21 серпня 2023 18:56

Dmytro Chumak, QA Engineer в Boosters

Доброї пори доби)
Не буду довго описувати як я шукав і обирав навчальний сервіс, але просто зауважу, що я досить серйозно до цього підійшов. В якийсь момент пошуку та аналізу зрозумів, що GoIT мене влаштовує по більшості параметрів і не прогадав. Окрім того, цю ж програму навчання QA Engineer я 4 роки назад проходив у іншому закладі. Розумію, що ситуація на ринку і глобально дуже змінилася, проте маю сказати, що в GoIT загальна організація наразі краща (знову ж таки може в минулій школі вже рівень теж піднявся))
Тезисно викладаю ,моменти які можу відзначити щодо періоду від початку співпраці і до моменту отримання сертифікату:
— Координація та організація навчального процесу зрозуміла і доволі зручна. Є власна LMS платформа, в якій зібрано весь матеріал в доступній формі. До того ж, буквально пару місяців назад вона реалізована на мобільній платформі, що в наш час є дуже актуальним
— Всі менеджери, викладачі та ментори, з якими доводилось спілкуватись, завжди раді допомогти і пояснити будь-які питання, які Вас цікавлять. Викладачу Олегу Ломажуку, який вів заняття на моєму потоці, окрема пошана. Був завжди коректним в будь-яких питаннях спілкування, ну а до подачі матеріалу питань точно нема
— Мені пощастило отримати до основного курсу ще записаний курс QA Automation (в цілому це стало вирішальною причиною вибору саме GoIT ). Наскільки я зрозумів, такий формат бонусу був присутній в тестовому режимі один чи два рази. Програма навчання в бонусному курсі дещо обрізана в порівнянні з основним, але від цього не менш професійна. Були деякі спірні моменти в цьому плані, але загалом все добре
— Окрім технічної частини курсу присутня підтримка реальної HR команди. Тут також було кілька суперечливих на мій погляд порад (це могло бути тільки в мене, бо маю ще одну подругу з багаторічним стажем рекрутингу в айті). Але якщо з ринком не знайомий взагалі і нема близьких для порад у цьому, то ця частина прям дуууже важлива зараз

Підводячи підсумок з цих невеличких міркувань, можу сказати наступне:
1. Якщо ти зовсім не знайомий з QA, але є до цього хист, то дана програма підійде на ура.
2. Якщо самостійно ознайомлений з теорією, то тут дуже гарно структурується інформація в голові і актуалізується з точки зору сучасних потреб.
3. Ні разу не пожалкував, що обрав GoIT. Через 2 дні після отримання сертифікату мені вже надійшов оффер на працевлаштування. Розумію, що це ідеальна ситуація і частково мені пощастило, але принаймні все реально. Тут же хочу сказати, що я був готовий і налаштований на 3-6 місяців пошуку роботи, то ж якщо хтось розраховує на менше, то це не завжди може вийти.