Працюю в Holywater вже більше року, і сказати, що я задоволений усім — це не сказати нічого! Ця компанія — просто моя мрія!
Я звернув увагу на Holywater, тому що завжди мріяв працювати з кіно та серіалами. І коли потрапив у команду, зрозумів, що це саме те, що я шукав. Сучасний підхід до всіх аспектів роботи вражає. І паралельно з цим дуже гріє дружній колектив, позитивна атмосфера в команді, відкритість кожного один до одного!
У компанії є всі умови для роботи — все, що потрібно, у тебе є. Ти можеш просто поринути у роботу і зосередитися на задачах!
Компанія зростає дуже бурхливо і розширюється в неймовірному темпі! І ми зростаємо разом з нею — це реально відчувається!
Пропрацювала рік у Holywater і можу впевнено сказати, що це компанія, яка справді піклується про своїх співробітників. Тут є медичне страхування, компенсація хобі, надають усе необхідне технічне обладнання для роботи.
Окремо хочеться відзначити комʼюніті — дуже тепла атмосфера, відкрите спілкування на «ти», завжди можна звернутися по допомогу до будь-кого й отримати якісний фідбек.
Є реальні можливості для росту всередині компанії, що для мене було важливо.
Найм у моєму випадку пройшов швидко та максимально комфортно.
Рада бути частиною команди Holywater і рекомендую компанію тим, хто цінує здорову культуру та розвиток.💫❤️
Я вже більше року в HW і можу сказати, що це був найкращий вибір. Онбординг пройшов в шаленому темпі, але я одразу відчула себе частиною команди і навчилася безлічі новому.
Тут дуже багато бенефітів: безкоштовні сніданки та обіди з купи різних доставок, класна медична страховка. Компанія компенсує спорт, психолога, вивчення мов і профільне навчання — за розвиток тут дуже топлять.
У своїй ніші адміністрування маю дуже багато свободи. Я часто придумую нові процеси, повністю займаюсь івентами . І що для мене дуже цінно — мої ідеї ніколи не відкидають, а дають реалізувати. Можливості для росту дійсно круті.
Темп роботи насправді шалений, але результати ХВ говорять самі за себе. Тут зібрались кращі з кращих. Тут мінімум бюрократії та напрягу в комунікації — усі питання вирішуються швидко і по-людськи, без зайвих погоджень через десять менеджерів.
Щиро рада бути тут, бути дотичної до історії, яку ми робимо!
дуже класний темп розвитку компанії. за доволі короткий час роботи отримав багато цінного досвіду. компанія реально інвестує в розвиток і постійно рухається вперед — це сильно мотивує тримати той самий ритм.
колектив — топ, плюшки — топ, можливості — супер топ!
Опыт кандидата — Creative/Performance Marketing (Октябрь—Декабрь 2024)
Хочу поделиться своим опытом интервью с HOLYWATER, потому что процесс занял более 1,5 месяцев (с 28 октября по 10 декабря) и оказался крайне несогласованным и непрофессиональным. Возможно, будущим кандидатам это поможет избежать таких же ситуаций.
Позитивное
— Отдельно хочу отметить работу рекрутера Снежаны — она была единственным человеком, кто оставался на связи, отвечал и старался поддерживать процесс. К ней самой вопросов нет.
На этом плюсы, к сожалению, заканчиваются.
Что пошло плохо (фактические примеры):
1. Сильные задержки без объяснений (более 3 недель только чтобы получить тестовое)
— Тестовое задание обещали дать быстро, в итоге я ждала более 3 недель.
— Все это сопровождалось извинениями, но никаких реальных действий для ускорения не было.
— За всё время не было видно ни структуры, ни системы: всё держалось исключительно на Снежане.
Компания потом объяснила это тем, что «у нас Q5, мы очень заняты», но:
внутренние временные пики не должны становиться проблемой кандидата.
Тем более — когда процесс длится больше полутора месяцев.
2. Несогласованность внутри команды и отсутствие прозрачности
— Всё взаимодействие происходило только через Снежану;
— Hiring manager (Кристина) не давала почти никаких обновлений, нарушала собственные дедлайны и исчезала на недели;
— Мне пообещали финальный ответ к 6 декабря, ответа не было ещё 4 дня после этого.
Это создаёт впечатление хаоса, а не рабочей структуры.
3. Внезапное и нелогичное занижение уровня позиции (senior → junior)
Это был самый противоречивый момент всего процесса.
