21 червня 2024 19:21

Сергей Довгополик, QA Engineer в HarDevs

Тільки закінчив курс Python Developer, отримав сертифікат. Ну що ж, сказати є багато чого, зважаючи на 11-ти місячний курс)
Почну по порядку, з самого початку.
Такс, мабуть відповім спочатку на запитання, які більше цікавлять компанію, а потім нас звичайних, а потім розповім що, як і навіщо...
1) Хто порекомендував? — Порекомендував знайомий друг, який у Вас завершив курс Full Stack Developer.
2) Чи знайшов він роботу, і звідки прийшов? — Людина прийшла повныстю з нуля, на момент написаня цього коментаря, роботу ще не знайшла, через пів року десь орієнтовно, після закінчення курсів.
3) Як було, що можна покащити і т.д. — читайте далі, якщо цікаво.

Тепер, саме цікаве мабуть)

Хто ти, і чому прийшов на курси?
Свого часу я закінчив свої перші курси (3 місяці) для вступу в світ ІТ, та в 2021 році, пройшовши 9-ть співбесід, на 10-ту мене взяли на роботу на позицію «Manual QA». Тоді, свого часу, я отримав класний офер від не менш класної компанії. Все було чудово, там ріс як спеціаліст і розвивався. Навіть після початку війни, компанія продовжувала працювати і підтримувати співробітників. Але, так буває мабуть, в січні 2023 року мені сповістили, що я потрапляю під скорочення... Виявляється таке буває і в ІТ.
Пошук нової роботи на протязі 3-5 місяців не давав жодного результату, оскільки ІТ компаніі України перемістили свої фірми за корон, та вже там шукали спеціалістів (часто навіть «шукаю Українів в Польші» , ну або в інших країнах). Настав період коли «спрос превышал предложенее» (тут пардон) по працівникам і вакансіям — десь 300 людей на вакансію, по моєму направленню та досвіду.
Тому, було прийнято мною рішення рухатися далі, розвиватися...
Адже завершивши курс, я, фактично, тепер міг покривати три вакансії для пошуку роботи: Manual QA, Automation QA та Python Developer.

Чому пітон?
Тут коротко: читайте в інтернеті)) Жартую) Тому що для старту не так важко як інші мови програмування... ну і мабуть тому, що сподобався... До курсу трошки ази вивчав самостійно

Не дописав))
Після закінчення, що вийшло по факту?

Ще навіть не закінчивши навчанння, я таки отрима офер на роботу в компанії (тут не скажу, NDA) на позиції Authomation QA. Ну і вже наче місяць успіно правцюю.

Через скільки окупиться заплачені кошти за курс навчання?

Тут у кожного буде по-різному. Конкретно в моєму випадку, перша з/п буде вища на 20% від вартості курсів. Але тут варто врахувати, що я з досвідом в ІТ. Зазвичай, вартість курсів (будь-яких) відбивається за два місяці, тобто 2 з/п.

Будеш рекомендувати компанію, чи ні?

Тяжке питання... Були «зліти», були «падіння».. Вцілому, перед вибором данної компанії для проходження курсів, я реально аналізував не один десяток подібних, хто пропонував курс. Інші не перевіряв компанії, але запитаєте чому обрав саме цю?
Відповідь доволі проста:
Ціновий діапазон був у всих +/- однаковий, але скрізь пропонували зробити з тебе спеціаліста за 5-6 місяців... а тут цілих 10... навіть 11 по факту вийшло.
І як ви думаєте, 1 клас школи пройти краще за 6 місяців чи за 11? Де буде кращий ефект та кращі знання?
Ось тому, я вибрав ці куси та пройшов їх.

Твої рекомендації?

Народ, тут відверто відповім. З приводу рекомендацій — однозначно рекомендую. Наразі це один із топових курсів, доступних в Україні, на наші мові.

З приводу того, чи варто йти?

Друзі, якщо у вас є дика мотивація докорінно змінити своє життя, є бажання начатись, самовдосконалюватись та розвиватись.. і є трохи вільного часу... ----------- Так, 100% щось робіть зі своїм життям!!!

Якщо немає мотивації чи бажання навчатись — тоді, звісно, рекомендую не витрачати кошти даремно.

Можливо когось вмотивую, когось навпаки — відмовлю... але з найкращими побажаннями для всих!!
Всим удачі та мирного неба. Ну і звісно — перемоги!!!