20 листопада 2024 17:36
Мій досвід роботи в Halo Lab на посаді UI/UX дизайнера протягом 2,5 років був змішаним. З позитивних моментів можна відзначити чудовий колектив, де завжди панувала дружня атмосфера, а також цікаві проекти, які дозволяли розвивати професійні навички. Компанія надає можливість для новачків здобувати досвід та працювати над різноманітними завданнями, що є чудовим стартом для розвитку кар’єри в дизайні.
Однак є кілька важливих аспектів, які, на мою думку, можуть бути покращені. Зокрема, відзначаю високу текучість кадрів, що свідчить про нестабільність у компанії. Крім того, я не побачила реальних можливостей для кар’єрного зростання: максимум, на що можна розраховувати — це перехід із джуна до мідла. Також є проблема з переглядом зарплати — її зміна залежить від настрою керівництва, і в деяких випадках можуть навіть виникнути ситуації, коли після обговорення зарплати працівника звільняють.
За мої 2,5 роки роботи лише один дизайнер став тім-лідом, і взагалі в компанії відсутні сініор-дизайнери. У моєму випадку я потрапила під скорочення, хоча перед цим мені поставили незрозумілий випробувальний термін на 2 тижні (це я там вже працювала 2,5 років), і після його успішного проходження підписала контракт на наступний рік. Через два дні мене звільнили. Ще одним важливим моментом є суб’єктивний фідбек від деяких дизайн лідів, який іноді може бути не конструктивним і впливати не тільки на професійний розвиток, проблеми з переглядом зп але також і на самооцінку дизайнерів.
У підсумку, ця компанія може бути хорошим місцем для новачків, які прагнуть отримати досвід і покращити свої навички. Однак, якщо ви очікуєте кар’єрного зростання чи стабільності в плані заробітної плати, варто обміркувати, чи підходить це місце для вас.
Вікторіє, дякую за твій відгук!
Вдячна тобі, що відзначила позитивні аспекти роботи в компанії. Ми дійсно намагаємося створювати комфортне робоче середовище, де кожен може розвиватися і реалізовувати свої професійні цілі, і в багатьох це дійсно виходить.
Що стосується озвучених зауважень, хотіли б дати трохи контексту і поділитися нашою позицією:
Ми розуміємо, що очікування співробітників у плані кар’єрного розвитку є важливими, тому завжди намагаємося допомагати дизайнерам рости, надаючи чіткі орієнтири та підтримку від лідів на кожному етапі. Наша система не ідеальна, але з нею багато хто росте, отримує підвищення і стає дизайнерами дуже високого рівня, роботи яких потім додають в інспірейшн тисячі інших дизайнерів. Фідбек від клієнтів і те, як високо оцінюють наші роботи в професійному ком’юніті, теж показує, що ми на вірному шляху.
Також завжди приділяємо велику увагу тому, щоб зворотний зв’язок від лідів і менеджерів був конструктивним і сприяв професійному зростанню співробітників, ми завжди це враховуємо.
Що стосується укладення договору, твій випробувальний період припав на момент запровадження нової практики стандартних контрактів. На той момент ми вірили, що вийде впоратися з поставленими завданнями добре, і що ти залишишся з нами.
З команди можуть іти з різних причин: переїзд, зміна курсу розвитку або поганий перфоманс і небажання розвиватися. У Linkedin є об’єктивні цифри плинності, і вони середні по ринку. На жаль потрібно зазначити, що в останні два роки в IT-сфері високі темпи змін (не лише в Україні, а й у світі загалом) — це поточна норма, проте ми докладаємо зусиль для того, щоб робота в Halo Lab була стабільною та комфортною для всіх.
Дякуємо тобі, Віка, за той час, який ти була з нами, за внесок у наші проєкти. Бажаємо успіхів у твоїй подальшій кар’єрі!
Якщо залишаться додаткові питання або пропозиції, завжди відкриті до діалогу, пиши😉