— Мой опыт (Marketing Team Lead, postgraduate в Digital Marketing) был у компании с первого дня, и на основании этого мне и дали кастомное тестовое уровня middle+/senior.
— Само тестовое задание подчёркивалось как «соответствующее вашему уровню», и я вложила в него время и внимание.
— Но уже после выполнения задания и положительной оценки моей работы мне внезапно сказали, что меня рассматривают на junior, аргументируя это тем, что у меня «недостаточно опыта именно в этом направлении».
Именно здесь возникает главный вопрос:
если в компании изначально считали, что у меня недостаточно релевантного опыта, почему мне сначала назначили senior-процесс и разработали под меня senior-тестовое?
Мой опыт и образование не изменились за время теста — у них вся информация была от самого начала.
Кроме того, маркетинг — это область, где знания и компетенции переносятся между направлениями. У меня есть профильное образование, лидерский опыт, понимание работы соцсетей, ключевых метрик, логики продвижения и анализа креативов. Это база, которая позволяет быстро входить в любые смежные каналы, включая performance-креативы.
Поэтому аргумент «не хватает опыта» после выполнения кастомного senior-задания выглядит не только запоздалым, но и показывает, что компания потратила моё время без необходимости. Это было разочаровывающе и непрофессионально, учитывая вложенные усилия и длительность процесса.
4. Комментарии по тестовому не соответствуют реальному заданию (и реальному выполнению)
Чтобы было понятно, привожу конкретику:
Что требовало тестовое задание (официальный документ):
— анализ креатива;
— 10+ итераций;
— новые подходы;
— идеи расширения на новую аудиторию;
— гипотетический план роста спенда;
— гипотетический план восстановления SR.
Тестове завдання на мідл +
НИГДЕ не было требований:
— показывать прошлые TikTok-кейсы;
— давать реальные цифры, гипотезы, статистику;
— демонстрировать опыт работы с виральными форматами из прошлого;
— прилагать реальные кампании.
Что реально было в моём тестовом:
— анализ эмоции, хука и боли аудитории;
— 10+ итераций;
— TikTok-native подходы: split-screen, CapCut-style, POV, UGC, search-bar, работа с темпом, retention pacing;
— новые форматы и новые аудитории;
— полноценный месячный план масштабирования;
— структурированный пошаговый план восстановления SR.
То есть всё, что было запрошено, — выполнено полностью.
Что сказала Кристина в фидбеке:
— «не хватило TikTok-native практики»;
— «нет примеров реального опыта»;
— «нужно больше практических кейсов».
Эти комментарии не соответствуют заданию.
Компания оценила меня по критериям, которых не было в ТЗ. Это называется: ретроспективно изменили правила игры.
5. Дискоммуникация и отсутствие уважения к времени кандидата
— Процесс длился 43 дня;
— Дедлайны нарушались несколько раз;
— Нужно было постоянно самой писать и напоминать;
— Снежана одна тащила всю коммуникацию
Предвидимые «оправдания» компании
«У нас Q5, был сильный загруз.»
Это не освобождает от ответственности.
Если команда не готова нанимать — не нужно начать процесс.
«Мы ищем человека с более практическим TikTok опытом.»
Тогда почему:
— дали senior тестовое;
— 1.5 месяца говорили о senior уровне;
— CV было у них с первого дня?
Должны были сообщить об этом до теста, а не после.
«Фидбек основан на тестовом.»
Нет, он противоречит официальному ТЗ и фактическому содержанию выполненной работы.
Итог
HOLYWATER производит впечатление компании с интересным продуктом, но абсолютно несогласованным внутренним процессом, отсутствием прозрачности, уважения к кандидатам и профессионализма со стороны hiring manager.
Если вы рассматриваете эту компанию — будьте готовы к:
— многонедельным задержкам,
— отсутствию апдейтов,
— смене условий в процессе,
— странным и нелогичным решениям по уровням,
— несоответствующему реальности фидбеку.
Снежана старалась, но один рекрутер не может исправить системные проблемы команды.
Есфір, привіт! Щиро дякуємо, що поділилися своїм досвідом так відкрито й детально. Нам дуже шкода, що процес спілкування залишив для вас саме такі враження. Для нас важливо мати прозорий і чіткий процес для всіх кандидат_ок, а це точно не той досвід, який ми хочемо створювати.
З вашим фідбеком уже працюють наші HR та recruitment-команди, ми проводимо детальний аналіз і коригування процесів, аби надалі уникати подібних випадків і покращити досвід взаємодії.
