуже багато крутих спеціалістів з цікавим та цінним досвідом та просто людей з котрими комфортно працювати!
HOLYWATER — мій особистий рекорд з найкоротших співбесід.
Спілкувались по вакансії Product Analyst ще в грудні 2023.
Поспілкувалася з рекрутеркою, виконала тестове. Отримала інвайт на зустріч з менеджментом проєкту. Мало бути дві людини, але другу я не дочекалась: підключився Anatolii Kasianov (СТО) і одразу почав розмову російською. На моє обурення, відповів, що «у нас всє абщаюца как каму удобна» і «магу пєрєключіца на англійскій, єслі ета прінципіальна» 🫠 На тому дзвінок і закінчився.
Рекрутерка одразу запропонувала оплатити тестове, аби згладити ситуацію, що виникла. Тим не меньше, вона ніяк не попередила мене про те, що співбесіда російською, бо проєкт наймає білорусів, попри офіційну позицію Genesis 🚩🚩🚩. Хоча я одразу дала зрозуміти, що для мене важлива відсутність співпраці з країнами-агресорками у будь-якому форматі.
Катерино, привіт! Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.
Дякуємо за зворотний зв’язок і дуже шкода, що у вас залишився такий досвід після спілкування з нашою командою.
Ми цінуємо кожного кандидата і дотримуємося чіткої позиції щодо етики, мови спілкування і принципів роботи, включно з тим, що не співпрацюємо з росіянами та жителями країн-агресорок загалом, у т.ч. Білорусі. Компанія завжди спілкується українською — як у внутрішніх, так і в зовнішніх комунікаціях, і для нас важливо, щоб це відображалося на всіх етапах роботи, включно з рекрутингом. Ми ніколи не толеруємо використання російської мови в робочих процесах, зовнішній та внутрішній комунікації від імені компанії. Такі кейси можуть мати індивідуальний і винятковий характер від самої людини, і ми будемо намагатися унеможливити подібні ситуації в майбутньому.
Щиро дякуємо, що поділилися. Нам важливо чути такі відгуки — ми дуже цінуємо вашу відкритість і небайдужість.
Прийшов в HOLYWATER рік тому на позицію Frontend Developer, і моїм головним мотиватором приєднатися до команди стало бажання працювати в інноваційному середовищі, де є реальні можливості для розвитку. В екосистемі Genesis є доступ до навчальних матеріалів, внутрішніх курсів, що дозволяє постійно вдосконалювати свої навички.
Нещодавно перейшов на позицію React Native Developer. Мені завжди було цікаво спробувати себе в мобільній розробці, щоб мати досвід для запуску власного продукту. Адже, стартап (особисто в мене) асоціюється саме з мобільним додатком. Компанія надала мені таку можливість, створила імпульс до нового етапу моєї карʼєри.
Команда в HOLYWATER завжди готова підтримати і допомогти, а комунікація між колегами відкрита та ефективна. Швидкий темп роботи та можливість працювати над проектами, що впливають на мільйони користувачів, додають драйву та стимулюють до постійного вдосконалення. HOLYWATER — це місце, де можна не тільки реалізувати свої ідеї, але й справді зростати як професіонал.
Holywater — це коли збирається команда, яка не просто знає, що робить, а й кайфує від цього процесу: тут сильне бачення, смак і заряд на створення рішень, які мають сенс. Для мене, як продуктового дизайнера, це ще й про можливість зануритися глибше в аналітику, контент, дослідження, випробувати себе в різних процесах і вирости разом із продуктом. А ще тут завжди є з ким обговорити ідеї, пожартувати та просто добре провести час + обіди топчик)
Нещодавно доєдналася до команди HW на позицію Product Designer, тому перше що хочеться відмітити це прозорий і швидкий (наскільки це можливо) хайрінг процес. Компанія одразу склала про себе хороше враження і в процесі випробувального тільки підтвердила це.
HW це місце де хочеться працювати, де напряму бачиш як твоя робота впливає на продукт і компанію вцілому. При цьому час летить непомітно бо задачі цікаві і панує здорова робоча атмосфера.
+ відсутність булшит задач і розмов, нескінченних мітингів, мікроменеджменту
+ можливість зростати вертикально і горизонтально
+ щомісячні прозорі звіти від всіх лідів та фаундерів по прогресу, фін стану компанії, фокусам і тд
— комусь може не зайти зміна пріоритетів і фокусів. Це все ще стартап, який працює в нішах, які формуються
— якщо вам не подобається ваша робота і ви шукаєте просто стабільне місце для роботи з 9 по 5, тоді вам тут буде некомфортно
Працюю більше ніж пів року продуктовим дизайнером в Холівотер.
Що подобвається — крута команда, готова пошерити свою експертизу. Велика саме продуктова складова роботи — брейнштормимо, будуємо гіпотези, тестуємо, отримуємо лернінг і рухаємось далі. Хороший соціальний пакет, смачні сніданки і обіди в офісі, піца/суші, покер по п’ятницям.
З мінусів, наприклад, очікував велком пак у перший день роботи)
Зараз обертаючись в минуле смішно, проте перший тиждень думав про нього довго) В резльтаті отримав після проходження випробувального.
