19 липня 2024 9:45
Всім привіт! Хочу залишити відгук про свій досвід навчання в школі GoIT. Закінчила курс Manual QA Engineer в лютому 2024 року (Написати відгук руки дійшли тільки зараз).
Одразу хочу зазначити, я потрапила на навчання не з реклами, а по пораді знайомої. Пройшла пʼятиденний марафон і без сумнівів вирішила зупинитись на цій школі, про що жодного разу не пожалкувала.
Що дуже сподобалось: на протязі всього навчання з нами завжди була на звʼязку наша клієнт-менеджер Тетяна (за що їй окрема подяка), будь-яке питання вирішувалось швидко. Сподобались консультації карʼєрного центру, за рекомендаціями Анастасії був оформлений профіль в LinkedIn та складене гарне-оформлене резюме, що стало в нагоді при пошуці роботи. І ще, дуже круто, що в Слак постійно надсилалась цікава інформація та пропозиції для участі у різних проєктах. Наприклад, саме там я дізналась про Kharkiv IT Cluster, де в подальшому здобула свій перший досвід на реальному проєкті. Також, дуже сподобались уроки англійської раз на тиждень із Христиною.( я не брала додатково англ. тільки те, що входило в базовий пакет).
А тепер, враження про саме навчання: на початку нескладно, багато теорії, але, вона досить цікава, була і практика. Всі Д/З перевіряла закріплена за мною менторка Христина. Були рекомендації та пояснення, якщо щось не вірно робила і це дуже круто.
В перший місяць навчання в нас викладав -Микола ( непогано, але трохи «суховато») , а далі він пішов і його замінили на Олега Ломажука ( це той випадок, коли зміни на краще, бо, Олег просто ТОП). Викладач доносив інформацію дуже цікаво, з практичними прикладами.
Коли вже почали вивчати технічні моменти: SQL, Postman, стало складніше. Але, матеріали на платформі досить змістовні, та гарно структуровані, тож, що не зрозуміло було на уроці можна було знайти саме там. Єдине, мені хотілось би, щоб трохи більше часу було приділено тестуванню додатків на мобільних пристроях.
В цілому, знань дають достатньо, для того, щоб знайти роботу на позицію Trainee/Junior, але, за умови, що дійсно вчити теорію, робити ДЗ, підкріплювати теорію практикою, а також паралельно вивчати, читати, дивитись матеріали.
Роботу я знайшла буквально через два місяці після закінчення курсів за допомогою Linkedin. Зараз я працюю в міжнародній продуктовій ІТ компанії на посаді junior manual QA. Тому, курси сміливо можу рекомендувати, але, памʼятайте, що все залежить тільки від вас та вашого сумлінно ставлення до навчання.