Genesis

понад 1500 спеціалістів
Київ, Львів, Варшава (Польща), Київ, офіс

1 травня 12:49

Олена Павліді, Communications Manager | AI Designer

В квітні 2025 проходила тестове і співбесіду на позицію AI Generalist в 6037. Ділюсь фідбеком, який я надала сорсеру компанії Альбіні, комунікація з нею була якісною, організованою і консистентною на всіх етапах, за це я вдячна. Про компанію думка інша.

Для мене команда виявилась нерелевантною, оскільки розуміння роботи AI Generalist в 6037 дуже суб`єктивне і не відповідає фактичному скоупу задач на даній позиції. Про фреймворк AI Generalist мені чомусь розповідала Head of Creative Marketing, яка додала до позиції свої власні побажання.

1. На співбесіді я почула багато вимог, деякі з них не відповідали позиції, заявлені КРІ з розмитою логікою (ХХ.ХХХ креативів на місяць, маючи 2 АІ спеціаліста в команді і не маючи розуміння необхідності створення пайплайнів автогенерації з open source моделями). Це просто нереалістична експлуатація робочого часу, де моя цінність як спеціаліста мінімальна, а важливі лише швидкість і кількість виконаної роботи — ви серйозно в 2025 році ставите в пріоритет такі «цінності»? Водночас я не почула жодної тези про розвиток в компанії, перспективи і причини, чому мені Теж може бути цікаво зростати разом з вами. Натомість дві менеджерки намагались дізнатись про зони росту в своїй команді у мене — людини, яка ще не є її частиною і не розуміє контексту.

2. У інтерв`юерок склалась думка про те, що мені важко тримати фокус уваги. Частково це сталось через хвилювання і дуже насичену бесіду. Зі свого боку хочу зазначити: співбесіди від 3 учасників значно ускладнюють процес кандидатам, і в своєму професійному досвіді я завжди намагалась уникати таких провокацій при проведенні мітів зі своїми кандидатами.

Head of Creative Marketing Анастасія розмовляла зі швидкістю, неприпустимою на співбесідах. Це відверта неповага до колег і кандидатів. Я не зробила зауваження, але слухати людину, яка вимовляє 1000 слів на хвилину, дуже важко і в цьому не було потреби. Такий темп бесіди підвищує рівень стресу, а нашою метою було знайомство і перевірка компетенцій. Від мене очікували відповіді, які саме й хотіли почути. Коли я розповідала про те, що хотіла донести Я, мене перебивали. Хайрінг це двосторонній процес, а не виключно ваш ярмарок кандидатів.

Я продуктивно працювала 9 років в різних командах і не мала труднощів з поширенням контексту, тасків, делегуванням задач — референс-чек зробити неважко. Тому ця гіпотеза про мою майбутню неефективність роботи з командами хибна. По моєму CV і двом портфоліо можна чітко простежити результати командної роботи.

3. Мої плани на майбутнє: я озвучила те, що мені було би цікаво професійно опанувати — 3D, Blender, AI промт інженерію (чого в команді мені запропонувати не можуть на цій позиції), займатись експериментальними синтетичними медіа. Якби мене запитали чітко про кар’єрні плани в команді, я би звісно сказала, що хочу менеджити команду АІ дизайнерів. Враховуючи весь цей флоу, при якому мене перебивала Анастасія, мені дійсно вже було важко тримати темп бесіди. На майбутнє — поважайте час і інтереси ваших кандидатів також, не лише свої. Дякую.

4. Тестове завдання: я вдячна за деталізацію вашого тестового і намагалась відповісти такою же якістю виконаної роботи. По висновках: я зробила чітке (і безкоштовне тестове завдання з prod cost ~$25), яке по якості, складності і деталізації перевершує заявлені референси, створені дизайнерами 6037. Оцінювати мою роботу як підхід «художника у вільному форматі» як мінімум некомпетентно.

Судячи з усього, мене не обрали через софт скіли, які були оцінені неадекватно впродовж цього інтерв’ю. Мені не прикро через відмову, прикро через культуру компанії, яку несуть її робітники, роблячи локальний ринок ще більш непридатним для якісних спеціалістів.

Олено, привіт!
Це Даша, Talent Acquisition Specialist | 6037.

Дякуємо тобі за щирий та детальний фідбек. Ми цінуємо твою відкритість і час, який ти інвестувала в процес — це справді важливо.

Шкода, що співбесіда залишила в тебе негативне враження — ми точно не мали наміру створити відчуття стресу. Нам прикро, якщо формат чи темп розмови були некомфортними.
Можливо, ми не до кінця змогли донести контекст ролі та вектори професійного розвитку — дякуємо, що поділилася своїм баченням, і ми обов’язково врахуємо це на майбутнє.

Оскільки ця роль передбачає щоденну співпрацю з Head of Creative Marketing та AI Lead, на зустрічі були присутні обидві колеги. Ми завжди попереджаємо про це заздалегідь, щоб допомогти кандидатам краще підготуватись — якщо це не було проговорено достатньо чітко, ми виправимо це в наших процесах.

Основна причина, чому ми вирішили не рухатись далі, — не у твоїй експертизі (вона справді сильна), а в різниці підходів до роботи та зонах відповідальності.

Дякуємо ще раз за діалог і твій внесок у процес!