Headway Inc

Київ

20 травня 2025 18:14

Anastasiia, Content Marketer

стикнулась із ± адекватним рекрутинговим процесом і абсолютно неадекватним обсягом тестового (при цьому команда переконана, що воно розроблене «з повагою до кандидатів/-ок»). у мене на нього пішло 10+ годин, звісно ж, неоплачуваних, а працюю я швидко. припускаю, що, щоб виконати його справді класно, треба годин 15.
також подив викликала рекомендація книжки у фідбекові з відмовою — абсолютно патронізуючої і мізогінної radical candor, де поради подекуди межують із харасментом.
загалом моє враження таке: команда хоче здаватися щирою, але виявляється такою, що цінує подобу більше за сутність. наприклад, не можна казати, що не вийшло в чомусь переконати менеджмент на колишній роботі, бо так ти будеш неефективною комунікаторкою, хоча ефективна комунікація не може іти з одного боку. якщо тебе не чують, якщо люди, від яких залежить твоя робота, отримують задоволення від мікроменеджменту і криків на дзвінках, то тут ніяк не вирулиш у здорову комунікацію. але кому це цікаво — будь-який досвід треба запакувати в презентабельний, щоб «відповідати цінностям». так і будемо існувати в паралельних реальностях, вони у своєму делулу, я у своєму)

Анастасіє, щиро дякуюємо за фідбек. Як і казали, ми цінуємо кожен зворотний зв’язок, адже саме він допомагає нам ставати кращими. Дякуємо, що звернули увагу на важливі моменти та щиро шкода, що ваш досвід в нашому рекрутинговому процесі залишив таке враження.

Стосовно тестового завдання — нам прикро, що його обсяг виявився надмірним і забрав стільки вашого часу. Ми розуміємо, наскільки це важливо, особливо в умовах насиченого робочого ритму. Завдання створювалося з наміром дати кандидатам/-кам змогу не лише продемонструвати свої навички на практиці, а й краще зрозуміти типові задачі, з якими доведеться працювати в команді. Ми справді намагалися зберегти баланс між глибиною оцінки та повагою до часу кандидатів і зараз переосмислюємо цей баланс.

Ми також надали розгорнутий персоналізований фідбек, щоб бути прозорими у процесі та підтримати вас у професійному розвитку — незалежно від результату відбору.
Щодо рекомендації книги Radical Candor — дякуємо, що поділилися своєю думкою. Ця книга в свій час допомогла багатьом у нашій компанії краще розуміти принципи відкритого фідбеку. Водночас ми розуміємо, що сприйняття подібних матеріалів може бути дуже різним. Ми врахуємо це та переглянемо доцільність таких рекомендацій у майбутньому, щоб вони були доречними і чутливими до контексту.

Ми справді прагнемо будувати відкриту й щиру культуру, тому шкода, що ви сприйняли це інакше. На етапі інтерв’ю нам важливо зрозуміти, як кандидати підходять до вирішення складних ситуацій, зокрема — в комунікації. Ми цінуємо здатність аналізувати різні кейси та шукати конструктивні рішення. Водночас, повністю погоджуємось: ефективна комунікація — це завжди двосторонній процес, і не всі ситуації залежать лише від однієї сторони. Шкода, що нам не вдалося глибше обговорити ваш кейс із мікроменеджментом на попередньому місці роботи.
Для нас важливий не «презентабельний», а щирий і реальний досвід. Тож прикро, що цього разу не вдалося знайти спільне бачення.
Ми завжди відкриті до продовження діалогу в майбутньому. Бажаємо вам знайти команду, яка поділяє ваші цінності. І дякуємо ще раз за відвертість.

З повагою,
Анастасія