17 листопада 2023 10:52

Fedor Romanovschi, web developer в Sharks Media

Одразу скажу — так, компанія попросила залишити відгук, і це зрозуміло, коли людина знайшла роботу, відгук це останнє про шо думаєш. Почав фуллстек NodeJS курс у вересні 2022, навчався після основної роботи, живу у Європі, попереднього досвіду саме програмування не маю, маю віщу освіту комп’ютерні науки з 2008 року, але не вчився и не використовував. Процесс навчання побудований ідеально, згадуючи своє навчання в університеті, якби тоді було таке — я б став програмістом. Але без самостійного вдосконалення, отриманих навичок на курсі, далеко не підете. Почав активно шукати роботу у травні 2023, звільнився з основної роботи, шукав локально у Данії, і віддалено у решті світу. Мав одне тестове на Україну віддалено, дві співбесіди локально. Третья співбесіда на РНР, взяли на випробувальний термін 4 тижні, мав три тижні підготовки — вивчав РНР, на роботі перше завдання було чисте РНР зробити PDF з текстового файлу, зробив за допомогою GPT. Друге реальне завдання було перенести базу робітників за допомогою API у Azure Storage, документація Swagger — ці знання дуже допомогли, почитав що до чого у Азур, написав скрипт, можна було на будь якій технології, я обрав ноду, і все на другий тиждень практики запропонували посаду. Головне це вміння самостійно опановувати нові технології, чесність (я випадково видалив робітника — зізнався, він був дужа задоволений що чесно зізнався). Відправляв дуже багато вакансій, не рахував, але думаю більше 100.