Взагалі Холівотер для активних, тих у кого є дух стартапу, хто готовий ставити амбітні цілі і втілювати мрії в реальність
Мала досвід проходження співбесіді в компанії Hollywater.
Почну з хорошого — компетентність рекрутера Анжели, яка дуже грамотно вела розмову. Комунікація з нею була приємною. На жаль, на цьому вся компетентність компанії себе вичерпала.
Я подавалась на вакансію в іншій ніші, однак у своєму досвіді, навичках та користі, яку я можу принести, я не сумнівалась ані на мить. Звісно, всі ми люди. Кандидат може не підходити з будь-яких причин, навіть банально не підійшов, бо розмова «не зайшла». Однак, співбесіда в Hollywater вочевидь писалась за Данте і має свої кола, але в цьому конкретному випадку — абсурду.
Пройшовши вдало розмову з рекрутером Анжелою, я отримала тестове, виконала його і отримала фідбек (через надмірно велику кількість днів, на жаль не згадаю скільки, бо це було в січні-лютому), що моєї компетентності не достатньо для того, щоб розглянути мене в якості співробітника і компанія вже комунікує з більш професійними кандидатами в своїй ніші. Не питання, ок, буває, щасти)
Але, за місяць Hollywater повернулась до мене, аргументуючи це «Ми трохи змінили портрет кандидата. Хочемо запропонувати тобі інтервʼю з менеджеркою». Окей, я вирішила не поспішати з висновками, і поспілкуватись. Дзвінок двічі переносився і один раз за
Однак, в четвер мені написали, що «зараз ми в пошуку кандидата з більш релевантним досвідом в нашій ніші». Який сенс писати те саме, що ви писали в перший раз, робити нове коло розмови, якщо мої відповіді ви вже мали, а тестове вже зроблено?
Звісно на пропозицію залишатись на зв*язку для майбутньої співпраці я відповіла, що в майбутньому не розглядатиму варіант співпраці, оскільки під час розмови із менеджером було заявлено, що фідбек буде наданий до вівторка. Я люблю чіткість і пунктуальність в роботі, а це вже вдруге із затримкою відповіді, що для мене не є прийнятним у будь-якому виді співпраці. Плюс відбір досить хаотичний, графік співбесід не чіткий, в обидвох випадках компанія шукала спеціаліста, але ті, хто були для неї із релевантним досвідом в решті решт не підійшли і вона повернулись до мене, після чого знов оперувала тими ж самими поняттями, що вказує на некомпетентність і вузьке мислення компанії. Для мене наша креативного маркетингу (в яку я йшла і до якої дотична навіть зараз у своїй роботі) — це про вихід за рамки шаблонів і готовність співпрацювати з людиною, яка може бути корисною завдяки якраз своєму інакшому, але все ж вагомому досвіду.
Я б на місці Hollywater змінила б політику проводження співбесід, вела її чітко, грамотно, пунтуально і, що найголовніше, для успішного розвитку принаймні намагалась мислити ширше: наприклад, в тестовому режимі брати кандидата на роботу на два тижні і дивитись на його внесок безпосередньо в роботі. А Hollywater керується застарілими нормами і підходами, до того ж абсолютно не цінує ані свій час, ані час кандидатів. Особливо враховуючи той факт, що в більшості компаній навіть тестові оплачуються, бо це витрата персональних ресурсів кандидата, а у вас навіть це не враховується. Тож приходити з фідбеком пізніше заявленого терміну в очікуванні того, що на цей фідбек ще й досі чекають, абсурдно.
Мій досвід може здатись комусь не вагомим, але я впевнена, що знайдуться ті, хто перед тим, як відгукуватись на будь-яку вакансію від Hollywater, задасть собі питання: «А чи треба воно мені, якщо мій час, ресурси та зусилля не оціняться? І чи варто співпрацювати з компанією, де відчуваєш себе героєм поеми «Божествена комедія»?
Ольго, привіт! Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.
Дякую, що поділилися своїм досвідом. Щиро шкода, що спілкування і процес найму залишили після себе такі враження.
Перш за все, перепрошую за затримки з фідбеком. Розуміємо, що швидкість і чіткість комунікації — це основа взаємоповаги у професійних відносинах. Контролюватимемо, щоб подібні затримки більше не повторювалися.
Щодо повторного повернення до вашої кандидатури — наш фідбек вийшов недостатньо конструктивним, і ми перепрошуємо за це. Нам варто було одразу чіткіше комунікувати зміни в критеріях відбору, щоб уникнути зайвої витрати вашого часу. Ми також врахуємо ваш фідбек щодо комунікації з менеджеркою, щоб проревʼювати підходи до інтерв’ю та переконатися, що всі розмови ведуться конструктивно, професійно й з належною увагою до потенційних співробітників. Дякуємо, що звернули на це увагу — для нас дуже важливо вдосконалювати процеси відбору та комунікації.
Окремо дякую за ваші ідеї щодо процесу найму. Це слушний момент, і ми розглянемо можливість впровадження більш гнучких форматів співпраці на етапі відбору. Ми вже почали впроваджувати такі опції на деяких позиціях, а у майбутньому плануємо масштабувати оновлені підходи на всі департаменти.
Дякую, що знайшли час поділитися цим фідбеком, дуже цінуємо це.