29 серпня 10:46
Завершив співпрацю з GlobalLogic майже рік тому. Працював у цій компанії близько 2х років, а відгук залишити забув :)
Плюси:
1. Крутий проєкт. Так, зі своїми нюансами, щось міг не знати, але був час щоб підтягнути певні знання до рівня, на якому я вже сам можу проводити knowledge transfers іншим колегам. Задачі були різнопланові, більшість з них не рутинні.
2. Алгоритм дій під час початку повномасштабного вторгнення. Окрім того, що замовник від нашої команди не відмовився і певний час лояльно ставився до різних обставин, сама компанія надала дуже гарну фінансову підтримку всім співробітникам, а також додаткову фінансову підтримку спеціалістам Trainee/Junior.
3. Техніка. Надавали усе, що потрібно, з чудовими для моєї роботи характеристиками. Одного разу випадково зламав екран ноутбуку (не питайте як, дивна історія :D) і компанія просто замінила його. Мені тоді пощастило, що ноутбук був на гарантії, а тому ніяких штрафів за поломку не отримав. Заміна була навіть краща за попередній ноутбук.
4. Internal активності. Їх доволі велика кількість, особисто я брав участь у програмі University Hero, де для свого рідного та інших університетів читав лекцію.
5. Люди навколо. Менеджмент зі сторони компанії на проєкті, HRBP, People Partner — всі готові були вислухати, щось порадити, піти на зустріч. Не відчувалося, що комусь все одно, що там в тебе.
Мінуси:
1. Компенсація. Не дивлячись на те, що в мене відбувся promotion на грейд Middle, компенсація залишилась на рівні Junior, навіть трохи нижче ринкової для цього грейду. Були спроби зареквестити рейз, але на той момент вони були на холді.
2. Бюрократія. В деяких випадках доводилось на найменші речі заводити тікети, шукати відповідальних, чекати на відповіді. Також, в деяких випадках, як-от з рейзами, не було гнучкості. Якщо є такі правила — отже, їх треба дотримуватись і неважливо, які фактори дозволили б спробувати знехтувати правилом.
Тим не менш, перший мінус на мою думку пов’язаний з тим, що ринку зараз нелегко. Другий — з тим, що GlobalLogic це доволі велика компанія і «неповоротливість» для настільки великих компаній є притаманною рисою.
Тому в цілому, я би рекомендував GlobalLogic для співпраці, особливо якщо ви шукаєте першу компанію для роботи. Не дивлячись на два суттєвих мінусів для мене, суттєвих плюсів все ж таки більше, а один з мінусів сподіваюсь що тимчасовий.