Якщо у вас ще є додатковий контекст або ви хочете поділитися більш детальним фідбеком, будь ласка, напишіть нам на [email protected] — нам справді важливо чути тих, хто взаємодіє з нашою командою, навіть якщо це складні чи критичні моменти.
Ще раз дякуємо, що поділилися досвідом. Ми щиро перепрошуємо за нього і зробимо максимум, щоб подібне більше не повторювалося.
Проходив співбесіду на позицію Video Editor у квітні 2025 року.
Після тестового завдання HR запросила на наступний етап — інтерв’ю. Здавалося, все йде добре, але на самій зустрічі професійних питань майже не було. Замість цього — стандартні HR-шаблони типу «ким ви бачите себе через рік?».
Для мене дивно, коли на технічну позицію оцінюють не навички, не мислення, не підхід до монтажу, а здатність фантазувати про своє майбутнє. Я не мрійник, я працюю з конкретними цілями, результатами і дедлайнами. І саме це їм не сподобалось.
Замість конкретного фідбеку отримав шаблонну відповідь: «шукаємо кандидата, який розуміє, куди хоче розвиватись». Складається враження, що компанія більше цікавиться узгодженістю з «портретом ідеального кандидата», ніж реальними професійними якостями.
Після цього залишилось відчуття, що процес відбору у них радше формальний, ніж по суті.
Владиславе, привіт!
Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.
Дякую, що поділилися своїм досвідом. Щиро шкода, що спілкування та процес найму залишили після себе такі враження.
Для нас справді важливо не лише оцінити навички, а й краще зрозуміти людину — її бачення, мотивацію, цілі та напрям розвитку. Саме тому інтерв’ю з рекрутинг-командою, окрім перевірки професійних навичок, сфокусоване також на «софт» аспектах — цінностях, комунікації, підході до роботи.
Щиро дякуємо, що знайшли час поділитися фідбеком. Ми обов’язково врахуємо його, щоб ставати кращими та вдосконалювати наші процеси. Бажаємо вам подальших успіхів і натхнення у ваших наступних проєктах 💫
В компанію прийшла на посаду Creative marketing manager, не маючи подібного досвіду роботи до цього. Онбординг був дуже зрозумілим і легким, завжди було відчуття, що мені готові допомогти з будь-яким питанням, поділитися досвідом і підсапортити в разі чого.
В першу чергу мені цінний HW за людей, з якими я працюю. Тут всі максимально відкриті, готові ділитися своїм досвідом, що дуже бустить тебе як спеціаліста. Культура відкритого фідбеку дає можливість зростати, що дуже цінно.
Також мені дуже імпонує компанію за гнучкість в підході. Твою ідею завжди почують, тебе вислухають, і будь-які перешкоди сприймаються як точки зросту.
Дуже рада, що попала саме сюди! І дуже вдячна за всі відкриті можливості, які надає HW
Компанія бурного розвитку, що надає можливості проявити себе на різних позіціях, спробувати суміжні професії та знайти те що приноситиме макс користь. За цим всім саме круте в цій компанії — це люди! Дуже багато крутих спеціалістів з цікавим та цінним досвідом та просто людей з котрими комфортно працювати!
HOLYWATER — мій особистий рекорд з найкоротших співбесід.
Спілкувались по вакансії Product Analyst ще в грудні 2023.
Поспілкувалася з рекрутеркою, виконала тестове. Отримала інвайт на зустріч з менеджментом проєкту. Мало бути дві людини, але другу я не дочекалась: підключився Anatolii Kasianov (СТО) і одразу почав розмову російською. На моє обурення, відповів, що «у нас всє абщаюца как каму удобна» і «магу пєрєключіца на англійскій, єслі ета прінципіальна» 🫠 На тому дзвінок і закінчився.
Рекрутерка одразу запропонувала оплатити тестове, аби згладити ситуацію, що виникла. Тим не меньше, вона ніяк не попередила мене про те, що співбесіда російською, бо проєкт наймає білорусів, попри офіційну позицію Genesis 🚩🚩🚩. Хоча я одразу дала зрозуміти, що для мене важлива відсутність співпраці з країнами-агресорками у будь-якому форматі.
Катерино, привіт! Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.
Дякуємо за зворотний зв’язок і дуже шкода, що у вас залишився такий досвід після спілкування з нашою командою.
