1 квітня 2025 14:12
Всім привіт! Хочу поділитися своїм досвідом проходження співбесід у Headway.
Тут вже є багато негативних відгуків про рекрутинг, які я прочитала перед тим, як мати з ними справу, але, на жаль, проігнорувала. Чому? Бо дуже сподобався продукт і сподівалась, що «зі мною такого не трапиться».
Отже, у Лінкедін мені написала рекрутер та ми домовилися про перший етап. Все пройшло добре, за кілька днів я отримала тестове завдання. Загалом, я не підтримую безкоштовні тестові завдання, але, знову ж, вирішила зробити для Headway виняток. За кілька днів після надісланого тестового мені назначили співбесіду з SMM Content Lead та Talent Acquisition Manager.
Співбесіда залишила не найкращі враження. Великим показником для мене є те, як я почуваюся після і в цьому випадку я почувалася дуже виснаженою. Це не було схоже на розмову дорослих людей про досвід та навички, співбесіда більше нагадувала екзамен, де тебе намагаються загнати в глухий кут і очікують не стільки чесні відповіді, скільки «правильні». З таким підходом легко натрапити на людину, яка має скіл проходження співбесід, а не якісної роботи, але справа ваша.
Найбільше мені не сподобалося те, що моєму тестовому завданню, на яке я витратила 8 годин, на співбесіді було приділено 5 хвилин уваги. І то SMM Content Lead лише запитала мою оцінку тестового і які завдання я вважаю виконала найкраще і найгірше. Після цього сказала «твоя інтуїція тебе не підводить». Я вважаю, що кандидат, який виділив стільки часу вашій компанії, заслуговує трішки більшої уваги та мінімального «дякую».
Наступний момент — фідбек. Співбесіда в нас була у вівторок і мені пообіцяли надати відповідь до п’ятниці. На жаль, цього не сталося. У п’ятницю ввечері я сама написала Talent Researcher у Лінкедін, з якою у мене була перша співбесіда, адже інших контактів не мала. Вона вибачилася, сказала, що передасть мій запит хайринг-команді та «максимум у понеділок» до мене повернуться з відповіддю. Звісно, цього теж не сталося. У понеділок ввечері я сама знайшла Talent Acquisition Manager у Лінкедін і написала їй, вона відповіла, що відповідь буде у вівторок. У вівторок я отримала відмову. Питання — якщо відповідь затримується, чому не попередити про це кандидата? Я впевнена, що якби я затримала виконання тестового завдання і пропала, мене б вже викреслили зі списку потенційних кандидатів.
Ще один цікавий момент, в день моєї співбесіди Headway виставили вакансію на Djinni і відповідали кандидатам. Швидше за все, рішення «ні» по моїй кандидатурі було прийнято одразу, але до мене дійшло аж за тиждень і то з моїми ж нагадуваннями.
Як вже писали нижче, виглядає так, що компанія використовує тестові завдання у своїх корисливих цілях.