9 червня 2023 23:48
З рекрутером Ilona Havrylenko спілкувався тільки в чаті на LinkedIn, спочатку одна вакансія була, потім посилання стало неактивним, скинули іншу вакансію буквально в день співбесіди, але тут неясно, чому так, претензій в принципі немає до рекрутера.
Був на співбесіді технічній. Фідбеку мені так і не надали.
Але...
Був дуже розчарований буквально з перших секунд, інтерв’юер з Харкова — Максим Вороний (шановний, якщо Ви це читаєте, то не будьте такими зверхніми на співбесіді, Ви не пуп Землі!), не ввімкнув камеру, чим показав зневагу до співрозмовника, ще почав питати, якою мені мовою краще українською чи російською? Ви серйозно? На 2му році повномасштабного вторгнення досі російську не можете забути? Де Ви в мене в резюме бачили російську? Ви взагалі читали моє резюме? :) Звісно, що українську!
Таке враження, що всі запитання брав зі стелі під час співбесіди, потім різко обірвав співбесіду за 30 хв до закінчення, навіть не було нагоди розпитати про проект та команду та інші речі, які мені цікаво було дізнатися. Якщо чесно, то я шокований таким непрофесіоналізмом, пізніше побачив, що людина має більше 13 років досвіду в компанії, але бажаю пройти який тренінг з проведення співбесід хоча б якусь статтю прочитайте, наприклад
www.utep.edu/...conducting-interview.html
Згадав, що в 2019 році був на співбесіді в офісі у Львові, де приїхав хлопчина з Дніпра і проводив мені співбесіду російською, вже не пам’ятаю, як його було звати, але запам’ятав що перші
Я бачу що за 4 роки в компанії люди так і не навчилися проводити інтерв’ю. Від знайомих почув аналогічні історії проводження співбесід від людей з харківського офісу компанії, які теж не включали камеру і питали дивні запитання.
Не думаю, що я колись туди ще раз прийду на співбесіду, працювати з деякими особами собі на шкоду.
Для покращення роботи, бажаю вашій компанії та деяким її співробітникам пройти які тренінги чи курси з проведення співбесід.