2 лютого 21:22

Illia Antonenko, Lead Product Designer

Працював у Гудфейсі в 2025. Розкажу і що сподобалось, і що було важко.
Я прийшов як дизайн лід. Перші півроку в мене була гібридна роль: половина hands-on, половина менеджерська.

Що сподобалось
Відкритість і наставництво топ-менеджменту. Макс і Діма створили середовище з нульовою токсичністю, де працювати разом означало рости разом. Люди знають що роблять, мислять стратегічно і вдовгу. Саме через це компанія сильно вирости за рік. Так, є корпоративна оболонка, але за нею стоїть щира і добра інтенція. Тут ніхто тебе не хоче дурити.

Команда. Дуже дружня атмосфера, особливо класно було на офлайн зустрічах) Офлайн воркшопи де ділились досвідом і обмінювались знаннями — відчувалось ніби старші брати вчать як бізнес робиться)

За івенти і подарунки окремий респект. Спільні вечері, тусовки. Подарунки дуже влучні і особисті. Відчувається що тебе цінують, про тебе думають і пам’ятають.

Чують ініціативу і підсвічують слабкі сторони. Особливо круто, що впроваджений фідбек луп всередині — будь-яке покращення чи ініціатива не залишиться непоміченою, пропозицію може залишити кожен.

Що було складним
Хоча я розумів, що це був етап активного росту і дозрівання культури компанії, початок для мене був непростий. Процесів майже не було, тому координація десь відчувалась як мікроменеджмент, десь як фрістайл. Від мене вимагались і менеджерські, і IC обовʼязки, але умови оплати залишались як у IC.

Що важливо. Коли це проговорили, мені пішли на зустріч. Разом розробили нову бонусну систему, а нового ліда вже наймали на адаптованих умовах, де враховується менеджерська робота, а не тільки дизайн. Ребята відкриті і вміють слухати фідбек.

Як змінилось середовище
Після того, як я пішов, я ще пару місяців допомагав підтримувати проєкти і тоді це вже була зовсім інша картина. Зʼявилась HR, найняли нових класних людей, вже поставлені процеси, вже вибудувались стандарти.

Мій досвід хоч був і не простий, але дуже цінний. Не жалкую. Ребята амбітні, готові змінюватись на краще і рухатись вперед 🤝

Ілля, дякуємо тобі за цей відгук — чесний і живий.
Особливо цінно, що ти поділився конкретним кейсом. Саме через таку відкриту розмову в нас і з’являються зміни — у ролях, умовах і підходах до роботи. До речі, з моменту відгуку встигли впровадити ще декілька якісних інструментів, не зупиняємось)
Бажаємо успіхів у подальших проєктах і будемо раді перетнутися знову.