Halo Lab

Київ, Харків, Львів, Одеса, Луцьк, Полтава, Хмельницький, Чернівці, Estonia, Germany, Latvia, Poland, Portugal, Spain

13 травня 2024 21:20

Михайло Єрмаков, Project manager

Досі не придумав мету свого відгуку, бо переконаний що компанія і колектив чудові, але наскільки сильно мені хотілось стати її частиною настільки ж сильно я був здивований найдивнішій співбесіді у своєму житті. Досі не знайшов для себе якогось логічного пояснення чому так сталось.
jobs.dou.ua/...​alo-lab/vacancies/253650 тут опис
Залишив відгук на вакансію 01.04.2024 після чого домовились з рекрутеркою про міт з ПМами.
Я міг би розказати історію з пам’яті, проте краще просто перешлю повідомлення яке я написав одразу після сповіщення що моя кандидатура не підходить.
Причиною було «Для успішного виконання обов’язків Project Manager у нашій компанії важливими є впевнені знання та досвід у методологіях управління проєктами, здатність чітко та лаконічно формулювати свої думки та proactivity.»
На жаль, повідомлення трохи емоційне, але там є все що мені хотілося б донести:

«Добрий день
Я би хотів дати зворотний фідбек
Інтерв’ю було максимально не ефективним тому що у мене не спитали абсолютно нічого
Мені не задали жодного питання окрім «розкажіть про себе» що навіть не є питанням
Ніхто навіть не спробував дізнатися про те що я вмію і яким чином виконував роботу на минулих посадах
Саме інтерв’ю тривало 20 хвилин, я ще такого ніколи не зустрічав
У мене є впевнені знання та досвід у методологіях управління проектами, але ніхто не питав про це)
Також варто зауважити що я дуже хвилювався через щире бажання стати частиною вашої команди і мабуть це і вплинуло на лаконічність і чіткість моїх думок, а за 20 на попередніх інтерв’ю які я проходив за своє життя зазвичай встигали тільки налагодити зв’язок для комфортного самопочуття

Після інтерв’ю мене не покидало бажання що у мене не вийшло розказати про себе абсолютно нічого
Але я дуже сподівався що все ж дадуть змогу поспілкуватися з тим хто вміє професійно проводити інтерв’ю щоб хоч щось про мене дізнатись
Вибачаюсь за самовпевненість, але з того що я почув про дану роль дало мені зрозуміти що ця посада рівня супер-джун і я переконаний що я значно перевершую вимоги і навіть думав написати вам що я готовий розглядати меншу ставку ніж писав вам, адже для мене грошова винагорода є менш важливою аніж можливості які б мені подарувало місце у вашій компанії

Я взагалі без жодних образ і тому подібного можу назвати це найменш професійною співбесідою яка у мене була
Для прикладу, коли мене попросили розповісти про себе я почав розповідати про свою поточну роботу (в сфері 3д) і після цього мене спитали «тобто ви не працювали саме з дизайном?» Що свідчить про те що інтерв’юери були зовсім не ознайомлені з моїм резюме та тим що я писав вам
Якщо наводити приклад як я себе зараз почуваю, то це буде приблизно так:
я під’єднуюсь на співбесіду, ми розмовляємо виключно українською без жодного слова англійською, а потім ви мені пишете що я не підходжу, бо у мене недостатній рівень англійської
Приблизно так я сприймаю написану вами причину відмови"

На що мені відповіли «Дякую вам за розгорнутий фідбек, Михайле! Успіхів вам у всьому попереду»

Доброго дня, Михайле!
Класно бачити вашу активну позицію та бажання розібратися у тих питаннях, які дуже турбують.
Ми маємо досвідчену команду, та з вами проводили співбесіду професійні РМи, за якими ми залишаємо право обирати тривалість співбесіди та ті питання, які вони вважають найбільш доречними. Стосовно вашого випадку, були задані питання щодо досвіду роботи, а також декілька гіпотетичних ситуацій, аби зрозуміти хід думок (українською та англійською мовами).
Можливо, через хвилювання дійсно не вдалося на достатньому рівні презентувати досвід у методологіях управління проєктами та справити відповідне враження. Це природньо, проте впевнені, що через деякий час ви розвинете стресостійкість, навички самопрезентації та ми матимемо нагоду взаємодіяти знову.
Розуміємо, що іноді дві сторони можуть по-різному сприймати одну й ту саму ситуацію, тому сподіваємося, нам вдалося усе прояснити.
Бажаємо успіхів і до звʼязку!