17 січня 2025 10:50
Довго думав чи варто щось писати про цю компанію, раніше я вже писав досить вичерпний фідбек. Але нещодавно пересікся з ними і зявились певні думки. І так я проходив в них співбесіду на позицію розробника. Метою були не тільки пошук нових можливостей, але й перевірка своїх скіллів і які зараз вимоги у великих компаніях. Але те що я там побачив, в мене викликало відверту відразу. Пішли флешбеки з минулого. Мова йде про якість технічної співбесіди, ця якість так і не змінилась, хоча мене запевняли що компанія буде ставати кращою, але я цього не помітив. Що мені не сподобалось? Інтервювер відверто кринжував. По-перше не міг коректно сформулювати питання щоб зрозуміти як я маю відповісти. По-друге, він свідомо уникав архітектурні питання, а замість цього посилався на специфікацію, хоча так давно вже ніхто не розробляє. По-третє, питав якісь довідкові знання, які не вимагають якогось розуміння і не впливають взагалі на розробку, це або треба памятати або знати де подивитись і то це суто опціонально. Четверте, в компанії є матртиця компетенцій, якої він не дотримувався і взагалі не має уяви як проводити співбесіду. Тобто метою було не перевірка моїх граничних знань, а просто закидати якимись другорядними питаннями дуже специфічного характеру. Я не зобовʼязаний знати специфічні консольні команди, які в принципі не впливають на рівень компетенцій, це суто довідкові дані які можна дізнатись з документації або ШІ. Як висновок, в компанії так і не навчились проводити технічні співбесіди, як було все погано, так і лишилось. І це не тільки суто моя думка, мої колеги які також проходили співбесіди у Globallogi, також не високої думки про компанію. Фідбек звісно я не отримав, лише автоматичну відписку що не підійшов. Ще момент. Для когось це може бути критично. Я взагалі не прибічник мовних срачів і зазвичай говорю тою мовою якою зручно іншій стороні. Але одразу видно що ПМу було дуже важко і не комфортно говорити українською. Як результат всі говорили російською. Тому будьте готові що українськю з вам будуть говорити не всі. Я вже мовчу про хаос на проєкті, вони самі не знають що там відбувається і не можуть гарантувати ніяких умов, все списують на замовника, що він все вирішує. А може варто спочатку налагодити процеси, а потім запрошувати людей щоб вони знали куди йдуть?
Резюмуючи, так, я розумію що вони можуть самі визначати критерії відбору, але всеж таки треба поважати мій час і залишатись професіоналом. Знав би що мене чекає, я би одразу відмовив. Напевно, всі майбутні пропозиції я тепер буду відхиляти. В мене немає бажання працювати в компанії-ретрограді, яка не розвивається і не вчиться на помилках. За стільки років навіть не переписали свій мобільний додаток GLO. Вчиться у EPAM, де в додатку мможна подати відпустку, списати час, оформити тікет у техпідтримку, тощо. Компанія мені нагадує старого вередливого діда, який впевнений що тільки він знає як правильно жити. В мене таке враження скаладається що вони людей вважають ідіотами і що ніхто не може проаналізувати все що вони кажуть і навіть перевірити твердження. В принципі рейтинги компанії які я тут бачу, цілком виправдані. Це точно не компанія мрії де хотілось би працювати хочаб кілька років.
Сергію, дякуємо за ваш інтерес до компанії та розлогий відгук. Ми працюємо над покращенням процесів, зокрема наведених вами. Щиро бажаємо вам знайти проєкт та компанію до душі!