Ми цінуємо кожного кандидата і дотримуємося чіткої позиції щодо етики, мови спілкування і принципів роботи, включно з тим, що не співпрацюємо з росіянами та жителями країн-агресорок загалом, у т.ч. Білорусі. Компанія завжди спілкується українською — як у внутрішніх, так і в зовнішніх комунікаціях, і для нас важливо, щоб це відображалося на всіх етапах роботи, включно з рекрутингом. Ми ніколи не толеруємо використання російської мови в робочих процесах, зовнішній та внутрішній комунікації від імені компанії. Такі кейси можуть мати індивідуальний і винятковий характер від самої людини, і ми будемо намагатися унеможливити подібні ситуації в майбутньому.
Щиро дякуємо, що поділилися. Нам важливо чути такі відгуки — ми дуже цінуємо вашу відкритість і небайдужість.
Прийшов в HOLYWATER рік тому на позицію Frontend Developer, і моїм головним мотиватором приєднатися до команди стало бажання працювати в інноваційному середовищі, де є реальні можливості для розвитку. В екосистемі Genesis є доступ до навчальних матеріалів, внутрішніх курсів, що дозволяє постійно вдосконалювати свої навички.
Нещодавно перейшов на позицію React Native Developer. Мені завжди було цікаво спробувати себе в мобільній розробці, щоб мати досвід для запуску власного продукту. Адже, стартап (особисто в мене) асоціюється саме з мобільним додатком. Компанія надала мені таку можливість, створила імпульс до нового етапу моєї карʼєри.
Команда в HOLYWATER завжди готова підтримати і допомогти, а комунікація між колегами відкрита та ефективна. Швидкий темп роботи та можливість працювати над проектами, що впливають на мільйони користувачів, додають драйву та стимулюють до постійного вдосконалення. HOLYWATER — це місце, де можна не тільки реалізувати свої ідеї, але й справді зростати як професіонал.
Holywater — це коли збирається команда, яка не просто знає, що робить, а й кайфує від цього процесу: тут сильне бачення, смак і заряд на створення рішень, які мають сенс. Для мене, як продуктового дизайнера, це ще й про можливість зануритися глибше в аналітику, контент, дослідження, випробувати себе в різних процесах і вирости разом із продуктом. А ще тут завжди є з ким обговорити ідеї, пожартувати та просто добре провести час + обіди топчик)
Нещодавно доєдналася до команди HW на позицію Product Designer, тому перше що хочеться відмітити це прозорий і швидкий (наскільки це можливо) хайрінг процес. Компанія одразу склала про себе хороше враження і в процесі випробувального тільки підтвердила це.
HW це місце де хочеться працювати, де напряму бачиш як твоя робота впливає на продукт і компанію вцілому. При цьому час летить непомітно бо задачі цікаві і панує здорова робоча атмосфера.
+ відсутність булшит задач і розмов, нескінченних мітингів, мікроменеджменту
+ можливість зростати вертикально і горизонтально
+ щомісячні прозорі звіти від всіх лідів та фаундерів по прогресу, фін стану компанії, фокусам і тд
— комусь може не зайти зміна пріоритетів і фокусів. Це все ще стартап, який працює в нішах, які формуються
— якщо вам не подобається ваша робота і ви шукаєте просто стабільне місце для роботи з 9 по 5, тоді вам тут буде некомфортно
Працюю більше ніж пів року продуктовим дизайнером в Холівотер.
Що подобвається — крута команда, готова пошерити свою експертизу. Велика саме продуктова складова роботи — брейнштормимо, будуємо гіпотези, тестуємо, отримуємо лернінг і рухаємось далі. Хороший соціальний пакет, смачні сніданки і обіди в офісі, піца/суші, покер по п’ятницям.
З мінусів, наприклад, очікував велком пак у перший день роботи)
Зараз обертаючись в минуле смішно, проте перший тиждень думав про нього довго) В резльтаті отримав після проходження випробувального.
Взагалі Холівотер для активних, тих у кого є дух стартапу, хто готовий ставити амбітні цілі і втілювати мрії в реальність
Мала досвід проходження співбесіді в компанії Hollywater.
Почну з хорошого — компетентність рекрутера Анжели, яка дуже грамотно вела розмову. Комунікація з нею була приємною. На жаль, на цьому вся компетентність компанії себе вичерпала.
Я подавалась на вакансію в іншій ніші, однак у своєму досвіді, навичках та користі, яку я можу принести, я не сумнівалась ані на мить. Звісно, всі ми люди. Кандидат може не підходити з будь-яких причин, навіть банально не підійшов, бо розмова «не зайшла». Однак, співбесіда в Hollywater вочевидь писалась за Данте і має свої кола, але в цьому конкретному випадку — абсурду.
