28 лютого 2024 13:46
НЕ РЕКОМЕНДУЮ даремно витрачати гроші і час на навчання.
Я закінчила курс по ux/ui дизайн в середині грудня 2023 року. Вчасно виконувала домашні, ментори відзначали роботи, як хороші, навіть відзнаку там отримала. Виконувала всі рекомендації по працевлаштуванню від так званого карєрного центру. І в результаті 0 запрошень на співбесіди, при активному пошуку і розсилок резюме протягом 3 місяців, не одобрили навіть заявки на безкоштовне стажування з таким бекграундом.
Зараз галузь IT переживає значний спад, відбуваються масові звільнення, зниження зарплат. І для випускників онлайн шкіл там місця Н-Е-М-А-Є.Самі подумайте, випускники профільних закладів після декількох років навчання не можуть подовгу працевлаштуватися, тому не реагуйте на активний маркентинг онлайн шкіл, ви тільки витратите час і немалі гроші. Краще пройдіть відеокурси на Youtube, це хоч і повільніше, але, в кінцевому рахунку, результат ТАКИЙ ЖЕ😂, а потім запишіться на стажування від відомих компаній, тоді шанси хоч якійсь є.
А так, це просто голий ентузіазм, мед, який вам залиють онлайн школи, щоб отримати гроші. МАРКЕТИНГ у них на високому рівні. Тому цінуйте свій час іприбережіть гроші для кращих вкладень.
Бажаю усім успіху при зміні професії. Все вдасться😇. Просто краще моніторте ринок праці і більше часу витрачайте на дослідження галузі. Тут підготовча фаза має вирішальну роль.
Хотіла б зазначити ще позитивні сторони, які були в школі. Без цього мій відгук був би досить поверхневим.
— відповідальна і клієнтоорієнтована менеджер Валерія, яка швидко вирішує питання у різних напрямках (технічні, і індивідуальні, які повязані з процесом навчання);
— user-friendly у користуванні ЛМС система, матеріали структуровані, є як основні для вивчення теми, так і додаткові для поглиблених знань.
-після закінчення курсу було приємним бонусом записаний курс із Webflow і Photoshop, а також курс Верстка для дизайнерів. Нові матеріали додають до твого кабінету і після завершення навчання. Є де розвиватися.
— підтримка карєрного центру після навчання, є можливість записатися на індивідуальні консультації.
В цілому саме процесом навчання і відповідальністю викладача Станіслава Лебідь, свого ментора Наталії та Назара повністю ЗАДОВОЛЕНА, як і відношенням інших учасників навчального процесу.
АЛЕ хочу зазначити світчерів, як я, бути готовими до серйозного ВИКЛИКУ у вашому житті після закінчення будь-якої онлайн школи(висновки зроблені, базуючись на власному досвіді пошуку роботи протягом 4 місяців). РОБОТУ ЗНАЙТИ БУДЕ ВАЖКО.
Зараз галузь IT переживає значний спад, відбуваються масові звільнення, зниження зарплат. І для випускників онлайн шкіл там місця мало.Самі подумайте, випускники профільних закладів після декількох років навчання не можуть подовгу працевлаштуватися...Я би порадила на початку пройти відеокурси на Youtube (хоч це і повільніше), і зрозуміти чи дійсно вам це подобається, якщо ж дійсно «чіпляє», тоді можна й курси чи університет. Проте зараз не найкращий, а то і один з найгірших часів вступу в айті. Та й дизайнерів вже розвелося, як і шкіл.
Я подавлася на багато вакансій і на Djinni, LinkedIn, DOU та ін ресурсах.
Я знаю непоодинокі випадки, де за безкоштовно люди працюють по декілька місяців, щоб здобути КОМЕРЦІЙНИЙ ДОСВІД.
Тому рішення за вами, дорогі світчери, куди вкладати свій час, гроші і зусилля. Нікого не відмовляю, і це є інформацією для роздумів, а не заклик до дії.
Займатись по онлайн ресурсах самостійно можна, але результат не буде таким самим. На початковому етапі дуже важливо, щоб була поставлена мета і план по її досягненню, а також наяність людини, яка може вказати на помилки. Зробити це самостійно дуже важко. І до того ж на онлайн ресурсах не так просто серед сміття знайти дійсно якісні матеріали. Сам починав з комерційних курсів (не GOIT) і перший викладач в мене був хороший спеціаліст, але пояснював не дуже зрозуміло, проте сама наявність плану, чітких інструкцій, що за чим робити, дедлайнів по проектах, дуже допомогла зекономити час, тому не сказав би, що витратив гроші марно і вважаю, що в свій час курси мені дуже допомогли. Думка сформована суто на власному досвіді. А щодо кризи, то тут ви праві, але з іншого боку дівчатам зараз трошки простіше, клієнти не будуть переживати через ризики, що працівник раптово зникне.