Пройшовши вдало розмову з рекрутером Анжелою, я отримала тестове, виконала його і отримала фідбек (через надмірно велику кількість днів, на жаль не згадаю скільки, бо це було в січні-лютому), що моєї компетентності не достатньо для того, щоб розглянути мене в якості співробітника і компанія вже комунікує з більш професійними кандидатами в своїй ніші. Не питання, ок, буває, щасти)
Але, за місяць Hollywater повернулась до мене, аргументуючи це «Ми трохи змінили портрет кандидата. Хочемо запропонувати тобі інтервʼю з менеджеркою». Окей, я вирішила не поспішати з висновками, і поспілкуватись. Дзвінок двічі переносився і один раз за
Однак, в четвер мені написали, що «зараз ми в пошуку кандидата з більш релевантним досвідом в нашій ніші». Який сенс писати те саме, що ви писали в перший раз, робити нове коло розмови, якщо мої відповіді ви вже мали, а тестове вже зроблено?
Звісно на пропозицію залишатись на зв*язку для майбутньої співпраці я відповіла, що в майбутньому не розглядатиму варіант співпраці, оскільки під час розмови із менеджером було заявлено, що фідбек буде наданий до вівторка. Я люблю чіткість і пунктуальність в роботі, а це вже вдруге із затримкою відповіді, що для мене не є прийнятним у будь-якому виді співпраці. Плюс відбір досить хаотичний, графік співбесід не чіткий, в обидвох випадках компанія шукала спеціаліста, але ті, хто були для неї із релевантним досвідом в решті решт не підійшли і вона повернулись до мене, після чого знов оперувала тими ж самими поняттями, що вказує на некомпетентність і вузьке мислення компанії. Для мене наша креативного маркетингу (в яку я йшла і до якої дотична навіть зараз у своїй роботі) — це про вихід за рамки шаблонів і готовність співпрацювати з людиною, яка може бути корисною завдяки якраз своєму інакшому, але все ж вагомому досвіду.
Я б на місці Hollywater змінила б політику проводження співбесід, вела її чітко, грамотно, пунтуально і, що найголовніше, для успішного розвитку принаймні намагалась мислити ширше: наприклад, в тестовому режимі брати кандидата на роботу на два тижні і дивитись на його внесок безпосередньо в роботі. А Hollywater керується застарілими нормами і підходами, до того ж абсолютно не цінує ані свій час, ані час кандидатів. Особливо враховуючи той факт, що в більшості компаній навіть тестові оплачуються, бо це витрата персональних ресурсів кандидата, а у вас навіть це не враховується. Тож приходити з фідбеком пізніше заявленого терміну в очікуванні того, що на цей фідбек ще й досі чекають, абсурдно.
Мій досвід може здатись комусь не вагомим, але я впевнена, що знайдуться ті, хто перед тим, як відгукуватись на будь-яку вакансію від Hollywater, задасть собі питання: «А чи треба воно мені, якщо мій час, ресурси та зусилля не оціняться? І чи варто співпрацювати з компанією, де відчуваєш себе героєм поеми «Божествена комедія»?
Ольго, привіт! Це Артем, PR Manager у HOLYWATER.
Дякую, що поділилися своїм досвідом. Щиро шкода, що спілкування і процес найму залишили після себе такі враження.
Перш за все, перепрошую за затримки з фідбеком. Розуміємо, що швидкість і чіткість комунікації — це основа взаємоповаги у професійних відносинах. Контролюватимемо, щоб подібні затримки більше не повторювалися.
Щодо повторного повернення до вашої кандидатури — наш фідбек вийшов недостатньо конструктивним, і ми перепрошуємо за це. Нам варто було одразу чіткіше комунікувати зміни в критеріях відбору, щоб уникнути зайвої витрати вашого часу. Ми також врахуємо ваш фідбек щодо комунікації з менеджеркою, щоб проревʼювати підходи до інтерв’ю та переконатися, що всі розмови ведуться конструктивно, професійно й з належною увагою до потенційних співробітників. Дякуємо, що звернули на це увагу — для нас дуже важливо вдосконалювати процеси відбору та комунікації.
Окремо дякую за ваші ідеї щодо процесу найму. Це слушний момент, і ми розглянемо можливість впровадження більш гнучких форматів співпраці на етапі відбору. Ми вже почали впроваджувати такі опції на деяких позиціях, а у майбутньому плануємо масштабувати оновлені підходи на всі департаменти.
Дякую, що знайшли час поділитися цим фідбеком, дуже цінуємо це.